Mer fleksible pressemøter i langrenn

Ingvild Flugstad Østberg på Sognefjellet i juni. FOTO: Tore Meek/NTB scanpix

Ingvild Flugstad Østberg på Sognefjellet i juni. FOTO: Tore Meek/NTB scanpix

Norges Skiforbund jobber med større fleksibilitet på pressetreffene med utøverne i langrenn. Her er det viktig med innspill fra redaksjonene.

Dette er det presseattasje Gro Eide ønsker å informere om:

Vi har i møter med de største, norske sportsredaksjonene diskutert mulige måter å gjennomføre medietreff på. Vi oppfordrer derfor tilønsker om intervjuer av ulik karakter på de forskjellige medietreff, evt andre innganger og ideer ifm elitelagenes samlinger. Så ser vi hva totalen bringer, hva som lar seg gjennomføre, eventuelt ikke. Plenum, mingleplenum, individuelle intervjurunder, lengre intervjuavtaler, foto/filmvarianter er alle aktiviteter som vi tilpasser de ulike treffene avhengig av etterspørsel og nyhets- og aktualitetsfokus.

Mediedagene gjennomføres på den dag som er satt opp i vedlagt skjema og er tilpasset samlingsopplegget til trenerne/løperne. Det planlegges treningsaktivitet som skal gi gode foto/film-forhold på mediedag. 

På de samlingsdatoer som ikke har mediedag kontakter dere undertegnede ved interesse for tilstedeværelse så finner vi løsninger sammen.

Det vil som tidligere bli sendt egen invitasjon til de ulike mediedagene (ca 14 dager før med en ukes frist) for tilbakemelding av intervjuønsker. Har dere tanker rundt dette allerede nå, send meg gjerne en mail.

 Første mediedager nå er fredag 9. august i Steinkjer (menn elite) og torsdag 15. august i Torsby (kvinner elite og rekrutt).

Takk og ta kontakt om dere har noe på hjertet!

Med vennlig hilsen

Norges Skiforbund

Gro Eide

Medieansvarlig Langrenn

FOLKELIG-INKLUDERENDE-OFFENSIV-ÆRLIG

Mobil: +47 900 29 009

E-post: gro.eide@skiforbundet.no 



Slutt på pressekonferanser på Bislett Games

Fra mixed sone har man svært god oversikt over arenaen. Her er det Amalie Iuel som intervjues. FOTO: Reidar Sollie

Fra mixed sone har man svært god oversikt over arenaen. Her er det Amalie Iuel som intervjues. FOTO: Reidar Sollie

Bislett Games hadde endret årets opplegg for mediene. Til det bedre? Det er slutt på pressekonferansene etter øvelsene.

Av Reidar Sollie

Og det opplevde undertegnede som en fordel. Alle intervjuer ble gjort i mixed sone fortløpende.

– Vi opplever pressekonferanser som gammeldags. Det gir bedre flyt på denne måten, sier pressesjef for Bislett Games, Morten Olsen.

For å lette oversikten hadde man flyttet mixed sone opp på tribunen i etasjen over tv-stasjonenes flash-intervjuer i svingen ved målområdet. Da kunne man følge det som skjedde ute på stadion samtidig som man ventet på utøverne.

Pressesenteret var også flyttet opp en etasje, ett minutts vandring fra mixedsonen. Pressesenteret var under tribunedelen, og var trekkfullt. I regnvær kan det være en utfordring.

Neste års Bislett Games arrangeres 11. juni 2020 og arrangøren vil ha en evaluering av årets enderinger.

Når rettigheter og kritisk journalistikk krasjer

Egil Sundvor er sportsredaktør i NRK. FOTO: Erik johansen/NTB scanpix

Egil Sundvor er sportsredaktør i NRK. FOTO: Erik johansen/NTB scanpix

– Sport er fullt av dilemmaer og er en komplisert verden å manøvrere i, sa NRKs sportssjef Egil Sundvor da han holdt innlegg på konferansen om antidoping i Oslo tirsdag.

