Hammerseng-Edin blir sportskommentator

Gro Hammerseng-Edin får den nye jobben i TV2. FOTO: Vidar Ruud/NTB scanpix

Gro Hammerseng-Edin får den nye jobben i TV2. FOTO: Vidar Ruud/NTB scanpix

Gro Hammerseng-Edin har fått den nyopprettede stillingen som sportskommentator i TV2, melder kanalen i en pressemelding.

Gro Hammerseng-Edin begynner i ny jobb som sportskommentator i TV 2 i mars. Den tidligere håndballstjernen kaller det en drømmejobb.

Rett over nyttår utlyste TV 2 en sportskommentatorstilling, og mandag melder TV-kanalen at Gro Hammerseng-Edin er ansatt i jobben.

– Gro imponerer med tydelige holdninger og klare meninger i viktige verdispørsmål som bør prege debatten i norsk og internasjonal idrett i årene som kommer. TV 2 ønsker en sterk stemme i dette ordskiftet, og med Gro får vi nettopp det, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i en pressemelding.

Hammerseng-Edin ser fram til å kunne bruke stemmen sin til å ta opp viktige verdispørsmål.

– En drømmejobb i mine øyne, sier 39-åringen, som har 20 års erfaring som toppidrettsutøver.

I tillegg har den tidligere landslagskapteinen utdanning innen journalistikk, økonomi, kultur- og samfunnsfag. Etter at hun la opp som håndballspiller, har hun blant annet brukt tiden sin som forfatter, foredragsholder, studioekspert og ekspertkommentator.

– Jeg har et sterkt samfunnsengasjement, liker å formidle og har etterlyst flere kvinnelige eksperter og kommentatorer i offentlig debatt, sier Hammerseng-Edin i pressemeldingen.

Hun starter i rollen som sportskommentator 16. mars og skal blant annet jobbe tett med kanalens team for undersøkende journalistikk. Hun vil også i fortsettelsen å være en del av TV 2s håndballdekning.

AIPS-kongress med tett og bedre program

Nordisk bord: Fra venstre: Nina Jakonen (Finland), Flemming Olesen (Danmark), Maarja Värv (Estland) og AIPS-president Gianno Merlo i samtale med Petra Thoren (Sverige). FOTO: Reidar Sollie

Nordisk bord: Fra venstre: Nina Jakonen (Finland), Flemming Olesen (Danmark), Maarja Värv (Estland) og AIPS-president Gianno Merlo i samtale med Petra Thoren (Sverige). FOTO: Reidar Sollie

AIPS-kongressen kåret vinnerne i “VM i sportsjournalistikk”, hadde FIFA-presidenten på besøk og håper å passere 10.000 medlemmer dette året.

Årets AIPS-kongress ble holdt på Corinthia hotell i Budapest i Ungarn 3-6. februar. Dette er hovedinntrykkene fra Norges utsendte, Reidar Sollie:

1: Møte med FIFA-president Gianni Infantino.

Dette var et vorspiel til kongressen mandag 3.2. Infantino er en omgjengelig før og seansen artet seg som en times samtale mellom ham og AIPS-president Gianno Merlo. Det ble mest koseprat selv om temaene også handlet om korrupsjon, kampfiksing, doping og den hysteriske pengebruken. Kun ett spørsmål fra en journalist fra hvert kontinent ble det tid til. Det handlet mye om kvinnefotball og at Infantino ønsker seg flere internasjonale mesterskap for kvinnene. VM annethvert år?

2: AIPS Sports Awards

Dette er blitt en stor forestilling som var iscenesatt for andre år. Det gis priser i åtte kategorier med 8000 dollar til vinneren. Det var rekordmange innsendte bidrag, 1746 fra 125 nasjoner. Ingen bidrag fra Norge, mens Danmark oppnådde en 3. plass i klassen Video Athlete Profile. Se egen sak med vinneren av gravende journalistikk, Jamil Chade, som hadde sitt vinnerbidrag i Josimar i fjor. I siste nummer av AIPS Magasin er alle de nominerte presentert. Et stort paradoks er at alle kostnadene til prisene sponses av Qatar Sports Press Committe, som bidrar med 250.000 dollar inn i AIPS-kassa årlig i tillegg til at de tar alle utgiftene ved seremonien. Det betyr blant annet å fly inn alle nominerte journalister og fotografer. Men det er et faktum at mange av verdens største mediehus er med og gir prisene oppmerksomhet.

3: Status i AIPS

AIPS (Association Internationale de la Presse Sportive) har 155 medlemsland etter at Nord-Korea ble gjenopptatt som medlem i fjor. 87 nasjoner var tilstede på kongressen som var den 83. i reken og som ble bekostet av det ungarske sportsjournalistforbundet med statlig støtte i ryggen. I fjor var det 9102 medlemmer i AIPS, og målet for neste toårs-periode er å øke til 10.000 for første gang i historien. Bare i løpet av januar var man oppe i 5600. President i AIPS er italienske Gianni Merlo, generalsekretær er Jura Ozmec fra Kroatia. På AIPS-kontoret jobber det fire medarbeidere, blant annet med AIPS hjemmeside.

4: Nye statutter i AIPS

På kongressen ble det brukt noe tid på å forberede at AIPS renger nye statutter. IOC-advokaten Francois Garrard jobber også for AIPS, visstnok på frivillig basis. Arbeidet med å fornye statuttene starter nå for å bli vedtatt i 2021 på kongressen som enten vil bli i Italia (Milano eller Roma) eller i Seoul i Sør-Korea. Neste år skal nytt styre velges, inkludert president.

5: Ny mediesjef i IOC

Lucia Montanarella er IOCs nye mediesjef etter Anthony Edgar. Montanarella hadde en presentasjon om forberedelsene til Tokyo-OL. Hun har bakgrunn som journalist fra italienske aviser og etermedier på 90-tallet før hun gikk over til idretts-administrasjon. Hun var pressesjef for OL i Vancouver i 2010 (første kvinnelige sjef) og OL i Rio de Janeiro i 2016. Norge hadde et kort møte med henne for å diskutere problematikken rundt liverapportering fra OL. Der er det som kjent sterke begrensninger på hva ikke-rettighetshavere kan gjøre. Kun utenfor akkreditert område er det fritt fram. Hun skal sende oss de oppdaterte guidelines som nettopp er laget for OL i Tokyo. Hun mener dagens inndeling av mediekategorier fortsatt er den beste, men er åpen for forslag til justeringer.

