Jubileumsfest: Tredje forsøk 10. mai

Vi nærmer oss 101 år….

Tirsdag 10. mai gjør vi vårt tredje forsøk på å gjennomføre forbundets 100-års-jubileum. Det er tid for å melde seg på.

I desember var det hundre år siden Norske Sportsjournalisters Forbund ble stiftet i Oslo. Den planlagte feiringen på Frognerseteren der nesten hundre personer hadde meldt seg på, måtte utsettes på grunn av pandemien.

Når vi inviterer til nytt jubileum er det med en viss påholden penn. Det er krig i Europa og situasjonen er uklar. Alle er ikke i festmodus. Men i håp om at verden ser lysere ut i mai enn den gjør nå, vil vi i hvert fall fullføre forberedelsene. Her er rammene:

TIRSDAG 10. MAI 2022 klokka 19.00

i Roklubbens lokaler på Bygdøy i Oslo (det blir busstransport fra Oslo S)

Der vil det bli kollegialt samvær, munter mimring, sportsjournalistikkens utvikling fra de første avisnotiser og hese brøl i radio til dagens omfangsrike dekning på de fleste plattformer. 

 Det vil bli servert en treretters middag, vi vil se både framover og bakover og når journalister møtes må vi jo ha en jubileums-quiz for lag. Ved vårt forrige jubileum for ti år siden var det VG-sporten som gikk av med seieren. Kan de utfordres?

Begivenheten er gratis for deg som medlem.

Det eneste vi ber om er antrekk verdt en 100-års-jubilant.

PS. Vi arrangerer en nordisk kongress mandag og tirsdag, derfor får vi også besøk av noen av våre nordiske kollegaer denne kvelden.

 Vi har plass til drøyt 100 personer ved bordene, så her er det først til mølla! Og ettersom ny dato endrer betingelsene for mange, er vi nødt til at vi må ha påmeldingene på nytt selv om du har meldt deg på før- Send bare en kjapp bekreftelse til styret@sportsjournalistene.no

Vi kommer tilbake med flere detaljer når det nærmer seg.



Den beste sportsjournalistikken - send inn ditt bidrag

Nå skal de beste fortellingene og fotomotivene kåres. Foto: NTB

Vi skal kåre den beste sportsjournalistikken som ble levert i 2021, i en rekke kategorier. Her vil vi også løfte fram lokal-journalistikken.

I 2021 innførte vi som kjent vår egen Sports Awards i Bergen der den beste journalistikken ble løftet fram og priset. Nå ønsker vi de beste bidragene fra i fjor.

Vi ønsker å hylle godt og inspirerende håndverkt innen vår sjanger og Sportsjournalistenes pris deles ut i to hovedkategorier:

  • Årets sportsjournalistiske arbeid

  • Årets sportsfotografiske arbeid

Årest sportsjournalistiske arbeid skal deles ut til et bidrag som har vært med å prege dagsorden i internasjonal, nasjonal og/eller lokal målestokk. Det kan gå til ett enkelt arbeid (reportasje, dokumentar, nyhetsavsløring, portrett, kommentar eller likende) eller til en større dekning (mesterskap, artikkelserie, temaserie, grave-arbeid eller likende).

Arbeidet kan være i form av hele spekteret vi leverer på: Tekst, video- eller radioproduksjon, podkast, TV-serie, web-TV, nyhetsinnslag, studiosendinger - eller noe mer utradisjonelt. Vi ønsker nominasjoner som gjenspeiler mangfoldet av sjangere sportsjournalistikken representerer.

Det blir også diplomer til arbeid som skiller seg ut bak den vi kårer som vinner. Fokuset er ikke vinneren, men den gode journalistikken som leveres landet rundt.

Årets sportsfotografiske arbeid skal deles ut til et visuelt bidrag som står særlig fram - enten i form av et stillbilde, en bildeserie eller levende bilder. I denne kategorien skal det visuelle være bærende i seg selv eller kunne stå selvstendig.

Bidrag der kombinasjonen mellom bilder/video og tekst eller andre fortellerteknikker er viktigst (som en helhet), kan nomineres i kategorien «Årets sportsjournalistiske arbeid». Hvis dere er usikre, kan det nomineres i begge kategorier - og merk i så fall nominasjonen med dette, så plasserer juryen bidraget der de anser at det passer best.