Av Reidar Sollie

Konferansen ´som ble arrangert av blant andre Antidoping Norge hadde som tema hvordan idretten, sponsorer og media opptrer i forhold til hverandre.

Sarah Lewis er generalsekretær i det internasjonale skiforbundet FIS. FOTO: Geir Olsen/NTB scanpix

Sarah Lewis er generalsekretær i det internasjonale skiforbundet FIS. FOTO: Geir Olsen/NTB scanpix

Og hvilke utfordringer som kan oppstå.

– Sport har en veldig kraft i å forene folk fra alle kulturer. Men hva skjer når den kritiske journalistikken krasjer med underholdningen, spurte Sundvor og viste til ferske eksempler:

NRK har hatt rettighetene til langrenn i alle år, men da astmasaken rundt Martin Johnsrud Sundby måtte NRK sette inn ressurser på å dekke det journalistisk, som selvfølgelig kunne være i konflikt med skiforbundets interesser.

– Og da Martin Johnsrud Sundby endelig ble verdensmester i Seefeld i vinter, smalt den store dopingskandalen samme dag. Da måtte det få fokus, forklarte Sundvor for å gi et bide av balansegangen mot kontrastene mellom det rent underholdningsmessig og nødvendig kritisk journalistikk.

– Vi har hatt samme utfordring i skiskyting. Vi forhandler rettigheter med IBU, mens organisasjonen samtidig er under etterforskning., sier han.

Da må man ebne å skille mellom nyhetsformidling og dekning av selve konkurransene.

Kan dette påvirke forhandlinger om rettigheter?

– Jeg håper ikke det, sa Sundvor.

Også journalisten Nick Butler, som nå jobber for det tyske statlige selskapet ARD, fortalte om hvilken ressursbruk som var nødvendig for å avsløre dopingsaker.

Sundvor sendte også et stikk til det internasjonale skiforbundets generalsekretær Sarah Lewis.

– På deres konferanse nylig burde doping stått først på dagsorden, sa han.

Sarah Lewis holdt også et innlegg uten å gå i dybden på dopingsakene fra Seefeld. Men hun hevdet antidopingarbeidet i skisporten var under kontroll.

Svein Arne Hansen beskrev noen tøffe år i friidretten. FOTO: Erik Johansen/NTB scanpix

Svein Arne Hansen beskrev noen tøffe år i friidretten. FOTO: Erik Johansen/NTB scanpix

Svein Arne Hansen, som snakket som president i det europeiske friidrettsforbundet, mente friidretten hadde gått foran i det internasjonale antidopingarbeidet ved å utestenge Russland og sette ubønnhørlige krav.

– Vi fikk klare meldinger fra sponsorene i 2015: Your sport is a shit, fikk vi høre fra sponsorene som trakk seg ut. da begynte snuoperasjonen, og derfor er vi der vi er i dag, sa han.

Antidoping Norge, FairSport og World Forum for Ethics in Business var arrangerer av antidopingkonferanse n.

Også Johann Olav Koss, Vibecke Sørensen, David Walsh, Steinar Hoen og Birgit Skarstein var blant innlederne.


Kvinnelandslagets program under fotball-VM

Landslagssjef Martin Sjögren sammen med nøkkelspillerne Guro Reiten og Caroline Graham Hansen. FOTO: Terje Pedersen/NTB scanpix

Landslagssjef Martin Sjögren sammen med nøkkelspillerne Guro Reiten og Caroline Graham Hansen. FOTO: Terje Pedersen/NTB scanpix

VM-sluttspillet i fotball for kvinner starter i Frankrike fredag 7. juni.

Her finner du linken til medieprogrammer dag for dag både i dagene før det begynner og i gruppespillet i mesterskapet. Ved eventuelt avansement kommer det ny informasjon.

NFF minner om programmet for treninger og pressetreff under VM.

Det er enkelte endringer i programmet. Legg merke til ny treningsbane under oppholdet i Nice. 