6: AIPS Europa

AIPS er som kjent delt inn i kontinentale seksjoner, men i praksis er all makt i AIPS. Europa har flest medlemmer og flest nasjoner med (49). Etter et dødsfall var det en styreplass som skulle besettes og etter samkjøring i Norden stemte vi fram Gio Lippens, Nederland. Han har vært med i denne utbrytergruppen som har støttet Norden tidligere i vår streben etter å gjøre AIPS-kongressene mer relevante.

7: Samarbeidet i Norden.

Det er nye tider i Norden. Danmark, Sverige, Island og Finland har alle nye presidenter. Det er bare i Norge gamle fossiler fortsatt får sitte. De nye lederne for Sverige (Petra Thoren) og Finland (Kari Linna) var i Budapest. Fra Danmark møtte Flemming Olesen, pensjonist, som sitter i AIPS finanskomite, mens Finland hadde også sin sekretær, Nina Jakonen på plass. Island var ikke til stede, men med på det nordiske møtet var også Estlands nye leder, Maarja Värv, som jobber i estlandsk tv (ERR).

8. Journalistikk i fokus.

For fire år siden frontet Norge på vegne av Norden et ønske om å endre innholdet på kongressen. Hvis dette er malen, kan vi få følelsen av å ha lykkes. Aldri har det vært større fokus på journalistikkens innhold enn på denne kongressen. For noen av prisvinnerne fra AIPS Sport Media Awards ble løftet inn i kongressen i form av paneldebatter. Blant annet var det en lang seanse om undersøkende journalistikk og hvordan man skal få ressurser til å drive med dette. Siste dag var det også en panel om kvinner i sportsjournalistikken, ledet av Ungarns Szusza Csisztu,tidligere toppsvømmer, nå journalist og medlem av det ungarske sportsjournalistforbundet. Visste du at Iran har flere kvinnelige enn mannlige sportsjournalister?

9. Konklusjon

Men AIPS-kongressen er også en merkverdig blanding av roller som gjenspeiler kulturforskjellene i verden. I enkelte land er det helt vanlig og greit at de utsendte både sitter i den nasjonale olympiske komite og er medlem av AIPS. Innslaget av pensjonister er betydelig, men samtidig har vi sjelden sett flere unge delegater enn i år. Young Reporters Program, som AIPS gjennomfører med sponsormidler fra diverse særforbund, har utvilsomt bidrar til dette.

Empowering women in sports journalism var et andet, rost initiativ på AIPS-kongressen. Et panel, bestående af fire kvinder fra hver af de fire verdensdele under AIPS, blev holdt til ilden af en skarp og velformulerende arrangørkvinde, Szusza Csisztu, tidligere olympisk gymnast fra Ungarn, nu  vicepræsident i det ungarnske sportsjournalist-forbund og med i exekutivkomiteen i AIPS. Det er indslag af denne karakter, der tidligere er blevet efterlyst mere af fra især nordisk side.

Prisvinner om kampen om sannheten

Mange ville intervjue Jamil Chade i Budapest. Han skriver også for Josimar i Norge. FOTO: Reidar Sollie

Mange ville intervjue Jamil Chade i Budapest. Han skriver også for Josimar i Norge. FOTO: Reidar Sollie

Jamil Chade ville avsløre svindelen i Brasil rundt fotball-VM i 2014 og sommer-OL i 2016. På AIPS-kongressen denne uka fortalte han om hvordan de ti årene med sportsjobbing hadde artet seg.

Av REIDAR SOLLIE I BUDAPEST

Verdens to største sportsarrangementer skulle sende Brasil inn i en ny virkelighet. Da AIPS-kongressen i Budapest satte undersøkende sportsjournalistikk på dagsorden, var Jamil Chade en av prisvinnerne. Han er en libanesisk frilanser som bor i Brasil, og som også leverer til det norske fotballmagasinet Josimar.

Jamil Chade (nr. 2 fra høyre) under paneldebatten i Budapest. FOTO: Reidar Sollie

Jamil Chade (nr. 2 fra høyre) under paneldebatten i Budapest. FOTO: Reidar Sollie

- Det var tildelingen av disse to arrangementene som gjorde at jeg begynte å jobbe med journalistikk om sport i 2005. Ikke for å skrive om sport, men hva disse to arrangementene ville gjøre med Brasil, fortalte han i en paneldiskusjon under kongressen.

-Konklusjonen hans var knusende: - Brasils 1-7 tap for Tyskland i fotball-VM var det minst ydmykende som skjedde. Korrupsjonen var omfattende, nå sitter nøkellpersoner i fengsel og det brasilianske folket fikk den regningen det ble lovet at private selskaper skulle ta seg av. VM og OL ble en katastrofe for Brasil, sa Chade.

Han fortalte om hvordan han hadde jobbet i motgang og hvordan det sportslige fokuset også ble vanskeligere da avsløringene kom.

  • - Det er et dilemma. Sportsjournalister skulle dekke det brasilianske landslaget, alle ville ha intervjuer med Neymar. Det var også viktig. Men kritiske innstilte journalister, som meg, fikk ikke tilgang til landslaget. Fotballpresidenten ville ikke gi intervjuer hvis jeg var i rommet.

    Under plenumsseansen spurte Norge ham om hans innsats hadde påvirket sportsjournalistikken i Brasil.

  • - Ja, på den måten at det er blitt større bevissthet rundt denne måten å jobbe på. Men det er tidkrevende og ressurskrevende. Det er mange historier som ikke er fortalt, sier han.

  • Chade fortalte at hver kamp i fotball-VM hadde et konkret økonomisk mål for en liten gruppe mennesker. Korrupsjon rundt avtaler som ble inngått har resultert i fengselsstraffer.

  • Foran OL i Rio de Janeiro fikk Chade tilbud om å delta i fakkelstafetten.

  • - Journalister må holde seg unna slikt. Det er ikke vår jobb å få slike privilegier. Jeg er ingen motstander av sport, men jeg vil ha en ren og ærlig sport. Her fikk vi det motsatte, sa han.

  • Med seg på scenen hadde han den argentinsk journalisten Sebastian Torok som hadde avdekket kampfiksing i tennis. Han fortalte om hvor lett det var å kjøpe tennisspillere på litt lavere nivåer, der kampfiksing er mye vanskeligere å avdekke enn i lagidretter.

  • AIPS-president Gianno Merlo ledet debatten.

  • - Sporten er full av svindel, og det er også vår jobb å avdekke den. Men det krever store ressurser og man kan ikke ha en kameratslig omgang med sine kilder, var budskapet fra Merlo.

  • Denne typen diskusjoner er nye på AIPS-kongresser. De er initiert av det nye tiltaket Media Sports Award, som enkelte kaller VM i sportsjournalistikk der det konkurreres i ni forskjellige journalistiske sjangere. Det var andre gang disse prisene deles ut.