Blant kriteriene juryen vil se på i sin helhetsvurdering er:
* Metode
* Engasjement og rekkevidde (i ulike målestokk alt ettersom publikasjonens nedslagsfelt - internasjonalt, nasjonalt, lokalt)
* Viktige eller overraskende avsløringer eller nyanser
* Fortellerteknikk - herunder språk, visuelt uttrykk, ulike virkemidler og teknisk håndverk
* Faglig dypdykk eller særlig god formidling av sportsfaglige elementer
* Særlige innovative grep
* Særlige grep for å inkludere leserne/seerne (relasjonelle grep)

Bidraget som vinner kan stå særlig fram på ett punkt eller ha en kombinasjon av flere kriterier. Juryen tar også imot bidrag som på selvstendig grunnlag fremhever kvalitet på punkter som ikke er listet opp her. Bidraget kan være løst av en enkeltperson eller i et samarbeid med flere, og la det komme fram i nominasjonen hvem/hvordan det er jobbet med bidraget.

I tillegg har juryen mulighet til å kunne dele ut diplomer til arbeid som reportere/fotografer har utmerket seg med utover dette. Alle våre nordiske kolleger har denne form for utmerkelse som setter større fokus på innholdet i den journalistikken vi produserer hver dag.

Styret til Sportsjournalistene har mandat til å oppnevne juryen, som skal ha minst en representant fra styret, en fra sportens verden og en utenfra.

Prisene for 2022 kan inkludere alt arbeid utført i 2021 med frist for nominasjoner 25. april 2022

Obs! Ta kontakt med styremedlem Carina Alice Bredesen (90 81 33 91 // carina@vg.no) direkte om dere trenger hjelp med nominasjonen eller har ytterligere spørsmål. Si også ifra om noen har behov for utsettelse av fristen, så ser vi hva vi får til.

Vinnerne skal etter planen offentliggjøres under neste Sports Awards i Bergen i slutten av august.

Har du journalistisk arbeid som du mener fortjener plass i konkurransen, send materialet på epost til:

styret@sportsjournalistene.no - merk eposten med «ÅRETS BIDRAG»

SOM SAGT: INNEN 25. APRIL

PS. Internasjonalt har AIPS sin kåring gjennom AIPS Sport Awards. Her er innleveringsfrist til høsten. Flere norske mediehus er med i den konkurransen i år der over 120 nasjoner har sendt inn bidrag.

Kick off for Toppserien

Vålerenga og Sandviken (nå Brann) møttes i fjorårets cupfinale. FOTO: Torstein Bøe / NTB

Fotballsesongen 2022 nærmer seg og Toppserien for kvinner er først ut. Kick off der alle klubbene er samlet skjer 15. mars. Her er det påmelding.

Her er invitasjonen til åpnings-arrangement på Ullevaal stadion:

Endelig kan vi igjen invitere til kick-off før Toppserien 2022 skal sparkes i gang! 

Vi gleder oss til å samle samarbeidspartnere, klubber og presse til en dag med presentasjoner, intervjuer og debatter. 

 

Hva: Kick-off  – Toppserien 2022

Hvor: Panorama, Ullevaal stadion

Når: Tirsdag 15.mars kl.11.30-15.00

Programmet vil bli som følger:

12.00: Intro med programleder Carina Olset

12.05: Hege Jørgensen om ny ligastruktur og samarbeid med Norges Fotballforbund 

12.20: Innslag fra spillere/klubber

12.35: Paneldebatt med utvalgte eksperter og trenere

13.00: Fri tilgang for presse

14.00: Fotografering 

 

Trener og kaptein/sentral spiller fra hver klubb vil være tilgjengelige for alle i et time etter presentasjonene. Det vil også være mulig for presse å ta bilder av spillerne fra 14.00-15.00 nede på banen. 

Programmet vil bli streamet og sendt på toppserien.no, men send gjerne mail dersom det ikke er mulighet for fysisk oppmøte, så sørger jeg for at riktig link blir sendt ut i forkant. 

 

Dagen nærmer seg raskt, så send mail til silje@kvinnefotball.no for akkreditering. Legg ved navn, funksjon og organisasjon. Det er ingen antallsbegrensninger dersom det er ønskelig å sende flere reportere. 

 

Karsten Warholm årets idrettsnavn

Karsten Warholm etter seiersseremonien i Tokyo i august i år. FOTO: Heiko Junge / NTB

Sportsjournalistene i Norge har kåret Karsten Warholm til årets idrettsnavn for 2021. Han får statuetten for tredje gang ettersom han vant også i 2017 og 2019.

Karsten Warholm vant avstemningen foran sin friidrettskollega Jakob Ingebrigtsen og golfspilleren Viktor Hovland.