Se hele programmet her:

https://www.fotball.no/tema/medieservice/2019/kvinnelandslagets-program-i-vm/ 

Idrettstingets mediekritikk

Berit Kjøll i det hun skjønner at hun har slått Sven Mollekleiv med to stemmers overvekt. FOTO: Geir Olsen/NTB scanpix

Berit Kjøll i det hun skjønner at hun har slått Sven Mollekleiv med to stemmers overvekt. FOTO: Geir Olsen/NTB scanpix

Er mediene en stressfaktor for idrettens ledere? Mye tyder på det. Men den er også til god hjelp.

Av Reidar Sollie

Å høre på innleggene under Idrettstinget på Lillehammer var en fascinerende øvelse, sett fra vår side.

Mediene ble omtalt i mange sammenhenger, både som støttespiller, som dokumentasjon på enkeltsaker og som hoggestabbe. Her er litt av det vi fanget opp:

Avslutningen var vel den mest spesielle da den nye idrettspresidenten Berit Kjøll hadde stormet jublende opp på scenen og ville samle sitt nye styre.

  • - Også kan journalistene gå nederst i salen, der dere hører hjemme. Nå er det vi som skal sette dagsorden!, utbrøt hun.

  • - Var ikke det litt morsomt da, sa hun til undertegnede da seansen og det dramatiske valget var over.

    Minnerik var også kulturminister Trine Skei Grande sin åpningshilsen der hun kom inn på medienes dekning av idretten. Der hun mente en klar kvinnediskriminering kommer til syne.

  • - Etter at Ada Hegerberg vant mesterligafinalen, har det vært 1161 oppslag om Ole Gunnar Solskjær og 755 om Ada Hegerberg. Vi snakker om verdens beste kvinnelige fotballspiller mot en som ble nummer seks i Champions League, sa hun.

  • Hun trakk også fram noen andre eksempler.

  • Vi har ikke fått faktasjekket antall oppslag og hvilken tidperiode hun snakket om, og sjetteplassen i mesterligaen regner vi med var en forsnakkelse om Premier League.

  • Samme kulturminister henviste samtidig til Aftenpostens grundige gjennomgang i uka før tinget som pekte på hvordan kostnadene øker i barne- og ungdomsidretten.

  • Avtroppende idrettspresident Tom Tvedt henviste også til diverse medieoppslag som støtte for aktuelle problemstillinger, samtidig som han pekte på tusenvis av negative medieoppslag som en av årsakene til at han kanskje ikke ville bli gjenvalgt.

  • - Var medieoppslagene årsaken til at Tvedt tapte, ble undertegnede spurt på Søndagsrevyen etter tinget.

  • - Ja, det var medvirkende, svarte jeg, fordi evnen til å kommunisere til offentligheten er en vesentlig del av jobben som idrettspresident.

  • Berit Kjøll lover å viderefølge praksisen om full åpenhet. Men hvordan vil hun takle mediene når kritiske oppslag kommer?

  • Dagen etter Idrettstinget kunne VG og Dagens Næringsliv fortelle om bruken av konsulenter og kommunikasjonsbyrå får å få henne valgt. Hun snakket i hvert fall åpent om det. Etterpå. Hva hadde skjedd hvis tinget hadde fått den informasjonen på forhånd???

  • Det blir ikke mindre interessant å følge norsk idretts ledelse etter dette….

Praktisk informasjon om Idrettstinget

Kulturminister Trine Skei Grande og idrettspresident Tom Tvedt skal begge i aksjon på Idrettstinget fredag. FOTO: Vidar Ruud/NTB scanpix

Kulturminister Trine Skei Grande og idrettspresident Tom Tvedt skal begge i aksjon på Idrettstinget fredag. FOTO: Vidar Ruud/NTB scanpix

Fredag åpnet Idrettstinget på Lillehammer. Her er praktisk informasjon for mediene.

Til akkreditert presse på Idrettstinget

Idrettstinget starter fredag 24. mai, og Norges idrettsforbund ser frem til å ønske media velkommen til spennende dager på Lillehammer.

Vedlagt følger en del praktisk informasjon.  