  • PS. Et paradoks: Prisene er sponset av sportsjournalistforbundet i Qatar med 250.000 dollar i året. Synet på slik sponsing er vidt forskjellig rundt i verden. Her var fokuset at det fører til at også kritisk journalistikk løftes fram og synliggjøres.

  • Les en lengre versjon på AIPS hjemmesider.

    http://www.aipsmedia.com/index.html?page=artdetail&art=27075&83rd-AIPS-CongressInvestigative-Journalism

     

  • Reidar Sollie er leder av Norske Sportsjournalisters Forbund og var Norges eneste delegat på denne kongressen som ble holdt fra 3-6. februar.

Studietur til Japan for OL-presse

Dette blir hovedpressesenter under OL i Tokyo til sommeren. FOTO: Erik Johansen/NTB scanpix

Dette blir hovedpressesenter under OL i Tokyo til sommeren. FOTO: Erik Johansen/NTB scanpix

Stiftelsen STUP og IJ inviterer til studietur til Japan for journalister og fotografer som skal jobbe med OL i Tokyo.

Turen arrangeres fra 18. til 24. april og det er tolv plasser til turen som er gratis for deltakerne. Målgruppen er primært mediefolk som skal jobbe med OL i Tokyo til sommeren.

Vilkåret for å søke plass er at man tilfredsstiller kravene til STUP-ordningen.

Les om opplegget og hvordan du søker her:

http://stupstipend.no/kurs.aspx?id=544

 

Karsten Warholm årets idrettsnavn

Karsten Warholm med VM-gullet i Doha i høst. FOTO: Lise Åserud/NTB scanpix

Karsten Warholm med VM-gullet i Doha i høst. FOTO: Lise Åserud/NTB scanpix

Vinneren er klar. Karsten Warholm er kåret til årets idrettsnavn av sportsjournalistene.

 Sportsjournalistene i Norge har kåret Karsten Warholm til årets idrettsnavn. Han får statuetten for andre gang ettersom han vant også i 2017.

 Karsten Warholm vant avstemningen foran fotballspillerne Erling Braut Håland og Martin Ødegaard.

  • - Det ble gitt stemmer til mange utøvere fra et bredt utvalg idretter, men Warholms seier var malmklar, sier lederen av Norske Sportsjournalisters Forbund, Reidar Sollie.

 Karsten Warholm vant og forsvarte VM-gullet på 400 meter hekk under VM i friidrett i Doha i Qatar i høst. Han ble med det første nordmann som forsvarte en VM-tittel i friidrett.  Han var i tillegg ubeseiret på distansen gjennom hele sesongen og satte ny europarekord med 46,92 i Diamond League-finalen i Zürich, bare 14 hundredeler bak verdensrekorden fra 1992. Det var tidenes nest raskeste løp på distansen.

Kåringen, som ble innstiftet i 1948, handler bare om å kåre ett navn, kvinne, mann, lag eller trener. Avstemningen er foretatt blant forbundets omlag 500 medlemmer.

 Det er tredje år på rad vinneren går til en utøver i en løpsøvelse i friidrett etter at Warholm vant i 2017 og Jakob Ingebrigtsen for 2018. Grete Waitz har vunnet prisen flest ganger, i 1975, 1977, 1979 og 1983.

Slik endte avstemningen: 

  1. Karsten Warholm, friidrett, 104.

  2. Erling Braut Håland, fotball 56.

  3. Martin Ødegaard, fotball, 52

  4. Therese Johaug, langrenn, 46.

  5. Johannes Thingnes Bø, skiskyting, 39.

  6. Magnus Carlsen, sjakk, 32.

  7. Johannes HøsflotKlæbo, langrenn, 31

  8. Maren Lundby, hopp, 21

  9. Ole Gunnar Solskjær, fotball 18.

  10. Anders Mol/Christin Sørum, sandvolleyball, 12.

  11. Henrik Christiansen, svømming, 2.

  12. Ole Gunnar Solskjær, fotball 2.

Vinnere siden 2000-tallet:

2019: Karsten Warholm, friidrett (løp).

2018: Jakob Ingebrigtsen, friidrett (løp).

2017: Karsten Warholm, friidrett (løp).

2016: Ada Hegerberg, fotball.

2015: Petter Northug, langrenn.

2014: Ole Einar Bjørndalen, skiskyting.

2013: Magnus Carlsen, sjakk.

2012: Tora Berger, skiskyting.

2011: Alexander Dale Oen, svømming.

2010: Thor Hushovd, sykling.

2009: Petter Northug, langrenn.

2008: Andreas Thorkildsen, friidrett (spydkast).

2007: Aksel Lund Svindal, alpint.

2006: Kjetil Andre Aamodt, alpint.

2005: Marit Bjørgen, langrenn.

2004: Andreas Thorkildsen, friidrett (spydkast).

2003: Petter Solberg, motorsport.

2002: Ole Einar Bjørndalen, skiskyting.

2001: Olaf Tufte, roing.

2000: Trine Hattestad, friidrett (spydkast).

 

 

Viktig melding om akkreditering til fotball-EM

Erling Braut Haaland og Joshua King i fotball-EM? De som skal dekke mesterskapet kan ikke vente på den avgjørelsen. FOTO: Vidar Ruud/NTB scanpix

Erling Braut Haaland og Joshua King i fotball-EM? De som skal dekke mesterskapet kan ikke vente på den avgjørelsen. FOTO: Vidar Ruud/NTB scanpix

Norsk presse som vil dekke fotball-EM i 2020 kan IKKE vente til avklaringen om Norge er deltager eller ikke. Interesserte må registrere seg innen 31. januar.

Norsk media må sende inn forespørsel om akkreditering innen fristen 31/1. Det er sagt at det ikke blir noen ny frist for media etter play-off /Nations League i mars.

I praksis betyr dette at norsk media må forespørre om akkreditering som om Norge er kvalifisert for sluttspill. Og deretter eventuelt avmelde sin forespørsel dersom de ikke skal dekke EM hvis Norge ikke skulle kvalifisere seg.

Alle henvendelser skal sendes til UEFA direkte, via FAME.

For å akkreditere seg må man ha opprettet profil i FAME-systemet. Norge er ikke tildelt noen kvote, UEFA regulerer antallet når de ser hvor mange som har meldt seg.

Se også: https://www.uefa.com/insideuefa/mediaservices/accreditation/index.html

 

 

Påmelding til seminarer i forbindelse med Idrettsgallaen

Gro Hammerseng er en av innlederne på seminaret søndag morgen. FOTO: Vidar Ruud/NTB scanpix

Gro Hammerseng er en av innlederne på seminaret søndag morgen. FOTO: Vidar Ruud/NTB scanpix

I forbindelse med Idrettsgallaen på Hamar arrangeres det to seminarer som er høyaktuelle for mediene. Her er praktisk informasjon fra NIF.