  • - Vi har kanskje tidenes beste idrettsår bak oss med verdensmestere i en rekke idretter, men Warholms seier var malmklar, sier lederen av Norske Sportsjournalisters Forbund, Reidar Sollie.

Karsten Warholm tok OL-gull på 400 meter hekk under det ett år utsatte OL i Tokyo i august. Han satte også verdensrekord i finalen. Jakob Ingebrigtsen på plassen bak tok OL-gull på 1500 meter.

I 2021 ble Warholm som første nordmann kåret til Årets mannlige friidrettsutøver i verden av Det internasjonale friidrettsforbundet.

Kåringen, som ble innstiftet i 1948, handler bare om å kåre ett navn, kvinne, mann, lag eller trener. Avstemningen er foretatt blant forbundets omlag 530 medlemmer.

Med seieren er Karsten Warholm  oppe i tre seire. Bare Grete Waitz har flere, hun vant statuetten i 1975, 1977, 1979 og 1983.

 Slik endte avstemningen: 

  1. Karsten Warholm, friidrett, 106.

  2. Jakob Ingebrigtsen, friidrett 48.

  3. Viktor Hovland, golf, 42.

  4. Erling Braut Haaland, fotball,29.

  5. Magnus Carlsen, sjakk, 20.

  6. Therese Johaug, langrenn, 18

  7. Kasper Fosser, orientering, 16

  8. Birgit Skarstein, paraidrett 14

  9. Tiril Eckhoff, skiskyting 9

  10. Leif Olav Alnes, friidrett 4

  11. Clas Brede Bråthen, hopp, Bodø/Glimt, fotball, Kristian Blummenfelt, triatlon og Casper Ruud, tennis, fikk 3 poeng hver.

 

Vinnere siden 2000-tallet:

2020: Erling Braut Haaland, fotball.

2019: Karsten Warholm, friidrett (løp).

2018: Jakob Ingebrigtsen, friidrett (løp).

2017: Karsten Warholm, friidrett (løp).

2016: Ada Hegerberg, fotball.

2015: Petter Northug, langrenn.

2014: Ole Einar Bjørndalen, skiskyting.

2013: Magnus Carlsen, sjakk.

2012: Tora Berger, skiskyting.

2011: Alexander Dale Oen, svømming.

2010: Thor Hushovd, sykling.

2009: Petter Northug, langrenn.

2008: Andreas Thorkildsen, friidrett (spydkast).

2007: Aksel Lund Svindal, alpint.

2006: Kjetil Andre Aamodt, alpint.

2005: Marit Bjørgen, langrenn.

2004: Andreas Thorkildsen, friidrett (spydkast).

2003: Petter Solberg, motorsport.

2002: Ole Einar Bjørndalen, skiskyting.

2001: Olaf Tufte, roing.

2000: Trine Hattestad, friidrett (spydkast).

 

VM friidrett 2022, viktig info til media

Jakob Ingebrigtsen og en rekke norske utøvere vil delta i neste års VM i friidrett. FOTO: NTB

Akkrediteringen til VM i friidrett i 2022, både inne og ute, har startet.

Først ut er

VM INNENDØRS i Beograd 18-20. mars.

For å få akkreditering trenger du en access kode fra oss. Her er det foreløpig ingen kvote-begrensninger. Akkrediteringsfrist: 18. februar 2022.,

VM I OREGON 15-24. juli.

Her har norsk presse fått en kvote på 12 journalister og 3 fotografer. Det betyr at Norske Sportsjournalisters Forbund må fordele plassene hvis det melder seg for mange.

Også her må man ha en access code for å få akkreditert seg.

Vi distribuerer disse når vi har fordelt plassene.

Akkrediteringsfrist: 25. mars 2022.

Ønsker du presse-akkreditering: Send mail til:

styret@sportsjournalistene.no

OBS: Dette gjelder ikke radio/tv-akkrediteringer.

OBS! Jubileumsfesten er utsatt!

Bildet er tatt under 60-års-festen i forbundet i 1981. Nummer tre fra høyre: Medlem nummer en, Mette Bugge, som er på jobb under håndball-VM i Spania når vi runder 100 år.

Den forverrede smittesituasjonen ga oss ikke noe valg: For andre gang er jubileumsfesten utsatt!

Altså: Ingen festlighet på Sporten 14. desember.

Foreløpig ny dato er 10. mai 2022, da er vi ganske nøyaktig ett år etter den opprinnelige planen.