Program: 
Detaljert program ligger tilgjengelig her: https://www.idrettsforbundet.no/om-nif/idrettstinget/artikler/program-idrettstinget/

Transport: 
Vi har satt opp busstransport som korresponderer med følgende tog:
Fredag 24. mai:
Tog som ankommer Lillehammer stasjon kl. 09.37, 10.40, 11.40 og 12.38. 
Søndag 26. mai: 
Avgang med buss fra Lillehammer hotell 30 min før avgang med følgende tog: 
Tog fra Lillehammer stasjon kl. 14.15, 15.07 og 16.14.  

Overnatting:
All akkreditert presse som har bestilt overnatting skal ha mottatt en e-post med informasjon om hvor dere har fått rom. Har dere spørsmål om overnatting, bes disse rettes til Kaja Græsholt i NIF. Kaja.Graesholt@idrettsforbundet.no

Registrering: 
Ved ankomst Lillehammer hotell ber vi media om å registrere seg ved NIFs innsjekk i resepsjonen for å få utdelt medieakkreditering.

Arbeidsplasser: 
Akkreditert media har reserverte plasser i Tingsalen. Det vil også være et eget presserom tilgjengelig på Lillehammer hotell (konferanserom Mjøsa). Rommet er tilgjengelig fra kl. 11.00 fredag 24. mai og hele helgen.  

Live stream:
Tingforhandlingene vil sendes direkte på idrettsforbundet.no 

Bildetjenester: 
Bilder fra Idrettstinget 2019 vil bli lastet opp på Idrettsforbundets Flickr-konto, og kan benyttes fritt til redaksjonell bruk mot kreditering.

Intervjuforespørsler:
Det blir lagt opp til felles pressekonferanse med det nye Idrettsstyret så snart valget er ferdig søndag 26. mai.

For intervjuønsker med det sittende idrettsstyret og NIFs representanter under Idrettstinget, bes media å ta kontakt med kommunikasjonssjef i NIF, Finn Aagaard på e-post, finn.aagaard@idrettsforbundet.no eller mobil; 91709391. Eventuelle intervjuer gjennomføres utenom de ordinære tingforhandlingene.

Ved spørsmål om Idrettstinget, vennligst kontakt kommunikasjonssjef Finn Aagaard.

NIF ønsker dere velkommen til Idrettstinget!

Norge og Sverige på topp i betalingsvilje

Martin Jönsson er redaksjonell utvikler i Dagens Nyheter. FOTO: Reidar Sollie

Martin Jönsson er redaksjonell utvikler i Dagens Nyheter. FOTO: Reidar Sollie

Hvem betaler for nyheter? Den viljen er størst i Norge og Sverige.

Det viste Martin Jönsson fra Dagens Nyheter oss under den nordiske kongressen for sportsjournalister i Stockholm denne uka.

Han er ansvarlig for den redaksjonelle utviklingen i mediehuset der sport IKKE er viktigste stoffområdet, men der alternativ sportsdekning gir resultater.

-      Vi har nesten sluttet å skrive om fotballkamper som er spilt. Det har ingen hensikt. Det blir ikke lest. Vi må finne historiene som ligger bak. Og det er vi blitt flinkere til, sa han.

For han viste til en markant vekst i lesertall og abonnenter på nett.

  • - Vi publiserer færre, men bedre historier. Og mandag morgen, det er en god tid for å lese nyheter på nett om det som skjedde i helgen, sa han.

 

Og for å sitere tallene vi innledet med:

Prosentdel av voksne lesere som i løpet av et år har betalt for å lese nyheter bak betalingsmur:

1.    Norge 30 %

2.    Sverige 26 %

3.    Australia og Hong Kong 20%

4.    Finland 18%

 -      Vi må finne betalingsløsninger som fungerer med ett kikk. Vi har daglige mål for nye abonnenter og lesertall. Artikler som ikke blir lest nok ligger i rødt, de som blir lest ligger i grønt, sa en ivrig Jönsson fra DN.

 Han fortalte også om strategien om å legge artikler åpne for å skape engasjement, for så å lukke dem bak betalingsmur.

Dagens Nyheter og Expressen holder til i samme mediehus på Kungsholmen i Stockholm, men det er tette skott mellom redaksjonene.