I forbindelse med Idrettsgallaen, inviterer Norges idrettsforbund pressen til Idrettsgallaseminaret og frokostmøte om Idrettens kvinneløft, hvor statsminister Erna Solberg og kulturminister Trine Skei Grande vil være med og dele sine erfaringer.

Idrettsgallaseminaret: Det skjer hos oss også – seksuell trakassering i idretten.

Lørdag 4. januar kl. 12.00 – 13.45, Hamar Kulturhus 

På årets idrettsgallaseminar setter vi søkelyset på seksuell trakassering og overgrep i idretten. Vi anerkjenner at dette både er et samfunnsproblem og et idrettsproblem – det skjer hos oss også. To viktige profiler i dette arbeidet internasjonalt, Karen Leach fra Irland og Colin Harris fra England, vil dele sine historier og komme med utfordringer til idretten.  

De to internasjonale innlederne blir fulgt opp med en panelsamtale om status og utfordringer på området i Norge. Her tar vi opp både forebygging og håndtering, og vi får innspill fra andre arenaer enn idrett. Med oss har vi Tor Solbakken, som selv har erfaring som varsler, Iselin Shumba, kjent skuespiller og en av initiativtakerne til det første norske metoo-oppropet #stilleforopptak og Håvard B. Øvregård, som er fagansvarlig i NIF for idrettens arbeid mot seksuell trakassering. 

I tillegg vil kulturminister Trine Skei Grande og idrettspresident Berit Kjøll hilse seminardeltakerne, og Guro Røen vil lede oss gjennom seminaret. 

Påmelding: Åpen for alle

Det vil bli mulighet for intervjuer med deltagerne i etterkant av Idrettsgallaseminaret. Media som ønsker intervju bes oversende tema og ønsket intervjuobjekt til Kommunikasjonssjef Finn Aagaard i NIF på epost; finn.aagaard@idrettsforbundet.noinnen fredag 3. januar kl. 16.00.

 

Frokostseminar: Idrettens kvinneløft 

Søndag 5. januar kl. 09.00 – 10.30, Scandic Hamar 

Norges idrettsforbund inviterer til frokostseminar hvor vi spør: «Hvordan kan idretten få kjønnsbalanse blant ledere og trenere»?

Foruten idrettspresident Berit Kjøll, får vi også besøk av Statsminister Erna Solberg, Kulturminister Trine Skei Grande og tidligere håndballspiller Gro Hammerseng som vil dele sine tanker rundt dette arbeidet.

Påmelding: Åpent for alle

Det vil bli mulighet for korte intervjuer med deltagerne i etterkant av Idrettsgallaseminaret. Media som ønsker intervju bes oversende tema og ønsket intervjuobjekt til Kommunikasjonssjef Finn Aagaard i NIF på epost;finn.aagaard@idrettsforbundet.no innen fredag 3. januar kl. 16.00

Akkreditering NM på ski

Heidi Weng har ikke noe VM i vinter, dermed blir NM en stor begivenhet. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

Heidi Weng har ikke noe VM i vinter, dermed blir NM en stor begivenhet. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

Minner om at det er på tide å akkreditere seg til NM på ski for dem som har tenkt seg dit. Her er praktisk informasjon:

Vi minner om årets Ski-NM i langrenn på Konnerud 30. januar – 2. februar 2020.

Her er lenke for akkreditering til mesterskapet.

https://skinm2020.no/presse/

Pressesjef Per-Jan Brekke treffes på tlf. 926 64 526, per-jan@godtsagt.no

Mesterskapets nettside:
https://skinm2020.no

 

 

Stem på årets idrettsnavn!

Jakob Ingebrigtsen ble tidenes yngste prisvinner da han fikk statuetten av NSFs styreleder Reidar Sollie for 2018. FOTO: Vidar Ruud/NTB scanpix

Jakob Ingebrigtsen ble tidenes yngste prisvinner da han fikk statuetten av NSFs styreleder Reidar Sollie for 2018. FOTO: Vidar Ruud/NTB scanpix

Vi er fremmed ved avstemningen av årets idrettsnavn for 2019. Din stemme kan avgjøre!

Som før kan man stemme på en aktiv utøver, et lag eller en trener. Og det legges ingen føringer i avstemningen som ble innført allerede i 1948.

Vinneren offentliggjøres på årets siste dag og vedkommende får Sportsjournalistenes Statuett.

Siste års vinnere: 2018: Jakob Ingebrigtsen, 2017: Karsten Warholm,2016: Ada Hegerberg, 2015: Petter Northug, 2014: Ole Einar Bjørndalen.

Frist: 27. desember.

Hvordan stemme: send post til styret@sportsjournalistene.no

Mer om tidligere vinnere finner du her:

https://www.sportsjournalistene.no/arets-idrettsnavn

 

 

Uendret styre og frisk journalist-rolle-debatt

Marius Skjelbæk, Carina Johansen, Leif Welhaven og Erik Waatland i aksjon i Oslo Media House. FOTO: Reidar Sollie

Marius Skjelbæk, Carina Johansen, Leif Welhaven og Erik Waatland i aksjon i Oslo Media House. FOTO: Reidar Sollie

Driver vi med heia-journalistikk? Dette var en av flere innfallsvinkler på en frisk debatt på årets medlemsmøte i Oslo Media House.

Hele debatten kan sees på våre Facebooksider der kvartetten Marius Skjelbæk (TV2), Carina Olset (NRK), Leif Welhaven (VG) og Erik Waatland (Medier24) var i aksjon under ledelse av styremedlem Carina Bredesen (Nettavisen).

Før debatten ble det obligatoriske årsmøtet gjennomført der leder Reidar Sollie gikk gjennom årsberetningen og regnskapet som ble vedtatt med et overskudd på 42.000 kroner.

De fire som var på valg ble alle gjenvalgt for to år, dermed ser styret slik ut for 2019-2020:

Leder: Reidar Sollie, Dagsavisen (ikke på valg).

Nestleder: Gunnar Grindstein, NRK (gjenvalgt for to år).

Kasserer: Karin Hansensen, Østlandets Blad (gjenvalgt for to år).

Sekretær: Regine Lenbirg Anthonsessen, VG (gjenvalgt for to år).

Styremedlem: Vegard Jansen-Hagen, TV 2 (ikke på valg).

Styremedlem: Carina Bredesen, Nettavisen (ikke på valg).

Styremedlem: Erik Johansen, NTB scanpix (gjenvalgt for to år).