Disse mediene var påmeldt :

Aftenposten, Agderposten, Budstikka, Dagbladet, Dagsavisen, Discovery, Avisa Hadeland, Laagendalsposten, MX-podden, Nidaros, NTB, NRK, Orientering, TV2, VG, Østlendingen pluss en rekke honnørmedlemmer (pensjonister) og tidligere pressefolk som nå jobber i NFF og NSF. Fra den aktive idretten hadde vi kun invitert to: Egil Drillo Olsen og Karsten Warholm, som begge hadde sagt ja til å komme.

I dagene før skulle forbundet arrangert et nordisk møte over to dager, det flyttes også til mai, men vi har en liten digital variant 14. desember.

Norske Sportsjournalisters Forbund ble stiftet 15. desember 1921, så når vi runder dagen får dere feire med måte…

Vi kommer tilbake med detaljer om den nye festen. Da blir det jo anledning for dem som ikke kunne nå i desember, å bli med på moroa.

Styret gjenvalgt med en liten korrigering

Årets årsmøte ble avholdt digitalt 23. november, styrt fra NTBs nye lokaler i Pressens Hus.

Vi startet med å hedre fire kollegaer som har gått bort: Ola Bernhus, Allan Aabech, Dag Langholm og Rolf Arne Odiin.

Vi fikk en gjennomgang av OL i Beijing ved presseattasje Halvor Lea.

Smittetiltakene blir ikke ulikt hva mediene opplevde i Tokyo. Informasjonen blir sendt alle akkrediterte til OL i Beijing.

Deretter gikk vi gjennom årsberetning og regnskap, som begge ble vedtatt.

Valgene ble gjennomført etter valgkomiteens innstilling, alle fire på valg tok gjenvalg og styret for 2021-2022 ser nå slik ut:

Leder: Reidar Sollie, Dagsavisen (ikke på valg).
Nestleder: Gunnar Grindstein, NRK (gjenvalgt).
Kasserer: Karin Hansensen, Østlandets Blad (gjenvalgt).
Sekretær: Erik Johansen, NTB (gjenvalgt, ny som sekretær).
Styremedlem: Vegard Jansen-Hagen, TV 2 (ikke på valg).
Styremedlem: Carina Bredesen, VG (ikke på valg).
Styremedlem: Regine Leenborg Anthonessen, Nent Group (gjenvalgt, ny som styremedlem).

Valgkomiteen har bestått av Kjell-Eirik Mikkelsen, BA, Arild Andersen, NRK og Mattis Røhne (honnørmedlem, tidligere Hamar Arbeiderblad).

Valg av valgkomite og revisor:

Valgkomiteen ble gjenvalgt.

Espen Hartvig, NTB ble gjenvalgt som revisor.

Medieopplegg håndball-VM i Spania

Det blir et nytt VM med mye smittevern. Foto: Håndballforbundet.

Håndball-VM for kvinner starter i Spania fredag 3. desember. Her er medieopklegget for journalister og fotografer som følger mesterskapet i Spania.

Her er informasjonen fra presseattasje Halvor Lea:

Da er det desember og nytt håndballmesterskap, det tredje på 13 måneder under pandemien. Vi ser fram til en spennende reise sammen med dere. Mesterskapet vil sikkert by på uforutsette hendelser, men vi skal som før stå i utfordringene som kommer. Samspillet med mediene vil naturligvis bli preget av smittevernrutinene og selvfølgelig de regler og bestemmelser som legger føringer for gjennomføringen av mesterskapet. Samtidig kjenner vi en slags ro knyttet til dette, med bakgrunn i erfaringene fra EM i Danmark i fjor, OL i Tokyo i sommer og spillernes hverdag i klubbene i Norge og Europa. Smittevernprotokollen for VM er streng, men åpner opp for fysiske møter med avstand og munnbind.

Vi har alltid vært opptatt av gjensidig rolleforståelse, slik at både dere og vi får gjort jobbene våre på en god måte, og Håndballjentenes filosofi er at mediene er en viktig del av et mesterskap. Det mener vi naturligvis også i den spesielle situasjonen vi lever i nå.

Vi regner med at arrangørene har sendt ut informasjon om hvordan smittevern og rutiner blir for mesterskapet, men gjentar de viktigste poengene som er relevante for vårt samarbeid.

  • Det er ikke anledning til å ha mediemøter innendørs på hotellet. Media har ikke adgang til hotellet.

  • Det anbefales å møte mediene utendørs, så vi planlegger mediemøtene ute, på hjørnet av parken via á vis El Cortes Inglés. Viktig regel: Munnbind og 1,5 m avstand hele tiden.