Expressen og Aftonbladet er sportssitene folk går til for å oppdatere seg på sport, Dagens Nyheter er det ikke. Derfor er dekningen endret.

-      Er det noen fra TT her (nyhetsbyrået), spurte Jönsson. (Det var det ikke).

-      Nei, for fellesstoff blir dessverre ikke lest. 67 prosent av stoff fra nyhetsbyrået blir ikke lest, sa redaktøren.

Hva leses på sport?

-      Breaking news, lokalt ,eksklusivt innhold, meninger og historier som er godt fortalt. Det er et enormt behov for lesing der ute, og det meste skjer på mobilen, sa han.

DN jobber også med å legge lengre artikler i lydbokformat. Da kan leserne lytte i stedet for å lese når der er på vei til jobb på tbanen.

 

 

 

 

 

 

15 prosent av Expressens tv-seere var norske

På besøk i Expressens studio. Fra venstre Eirikur Asgeirsson (Island), Martin Heinius (sportssjef Expressen tv), Gunnar Grindstein (Norge), Daniel Rooth (Sverige) og Flemming Olesen (Danmark). FOTO: Reidar Sollie

På besøk i Expressens studio. Fra venstre Eirikur Asgeirsson (Island), Martin Heinius (sportssjef Expressen tv), Gunnar Grindstein (Norge), Daniel Rooth (Sverige) og Flemming Olesen (Danmark). FOTO: Reidar Sollie

Sportsjournalistikken utvikles i mange kanaler. Expressen satser tungt på sin tv-dekning, men sliter med lønnsomheten.

 

I Expressens lokaler i Stockholm fikk nordiske sportsjournalister et innblikk i tv-satsingen. Martin Heinius er sjef for sportssatsingen, som er i et mindre format enn VGs her hjemme, men stigende.

Expressen TV har omlag 60 ansatte, fem av dem jobber med sport.

-      Målet er å etablere en sportskanal som går døgnet rundt, fortalte han.

Under store begivenheter der de ikke har rettigheter til selve øvelsene, lager de sendinger om det som skjer, slik VG gjør her hjemme.

-      2018 var et vilt år med OL i Pyeongchang og fotball-VM i Russland. I forbindelse med VM hadde vi kjøpt rettigheter til highlights fra SVT, disse ble sett av 33 prosent, mens over 50 prosent fulgte våre egenproduserte nyheter og videoinnslag, fortalte han.

Det lages i snitt 100 daglige videoer i Expressen og i år ble det satt nye rekorder under den siste uka av ski-VM.

-      Da satte vi rekord med 18 millioner videostarts siste uka. Langrenn er veldig populært. Og vi konstaterte med glede av 15 prosent av trafikken kom fra Norge, sa Heinius.

Foreløpig er ikke tv-satsingen stor butikk, utfordringen er å gjøre den mer lønnsom. Å hele tiden analyserer man publikum om hva de etterspør og hva de vil se.

Norden skifter sine ledere. Unntatt Norge

Det nordiske møtet ble holdt i Pressklubben i Stockholm sentrum. Sveriges Lisa Edwinsson ved enden av bordet, ledet møtet. FOTO: Gunnar Grindstein

Det nordiske møtet ble holdt i Pressklubben i Stockholm sentrum. Sveriges Lisa Edwinsson ved enden av bordet, ledet møtet. FOTO: Gunnar Grindstein

Samtlige nordiske land skifter ut sine ledere av sportsjournalistforbundene denne våren og sommeren. Det ble klart under denne ukas nordiske møte i Stockholm.

 

SVERIGE

Sverige måtte tone ned sin nordiske kongress i år på grunn av den økonomiske svindelen som har rammet dem og som ødela forbundets økonomi. Nå er saken avsluttet, vedkommende styremedlem har fått betinget fengsel og må betale tilbake omlag 330.000 kroner, noe vedkommende antagelig ikke er i stand til. For pengene er borte.

Men for leder Lisa Edwinsson har saken vært en stor påkjenning.