Revisor Sturla Sjem og valgkomiteen med Kjell-Eirik Mikkelsen, Mattis Røhne og Arild Andersen ble også gjenvalgt.

Pressetreff med OL-utøvere friidrett

Filip og Jakob Ingebrigtsen er to av utøverne man kan møte. FOTO: Lise Åserud/NTB scanpix

Filip og Jakob Ingebrigtsen er to av utøverne man kan møte. FOTO: Lise Åserud/NTB scanpix

I neste uke blir det pressemøter med de OL-aktuelle norske friidrettsutøverne.

Her er pressemeldingen fra NFIF:

Kommende uke avholder Norges Friidrettsforbund samling for utøverne i Team Coop Tokyo og Team Coop Paris i Oslo.

I den forbindelse inviterer vi til treff med de utøverne som er til stede på samlingen.

Samlingen inneholder mange flere elementer, så tidspunktene vi inviterer til kan ikke endres eller tilpasses. Invitasjonen gjelder kun utøvere.

Det er begrenset og forskjellig hvor mye tid hver enkelt utøver har tilgjengelig, men vi legger opp til 1:1-intervjuer i fra 5-10 minutter; avhengig av antall media og disponibel tid.

Påmelding med hvilke utøvere man ønsker å snakke med sendes Morten Olsen på mail morten.olsen@friidrett.no innen fredag 6.12 klokken 14:00.

 Fredag kveld vil oversikt over hver enkelt sin slott-tid bli sendt på mail.

 Lokasjon 

Tirsdag: Rom Dansesal, NIH
Onsdag: Rom Norsk Tipping, Olympiatoppen

 Tidsplan                          

              Tirsdag 10.12    10:00    Amalie Iuel og Karsten Warholm

Onsdag 11.12    10:30    Eivind Henriksen, Ola Stunes Isene, Ingar Kiplesund og Lene Retzius

Onsdag 11.12    11:30    Sigrid Borge, Håvard Haukenes, Martin Roe, Marcus Thomsen og Sven Martin Skagestad

Onsdag 11.12    12:40    Karoline Bjerkeli Grøvdal, Hedda Hynne, Sondre Nordstad Moen og Tom Erling Kårbø

Onsdag 11.12    14:50    Jakob Ingebrigtsen, Filip Ingebrigtsen, Henrik Ingebrigtsen

Ikke tilstede:     Jonathan Quarcoo (skole), Sondre Guttormsen (USA), Beatrice Nedberge Llano (USA), Isabelle Pedersen (USA) og Weldu Gebretsadik (på treningssamling)

 
Morten Olsen

kommunikasjonsrådgiver Norges Friidrettsforbund

Panelet: Olset, Skjelbæk, Welhaven, Waatland

Martin Ødegaard i søkelyset som 15-åring. Blir dekningen påvirket av hvem som har rettighetene? FOTO: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix

Martin Ødegaard i søkelyset som 15-åring. Blir dekningen påvirket av hvem som har rettighetene? FOTO: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix

Husk journalistdebatten onsdag. Heiajournalistikk? Panelet er klart!

Vi løsner på snippen og samles til temadebatt i Oslo Media House i Oslo.

Tema: Skaper rettigheter heiagjeng-journalistikk? Debatt om hvordan sportsrettigheter påvirker roller og innhold i sportsjournalistikken.

I panelet: Carina Olset, NRK, Marius Skjelbæk, TV2, Leif Welhaven, VG og Erik Waatland, Medier24.

Debattleder: Carina Bredesen, Nettavisen.

Waatland gikk kraftig ut mot sportsjournalister tidligere i høst og beskyldte oss for for å bedrive heia-journalistikk. Har han rett? Er det for tette bindinger mellom journalister og aktører. Heng deg på!


Når: Onsdag 4. desember kl. 17.00
Hvor: Oslo Media House, Prinsensgate 10c (Posthallen). OBS! Ny adresse.
Program:
* 17.00: Mat og drikke (gratis for medlemmer)
* Ca. 18.00: Årsmøte
* Ca. 18.20: Debatt: Panelet offentliggjøres når det blir klart.
* Prat og drikke (gratis for medlemmer)
20.30: Manchester United-Tottenham på storskjerm i baren på Oslo Media House
- og kvelden fortsetter så lenge det er stemning for det

Påmelding: Send en epost til styret@sportsjournalistene.no nå!

Styrets årsberetning 2018-2019

Her er styrets årsberetning til årsmøtet 4. desember:

1. Styret

Etter årsmøtet i Oslo Media House 20. november 2018 ble det nye styret i Norske Sportsjournalisters Forbund seende slik ut:

·       Leder: Reidar Sollie (Dagsavisen). Gjenvalgt.

·       Nestleder: Gunnar Grindstein (NRK). Ikke på valg.

·       Kasserer: Karin Hanstensen (Østlandets Blad) Ikke på valg.

·       Sekretær: Regine Leenborg Anthonessen (VG). Valgt for ett år ettersom Henrik Odiin måtte trekke seg fra styret.

·       Styremedlem: Vegard Jansen Hagen (TV 2). Gjenvalgt.

·       Styremedlem: Erik Johansen (NTB). Ikke på valg.

·       Styremedlem: Carina Alice Bredesen (Nettavisen). Gjenvalgt.

·       Revisor: Sturla Sjem (pensjonist og frilanser).

·       Valgkomité: Kjell-Eirik Mikkelsen (Bergensavisen), Arild Andersen (NRK), Mattis Røhne (Hamar Arbeiderblad).

2. Styremøter 

Det har i perioden vært avholdt fem styremøter og diverse  møter med Norges Idrettsforbund,

Norges Fotballforbund, Norges Håndballforbund og Norges Olympiske Komite. For å få ned kostnadene har noen av styremøtene vært gjennomført via Facetime til våre styremedlemmer i Bergen og Tromsø.

3. Medlemssituasjonen

Totalt er det nå 505 medlemmer i NSF, hvorav 84 er honnørmedlemmer. Vi er 43 flere enn i fjor. Økningen er både overraskende og gledelige etter noen år med betydelige nedbemanninger. Det kan også ha med at vi har lettet på kravene for medlemskap for frilansere. Det er veldig mange sportsjournalister på tidsbestemte kontrakter.

4. Arbeidsforhold norsk toppfotball

Klubbene: Det er færre mediefolk enn før i mixed sone, en konsekvens av måten fotball dekkes på.  Det har vært tilløp til konflikter i Bergen, Stavanger  og Tromsø i forbindelse med tilgang til treninger og organisering av forespørsler på kampfrie dager. Det er stor forskjell både i medieinteressen og håndteringen fra klubb til klubb. Streamingen av kamper nedover i divisjonene skaper nyte utfordringer.

Landslag:  Er en kontinuerlig dialog med NFF om organiseringen rundt landslaget. NFF ønsket å prøve ut mer mingling enn strikte pressekonferanser. Pressen opplever dårligere tid for en til en-intervjuer i forbindelse med treningene. Litt enklere logistikk etter at landslaget flyttet til Storo og la pressetreffene der. Utfordrende på bortekampene der tida har vært så knapp at det ikke har vært anledning til å møte spillerne ut over det obligatoriske pressetreffet med en eller to spillere dagen før kampdag. Det er antagelig grunnen til at ingen lokalaviser dekker landslaget mer på bofrtebane. Vi ønsker enklere mingletilgang etter siste trening.

Norge kan fortsatt nå EM-sluttspillet i 2020, der åpner akkrediteringen 5. desember, men det blir jo et helt annet trykk hvis Norge kvalifiserer seg. Det vet vi i slutten av mars neste år. Svein Graff fortsetter som medieansvarlig for landslaget selv om han ikke jobber i NFF lenger.

5. VM på ski i Seefeld

Det var stor medieinteresse rundt ski-VM i Seefeld der det igjen var størst trykk rundt langrenn. Organiseringen av pressekonferansene i mediesenteret fungerte fint, men igjen utfordrende med tilgang til de norske løperne før rennene. Vrakede løpere ble ikke tilgjengelige. Forbilledlig presseopplegg i hopp og kombinert.

6. Håndball-VM for kvinner

Oppfølging av fjorårets kritikk om manglende tilgang under jentenes VM i 2017. Ble betydelige bedre under EM i 2018. Vi opplever at håndballforbundet tar dette på alvor og de pekte på en rekke forbedringspunkter før de to neste mesterskapene som begge skal holdes i Japan, VM 2019 i desember i forskjellige japanske byer og OL 2020 i Tokyo. Antall medier blir naturlig ikke så omfattende her.

7. Håndball-VM for menn

Oppmerksomheten rundt landslaget for menn har blitt betydelig større og vi hadde også en evaluering av pressehåndteringen i guttas mesterskap. Det pussige er at det oppleves en helt annen kultur og ufarliggjøring der. Spillerne var stort sett tilgjengelige når man ønsket. Noen av våre mest rutinerte håndballreportere ga karakter 6 og ros til presseattasje Lars Otto Bjørnland. Det ideelle hadde vært om jentene også fulgte guttas opplegg med litt løsere snipp.

8. Sommer-OL i Tokyo 2020

Akkrediterngsprosessen til Tokyo har pågått i det stille i hele år og Norge endte på en kvote på 30 journalister og 10 fotografer. Akkrediteringen er nå lukket og neste prosess blir akkreditering på navn tidlig i 2020. Vi har fortsatt noen få på venteliste som vi håper å få inn når første runde er unnagjort. Erik Johansen fra NTB Scanpix har vært i Tokyo på såkalt World Press Briefing og gått opp løypene. Han ser ufordringer rundt pressemøtene i OL-landsbyen som da må skje innenfor akkreditert område.

9. VM i friidrett i Doha

For første gang på lenge var ikke den norske mediekvoten til VM i friidrett stor nok. Den var i utgangspunktet på 10 journalister og 1 fotograf. Men IAAFs presseavdeling viste seg pragmatiske og alle tilleggsakkrediterinher vi argumenterte for, ble akseptert. Dermed endte det på 13 journalister og 3 fotografer for norsk presse i Qatar i tillegg til etermediene.

10. Nordisk møte i Stockholm

Etter turnusen skulle Sverige ha årets nordiske kongress, en kongress som arrangeres annethvert år på omgang mellom de nordiske land. På grunn av svenskenes anstrengte økonomiske situasjon ble kongressen nedskalert til et drøyt døgns møte 4-6. mai der de deltagende nasjoner betalte for seg sjøl. Norge stilte med Reidar Sollie og Gunnar Grindstein. Det ble spesielt interessante diskusjoner om tv-satsingen i Expressen og den digitale hverdagen og endring av arbeidsmåte i Dagens Nyheter. Igjen er det mye eksperimentering innen sportsjournalistikken, både sjangermessig og hva vi velger å fokusere på. Norge er neste arrangør i 2021.

Både Sverige og Danmark har byttet ledere i år: I Sverige er Petra Thoren, Aftonbladet, ny leder etter Lisa Edwinsson, mens Jimmy Bøjgaard, TV2 har tatt over etter Andreas Kraul i Danmark. Finland er fortsatt nasjonen med flest medlemmer, over 1300. Og Island færrest: 18.

11. Ny netthverdag

Vi har brukt ressurser i år på å ruste opp de nye nettsidene og forenkle kommunikasjonen ut til medlemmene via den og Facebook. Her ønsker vi tilbakemeldinger på hva som fungerer og ikke. Carina Bredesen er redaktør for sidene der særlig nyvinningen Stafetten er blitt populær. Vi prøver også å legge ut aktuelle temaer om vår hverdag, og her oppfordrer vi alle til å bidra. Vi legger også ut referatene fra alle styremøtene fortløpende.

12. AIPS-kongress og verden

På det nordiske møtet i Stockholm diskuterte vi også vært forhold til AIPS og deres ønsker om større deltagelse fra de nordiske land. Vi har mente mye og sterkt om internasjonal sportsjurnalistikk de siste årene, men det er ressurskrevende å følge opp. Og den beste innflytesen har vi antagelig ved at danske Flemming er i finanskomiteen.

Det vi med glede konstaterer er at fokuset på sportsjournalistikk er blitt et helt annet og Sports Awards har i hvert fall gitt svært verdige prisvinnere i mange kategorier. Reidar Sollie var Norges eneste utsendte på AIPS-kongressen i Lausanne 20-24. januar.

13. Idrettstinget

Idrettstinget på Lillehammer i mai var det stor interesse rundt der Berit Kjøll ble valgt til ny idrettspresident. Sollie hadde møte med henne der for å orientere om vår virksomhet. Under tingdagene var det påfallende hvor mange av innleggene som lente seg på presseoppslag om diverse temaer. Idrettsdebatten lever.

14. Medlemskortet

Som kjent er alle medlemmene i NSF nummerert og det er stor interesse for dette. Man rykker opp kun etter ansiennitet og hvor lenge man står i yrket. Listen ligger oppdatert på våre hjemmesider. Favørene med fribilletter ble tatt bort for noen år siden, men kortet skal fortsatt garantere for plass på pressetribune hvis man har behov for det, og man kan også få plass på vanlig tribune hvis man søker om det på forhånd. Det viktigste med kortet er at det skal fungere som et arbeidsverktøy. Bevisstheten rundt dette er veldig varierende og vi lager en helt ny tekst etter dialog med NIF om dette.