Det er medvirkende til at hun går av som leder for det svenske forbundet i begynnelsen av juni.

-      Ja, nå må jeg få tiden tilbake, sa Edwinsson på det nordiske møtet denne uka. . Hun jobber til daglig som reporter i Dagens Nyheter.

Likevel klarte svenskene å skape en effektiv og faglig god mini-kongress over et drøyt døgn i Stockholm.

Sverige har et solid styre, og man har kandidater til å overta vervet.

Sverige har omlag 350 medlemmer, de fleste har også AIPS-kort. Mats Olsson er sekretær i styret, han er frilanser, men jobber nå som pressetalsmann for OL i Stockholm i 2026. 24. juni avgjøres det hvor vinter-OL i 2024 skal gå, i Sverige eller Italia. I Sverige er sikkerheten på fotballarenaen for journalister og fotografer et stort tema. Man har rett og slett opplevd fysiske angrep.

 DANMARK

I Danmark gikk Andreas Kraul fra DR av som leder i mars etter å ha sittet som president i åtte år. Fotballreporteren fra Dansk Radio fortetter i styret, mens Jimmy Bøjgaard fra TV2 overtar som leder. Han deltok i Stockholm første dag før han måtte reise videre til ishockey-VM i Slovakia.

-      Jeg har mye å lære og gleder meg til å overta, sier Bøjgaard, som var på kongressen sammen med veteranen Flemming Olesen. Danskene har en solid økonomi og stabil medlemsmasse, men bare ett av styremedlemmene på sju medlemmer er kvinne.

 FINLAND

Finland får også ny leder, men vedkommende var ikke på kongressen. Der var veteranene Asko Tanhuanpää og Markus Karjalainen, en oppdatert journalist på langrenn som første kveld fortalte at det var en stor nyhet i Finland at Gjermund Eggen var død.

Finland har flest medlemmer i Norden, 1300 som er inndelt i A- og B-kategorier ut fra om de jobber 100 prosent som sportsjournalister eller ikke. Forbundet har deltidsansatt generalsekretær, noe som er mulig fordi de får 30.000 euro årlig for rettighetene til deres idrettsgalla. Men den summen skal det reforhandles om i år og kan minske. Medlemskontingenten i Finland er omlag 500 kroner.

 ISLAND

Islands Eirikur Stefan Asgeirsson gir seg også som leder. Det lille forbundet har 30 medlemmer, alle med base i Reykjavik, og de sliter med å finne arvtakeren. Torkell Gunnar Sigurbjörnsson var den andre journalisten fra Island i Stockholm. Island har ingen medlemskontingent, men er finansiert av sponsorer.

 NORGE

Og Norge: Reidar Sollie tar sin siste periode nå etter at han har vært leder siden 1998. Men som han sa på årsmøtet blir han sittende til over den nordiske kongressen i 2021 sammen med resten av styret. Nestleder Gunnar Grindstein var Norges andre representant i Stockholm. Norge har sammen med svenskene størst kvinneandel i styret, tre av sju medlemmer.

Nordisk kongress arrangeres annethvert år og Norge er altså neste arrangør i 2021. Dette kobles med forbundets 100 års jubileum samme år.

 AIPS

Norden ble enige om ikke å prioritere internasjonalt arbeid inn mot AIPS, man føler man får for lite igjen i forhold til ressursene man må bruke. Vi bestemte å prioritere det nordiske samarbeidet, dessuten sitter Flemming Olesen svært sentralt i AIPS finanskomite, med direkte innblikk i AIPS økonomi.

Det “opprører” Norden har bidratt til de siste årene ser vi har båret frukter, AIPS-kongressene er betydelig nedskalert og innholdet har mye mer fokus på sportsjournalistikk. Vi opprettholder våre gode forbindelser til meningsfeller av oss i Tyskland, Nederland, Belgia og Frankrike.

Av internsajonale spørsmål fikk Norge støtte i at pressekategoriene for akkrediteringer ved internasjonale mesterskap må endres. Uttrykket «skrivende presse» som fortsatt eksisterer, er lite relevant. De forskjellige forbundene har ulik praksis i forhold til opptak og formidling av levende bilder fra pressekonferanser og mixed soner.