15. Økt kvinneandel

Det har vært uvanlig mye debatt om sportsjournalistikkens innhold i år, og det liker vi. Rettigheter, ekspertrollen, kvinneandelen og supporter-journalistikk har vært noen av temaene. Forbundets leder har vært i diskusjoner om dette både i NRK Dagsrevyen, Dagsnytt 18 og TV2 rundt forskjellige temaer. Vi konstaterer med glede at også kvinneandelen blant medlemmene stpr ikke lenger stille på 10 prosent.

16. Økonomi

Forbundet går i år med et overskudd på 42.296 kroner. Hovedgrunnen til det er at vi ga avkall på årets styretur som også fungerer som honorar for styremedlemmene. Dette for å sikre et visst økonomisk grunnlag for 100-års-jubileet i 2021. Vi vil søke om økonomisk støtte fra en rekke hold, men vil unngå ren sponsing. Vi har også brukt ressurser på de nye nettsidene. Etter forslag på fjorårets årsmøte ble det også innført en kontingent på 250 kroner for honnørmedlemmene. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

 

17. Årets idrettsnavn 2018

Jakob Ingebrigtsen vant kåringen for 2018 og han ble dermed den yngste vinneren (18 år) i prisens 70 år lange historie. Han vant foran Håvard Holmefjord Lorentzen (skøyter), Marit Bjørgen (langrenn) og Aksel Lund Svindal (alpint).
Det har antagelig aldri vært flere kandidater å velge mellom. 21 nordmenn kom hjem fra OL i Pyeongchang med gullmedaljer. Ingebrigtsen vant som kjent både 1500 meter og 5000 meter under EM i friidrett i Berlin i 2018.
Ingebrigtsen fikk statuetten i forbindelse med Bislett Games. Det var andre år på rad en friidrettsutøver vant, ettersom Karsten Warholm vant i 2017. Prisen har vært delt ut siden 1948 da skihopperen Petter Hugsted vant.

28. november 2019

Styret

 

 

Akkreditering fotball-EM 2020

Lars Lagerbäck og Norge kan fortsatt kvalifisere seg til EM neste år. FOTO: Fredrik hagen/NTB scanpix

Lars Lagerbäck og Norge kan fortsatt kvalifisere seg til EM neste år. FOTO: Fredrik hagen/NTB scanpix

Norge kan fortsatt kvalifisere seg til fotball-EM i 2020. Men det vet vi ikke før i mars. Akkrediteringen for EM-sluttspillet åpner 5. desember. Under finner du også hele oppsettet for EM.

Her er foreløpig informasjon om akkreditering til fotball-EM:

Først: Det er ingen nasjonale kvoter satt opp på forhånd, UEFA vil først se an hvor mange som akkrediterer seg, så vil man ta kontakt med de nasjonale forbundene for å regulere. Det sier seg selv at kvalifiserte nasjoner får flere akkrediteringer enn de som ikke deltar.

Hvordan man vil øke kapasiteten for de nasjonene som kvalifiserer seg i mars, gjenstår å se.

Men de som uansett er interessert, kan begynne prosessen nå. Først må man skaffe seg en konto i FAME, som er akkrediterngssystemet til UEFA. Er man allerede registrert, trenger man ikke fornye.

Da er det bare å gå inn i portalen i FAME som åpner 5. desember og lukkes 31. januar.

Her er den foreløpige informasjonen fra UEFA med nødvendige linker:

Media Representatives:

•Media representatives (Press, Video Journalists and Photographers) with a valid FAME user account may apply for Accreditation via the media portal: http://fame.uefa.com/media

•Should any media representatives need to register, kindly use the following link to register: http://is.gd/MIU_EN

TV and Radio Non-Rights Holders:

•TV and Radio Non-Rights Holders with valid FAME user account may apply for Accreditation via the broadcaster portal: https://broadcasters.fame.uefa.com

•Should any TV and Radio Non-Rights Holders need to register, kindly use the following link to register: https://www.uefa.com/insideuefa/mediaservices/accreditation/index.html

EURO 2020TM Final Tournament:

•Generic media and NRHs applying for Media Accreditations EURO 2020 TM Final Tournament, the UEFA Media Portal opens on December 5th 2019 and closes on January 31st 2020, 23:59 CET.

•For matches of the knock-out stage specific deadlines will be published after the Final Draw.

Should they have any issues, please contact us via media.accreditations@uefa.ch.  

Oppsettet for EM-sluttspillet i fotball for menn er klart etter trekningen i Bucuresti:


Gruppespillet, 1. runde:

Fredag 12/6, gruppe A: Tyrkia – Italia 21.00 (i Roma).

Lørdag 13/6, gruppe A: Wales – Sveits 15.00 (i Baku). Gruppe B: Danmark – Finland 18.00 (i København), Belgia – Russland 21.00 (i St. Petersburg).

Søndag 14/6, gruppe C: Østerrike – omspillvinner D/A 18.00 (i Bucuresti), Nederland – Ukraina 21.00 (i Amsterdam). Gruppe D: England – Kroatia 15.00 (i London).

Mandag 15/6, gruppe D: Omspillvinner C – Tsjekkia 15.00 (i Glasgow). Gruppe E: Polen – omspillvinner B 18.00 (i Dublin), Spania – Sverige 21.00 (i Bilbao).

Tirsdag 16/6, gruppe F: Omspillvinner A/D – Portugal 18.00 (i Budapest), Frankrike – Tyskland 21.00 (i München).

Onsdag 17/6, gruppe A: Tyrkia – Wales 18.00 (i Baku), Italia – Sveits 21.00 (i Roma). Gruppe B: Finland – Russland 15.00 (i St. Petersburg).

Torsdag 18/6, gruppe B: Danmark – Belgia 18.00 (i København). Gruppe C: Ukraina – omspillvinner D/A 15.00 (i Bucuresti), Nederland – Østerrike 21.00 (i Amsterdam).

Fredag 19/6, gruppe D: Kroatia – Tsjekkia 18.00 (i Glasgow), England – omspillvinner C 21.00 (i London). Gruppe E: Sverige – omspillvinner B 15.00 (i Dublin).

Lørdag 20/6, gruppe E: Spania – Polen 21.00 (i Bilbao). Gruppe F: Omspillvinner A/D – Frankrike 15.00 (i Budapest), Portugal – Tyskland 18.00 (i München).

Søndag 21/6, gruppe A (18.00): Italia – Wales (i Roma), Sveits – Tyrkia (i Baku).