Ellers er erfaringen fra Stockholm at den fysiske tilgangen til mediehus er utfordrende. Slusene inn til Dagens Nyheter og Expressen gikk stadig i svart da uvant mange gjester fra Norden skulle prøve å komme seg inn i det aller helligste. Vi lyktes til slutt!

 

VG vant pris for årets sportsdekning

Idrettspresident Tom Tvedt og VG-kommentatot Leif Welhaven har hatt mange diskusjoner. Her er de i åpenbart godlune. FOTO: Berit Roald/NTB scanpix

Idrettspresident Tom Tvedt og VG-kommentatot Leif Welhaven har hatt mange diskusjoner. Her er de i åpenbart godlune. FOTO: Berit Roald/NTB scanpix

Football Leaks, der VG var en del av et internasjonalt nettverk, ble kåret til årets sportsdekning under mediedagene i Bergen.

Her er juryens begrunnelse:

– Den største sportsnyheten noen har avdekket i året som gikk. Et imponerende arbeid. Dette er grave journalistikk på høyt nivå. Dekningen står som en påle og er godt krydret med Welhavens gode kommentarer. Dette er viktig for hele fotballverdenen, og VG evner også å ta den ned helt på lokalt nivå, skriver juryen.

På årsmøte til NSF i fjor høst var VGs Leif Welhaven tilstede og redegjorde for omfanget og hvordan redaksjonen jobbet med det omfattende materialet.

Vi andre sportsjournalister gratulerer VG med prisen!

Her er fotballjentenes VM-oppkjøring med pressetider

Landslagssjef Martin Sjögren sammen med Caroline Graham Hansen og Maren Mjelde. FOTO: Geir Olsen/NTB scanpix

Landslagssjef Martin Sjögren sammen med Caroline Graham Hansen og Maren Mjelde. FOTO: Geir Olsen/NTB scanpix

Det nærmer seg fotball-VM for kvinner i Frankrike. De norske jentene møtes i Oslo der oppkjøringen starter.

Her er hele programmet fram til VM-starten.

20. – 24. mai, Oslo

Thon Hotel Storo
Trening på Ullevaal Stadion (medietreff etter trening):

21.mai klokken 11.00
22.mai klokken 11.00
23.mai klokken 10.00

Spillerne får fri etter lunsj 23. mai og frem til 26. mai.

26. – 30. mai, Moss

Støtvig Hotel
Trening på Melløs
Treninger (medietreff etter trening):

27.mai klokken 11.00
28.mai klokken 11.00
29.mai klokken 18.00 (kamp mot guttelag)

Avreise til Frankrike, 30. mai kl. 1635

30/5 – 3. Juni, Amiens

Hotel Mercure Amiens Cathedrale
Trening på La Licorne Facilities
Treninger (medietreff i etterkant av økta)

31.mai klokken 11.30
1.juni klokken 11.30
2.juni klokken 20.00: Sør-Afrika – Norge, Stade Moulonguet
3.juni klokken 11.30 (Restitusjon for de som har spilt kamp)

Avreise til Reims etter trening denne dagen.

Reims - 3.juni - 9.juni

Hotell: Novotel Reims Tinqueux
Treningsbane: Centre de Vie Raymond Kopa Terrain no4, Bethany

Treninger:
4. juni: Ingen trening (fridag)
5. juni klokken 11.30
6. juni klokken 11.30 (Stengt trening, åpnes opp for media i etterkant)
7. juni klokken 11.30
Klokken 20.00: Internasjonal pressekonferanse med Martin Sjögren og en spiller (kamparena)
8. juni klokken 21.00: Norge - Nigeria
9. juni
 klokken 11.30 Trening
Avreise til Nice etter trening

Nice – 9.juni - 13.juni

Hotell: Beachcomber French Riviera
Treningsbane: Stade Louis Perdigon, Grasse

Treninger:
10. juni klokken 11.30 (stengt trening, åpen for media i etterkant)
11.juni klokken 11.30
Klokken 20.00: Internasjonal pressekonferanse med Martin Sjögren og en spiller (kamparena)
12. juni klokken 21.00: Frankrike - Norge
13.juni
 klokken 11.30 (restitusjon for de som spilte)
14.00: Medietreff på hotellet med innmeldte spillere. 
Avreise til Reims

Reims – 13.juni - 18.juni 

Hotell:Grand Hotel Continental
Treningsbane: Stade Municipal, Bezannes

Treninger: 
14. juni: Ingen trening
15. juni klokken 11.30 (stengt trening, åpen for media i etterkant)
16. juni klokken 11.30
Klokken 20.00: Internasjonal pressekonferanse med Martin Sjögren og en spiller (kamparena)
17. juni klokken 21.00: Norge - Sør-Korea

Medieansvarlig A-kvinner er Terje Skeie. Han kan kontaktes på 95925553 / terje.skeie@fotball.no

Uttak av troppen til fotball-VM

Dette var laget som kvalifiserte Norge til VM i fjor høst. FOTO: Cornelius Poppe/NTB scanpix

Dette var laget som kvalifiserte Norge til VM i fjor høst. FOTO: Cornelius Poppe/NTB scanpix

Fotball-VM for kvinner spilles i Frankrike i juni. Torsdag offentliggjøres troppen.

Landslagssjef Martin Sjögren offentliggjør VM-troppen torsdag 2. mai klokken 10.00.

Norges Fotballforbund inviterer til pressekonferanse i forbindelse med uttak av kvinnelandslagets VM-tropp.

Sted: The Hub, Telenor-senteret. Snarøyveien 30E, Fornebu.
Tid: 2. mai klokken 10.00

Landslagssjef Martin Sjögren, fotballpresident Terje Svendsen og administrerende direktør i Telenor Norge Petter-Børre Furberg vil være på podiet, i tillegg til at flere av spillerne er tilstede under seansen, som også vil bli streamet på fotball.no og Fotballandslaget på Facebook.

Sendingen vil også være tilgjengelig for alle nettaviser. For teknisk informasjon om dette, kontakt Gina Ringerike: gina.ringerike@telenor.com / 94828578


VM-troppen i ishockey

Petter Thoresen har plukket ut dem som skal spille VM for Norge. FOTO: Berit Roald/NTB scanpix

Petter Thoresen har plukket ut dem som skal spille VM for Norge. FOTO: Berit Roald/NTB scanpix

VM i ishockey nærmer seg og torsdag tas VM-troppen ut.

Norges Ishockeyforbund ønsker velkommen til pressekonferansetorsdag 2. mai, kl. 14:00
@ Get hovedkontor (kantinen), Maridalsveien 323, 0872 Oslo 

14:00 Velkommen
- Telias bærekraftsatsning

14:10 Landslagssjef Petter Thoresen presenterer VM-troppen

14:30 Mingling og 1:1 intervjuer

Ved spørsmål bes ta kontakt med Kristoffer Holm: kh@hockey.no / +47 918 27 528

Presse-evaluering av ski-VM i Seefeld

Hans Christer Holund vant den siste øvelsen i ski-VM, 50km for menn. FOTO: Terje Pedersen/NTB scanpix

Hans Christer Holund vant den siste øvelsen i ski-VM, 50km for menn. FOTO: Terje Pedersen/NTB scanpix

Ski-VM i Seefeld var vinterens største norske mediebegivenhet innen sport. Hvis du var der: Svar gjerne på denne evalueringen om medienes arbeidsforhold.

Her er invitasjonen fra Norges Skiforbund:

Norges Skiforbund ønsker tilbakemelding fra deg i forbindelse med medieopplegget vi hadde under VM i Seefeld. Denne undersøkelsen/tilbakemeldingen tar deg kort tid å svare på, og er viktig for oss når vi skal planlegge fremtidige medieopplegg i mesterskap.

 

Gå til undersøkelsen

https://response.questback.com/isa/qbv.dll/ShowQuest?QuestID=5337943&sid=s35ZyKFzrY