Mandag 22/6, gruppe B (21.00): Russland – Danmark (i København), Finland – Belgia (i St. Petersburg). Gruppe C (18.00): Omspillvinner D/A – Nederland (i Amsterdam), Ukraina – Østerrike (i Bucuresti).

Tirsdag 23/6, gruppe D (21.00): Tsjekkia – England (i London), Kroatia – omspillvinner C (i Glasgow).

Onsdag 24/6, gruppe E (18.00): Omspillvinner B – Spania (i Bilbao), Sverige – Polen (i Dublin). Gruppe F (21.00): Tyskland – omspillvinner A/D (i München), Portugal – Frankrike (i Budapest).

De to beste i hver gruppe samt de fire beste treerne går videre.

Åttedelsfinaler:

Lørdag 27/6: 1A – 2C (i London), 2A – 2B (i Amsterdam).

Søndag 28/6: 1B – 3ADEF (i Bilbao), 1C – 3DEF (i Budapest).

Mandag 29/6: 1F – 3ABC (i Bucuresti), 2D – 2E (i København).

Tirsdag 30/6: 1E – 3ABCD (i Glasgow), 1D – 2F (i Dublin).

Kvartfinaler:

Fredag 3/7: 1F/3ABC – 2D/2E (i St. Petersburg), 1B/3ADEF – 1A/2C (i München).

Lørdag 4/7: 1C/3DEF – 2A/2B (i Baku), 1E/3ABCD – 1D/2F (i Roma).

Semifinaler:

Tirsdag 7/7: Vinner St. Petersburg – vinner München (i London).

Onsdag 8/7: Vinner Roma – vinner Baku (i London).

Finale:

Søndag 12/7 (i London).

Åpen time med idrettsstyret

Idrettspresident Berit Kjøll. FOTO: Fredrik Hagen/NTB scanpix

Idrettspresident Berit Kjøll. FOTO: Fredrik Hagen/NTB scanpix

Idrettsstyret inviterer til åpen time fredag 22. november.

Her er invitasjonen fra NIF:

Hvordan skal det nye idrettsstyret oppnå synlige resultater i det internasjonale påvirkningsarbeidet? Hvordan skal NIF håndtere spørsmålet om en eventuell fremtidig norsk OL-søknad? Og hvordan vil NIF jobbe politisk frem mot stortingsvalget 2021 for å få gjennomslag for idrettens fanesaker? Dette er er noen av temaene som blir presentert under Åpen Time på Ullevaal Stadion førstkommende fredag kl. 10-11.

Idrettsstyret inviterer til Åpen time på Ullevaal stadion, møterom ved kantinen, fredag 22. november kl. 10.00 – 11.00. Oppmøte i resepsjonen senest 09.50.

Agenda:

Etiske retningslinjer for medisinsk personell 
Idretten Skal!  
Oppfølging av tingprotokoll:

  • Sondering OL/PL

  • Evaluering/utredning NIF/NOK

  • Modernisering; roller og ansvar

Digitalisering- veien videre
Internasjonale saker 
Ledersamlingen  29-30 november 
Tingsammensetning
Stortingsvalget 2021
Status idrettskretsting
Sunn Idrett

Åpen time vil bli filmet, og opptak vil bli publisert på idrettsforbundet.no.

Det avsettes ca 20 minutter for 1:1 intervjuer i etterkant av Åpen time. Media som ønsker å ta opp andre aktuelle saker (utover sakslisten til Idrettsstyret) med NIF, bes oversende tema og ønsket intervjuobjekt til Finn Aagard innen 17.00 torsdag 21. november. 

Akkreditering til fotballfesten

Blir Erling Moe årets trener etter at han førte Molde til seriegull? FOTO: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix

Blir Erling Moe årets trener etter at han førte Molde til seriegull? FOTO: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix

Mandag 2. desember inviterer Norsk Toppfotball og NFF til feiring av årets norske fotball. I informasjonen under finner du også link til akkreditering. Fristen er 26. november.

Her har du informasjonen fra arrangørene:
Til redaksjonen,

Mandag 2. desember, dagen etter Eliteserien avsluttes, avholdes Fotballfesten 2019 som sendes på MAX kl 21:00.

Fotballfesten er en feiring av de nylig avsluttede sesongene i Eliteserien, Toppserien og OBOS-ligaen.

Fotballfesten er et TV-program hvor det det blir innslag, underholdning, intervjuer - og utdeling av en rekke prestisjetunge priser.

Nominerte fra Eliteserien

Kjetil Knutsen, Bodø/Glimt
Bjarne Berntsen, Viking
Erling Moe, Molde

Nominerte fra OBOS-ligaen

Steffen Landro, Nest-Sotra
Jørgen Isnes, KFUM
Lars Bohinen, Aalesunds FK

Nominerte fra Toppserien

Hege Riise, LSK Kvinner
Steinar Lein, Trondheims-Ørn
Monica Knudsen, Vålerenga

Følgende priser skal deles ut på Fotballfesten

Årets mål i Eliteserien og Toppserien

Årets spiller Eliteserien, Toppserien og OBOS-ligaen

Årets unge spiller i Eliteserien og Toppserien

Årets trener Eliteserien, Toppserien og OBOS-ligaen

Årets toppscorer i Eliteserien og Toppserien

Kniksens hederspris

Øvrige priser:
I tillegg vil følgende priser deles ut:
Årets gjennombrudd i OBOS-ligaen, Årets klubb, Årets spillerforbilde, Årets spiller 1. divisjon og Årets supporterhistorie.

Se alt om Fotballfesten her

Årets mål Eliteserien

Vi minner på denne kåringen.
Årets mål er en pris som kåres av folkets stemmer.
Ta kontakt hvis dere ønsker å få tilsendt videoene for å benytte i egne saker.

Se alle målene og link til avstemming her

Årets mål ToppserienVi minner på denne kåringen.
Årets mål er en pris som kåres av folkets stemmer.
Ta kontakt hvis dere ønsker å få tilsendt videoene for å benytte i egne saker.Se alle målene og link til avstemming her

Klikk her for presseinfo og akkreditering til Fotballfesten

For spørsmål, kontakt:

Jon Jamessen
Fagsjef TV og Media
Norges Fotballforbund
E-post: jon.jamessen@fotball.no
Telefon: 91 34 81 82

Martin Hinsch
Senior kommunikasjonsrådgiver
Discovery
E-post: martin_hinsch@discovery.com
Telefon: 47 922 97 749

Helene Husvik
Medieansvarlig, Toppfotball kvinner
E-post: helene@kvinnefotball.no
Telefon: +47 928 56 574

Thomas Torjusen
Mediesjef, Norsk Toppfotball
E-post: thomas@toppfotball.no
Telefon: 934 98 693