  • Mediene har, i henhold til arrangørens regler, adgang til film/foto de ti første minuttene av treninger i kamphallen, alle øvrige treninger er lukket.

  • Pressekonferansene etter kamp blir som vanlig; 15 minutter etter kampslutt med hovedtrener og én spiller.

  • Mixed zone etter kampene vil bli som «normalt», men med god avstand mellom spillere og journalister. Journalister skal benytte munnbind. Spillerne kan velge. Rutinene etter kamp, er ellers som vanlig, hvor spillerne går i garderoben og skifter til tørt tøy og får i seg noe mat og drikke.

  • Vi kjører vanlig praksis med innmelding av intervju-ønsker for mixed zone-intervjuer i anstendig tid før kampslutt. Innmelding også til mediemøtene.

    Disse rammene innebærer tilnærmet samme rutiner som før pandemien, så vi har god tro på at dere kan få gjort jobben på en tilfredsstillende måte. Spillerne og lederne er vant til at mediene er en del av mesterskapene, og ser på dette samspillet som en viktig del av det å representere et norsk landslag. Vi vil bidra så godt det lar seg gjøre til at mediene får dekket mesterskapet på en god måte.

    Når det gjelder våre egne mediemøter, så vil vi opprettholde et noenlunde fast tidspunkt for mediemøte på kampfri dag, i utgangspunktet om formiddagen, før trening. Dette gir også forutsigbarhet for dere, og fast rytme på dagene.

    Som tidligere, vil vi i løpet av mesterskapet dele spillergruppen, slik at det blir mulig å få mediefri. Vi vil da forsøke å melde dette i god tid, slik at dere som et utgangspunkt vet dette før kampstart, og eventuelt kan prate i mixed zone med spillere som får fri. I spesielle tilfeller vil vi, uavhengig av tidlig varsling, og ved særskilt behov, gi enkeltspillere mediefri.

    Til mediemøtene på kampfri dag, ber vi om at intervju-ønskene sendes medieansvarlig innen midnatt/24.00 kvelden før medietreffet. (Vennligst respekter tidsfristen for innmelding av intervju-ønsker. Forberedelsene gjøres fra midnatt og utover). Til det første mediemøtet, torsdag, er innmeldingsfristen onsdag kveld klokken 20.00.

    På kampdag vil, etter vanlig rutine, en fra trenerteamet være tilgjengelig i 5 minutter på avtalt sted. Dette vil være for å gi informasjon om status i gruppa og dagens motstander (vi understreker at det i forbindelse med kampdagsintervju ikke er aktuelt å kommentere andre «nyhetssaker» mediene måtte presentere. Dette intervjuet skal handle om kampen.). Dette vil variere etter treningstider og sted, men vil normalt foregå straks vi har ankommet hotellet

etter trening. Husk at avstandsregelen på 1,5 meter, som beskrevet fra arrangøren, også gjelder her.

Ut over det som er beskrevet over, vil landslaget ha de samme rutinene som er blitt fulgt de siste mesterskapene. Det betyr at all kontakt går via medieansvarlig, Halvor Lea, og at spillerne ikke kontaktes på sms, telefon, sosiale medier eller mail. Vi ber om at dette blir respektert.

Målsetting:

Vi er som før forpliktet til NHF`s overordnede målsetning for håndballjentene, som fremdeles er å:

«Kjempe i toppen i alle mesterskap»

Vi er klare og motiverte for det tredje mesterskapet på et drøyt år, og gleder oss veldig til å komme i gang. I forrige uke fikk vi svært nyttig matching mot Nederland, Sør-Korea og Russland, og tar med oss erfaringene fra disse kampene inn i VM. Vi er fortsatt et arbeidslag, og vi vet at vi må jobbe hardt og utvikle spillet vårt for i det hele tatt å kunne komme i posisjon til å kjempe om medalje.

Med vår LAGÅND, som inkluderer verdiene til Norsk Håndball; «respekt», «innsatsvilje», «begeistring», og «fair play», vil vi jobbe sammen mot drømmen vår.

Hvis akutte spørsmål skulle dukke opp, ber vi om at det tas kontakt med Halvor Lea.

Følgende mediemøter er planlagt (vi tar forbehold om endringer):

2.12 Klokken 13.45-14.30 Mediemøte på hjørnet av parken via a vis El Corte Inglés
4.12 Klokken 10.45-11.15 Mediemøte på hjørnet av parken via a vis El Corte Inglés

6.12 Klokken 10.45-11.15 Mediemøte på hjørnet av parken via a vis El Corte Inglés
8.12 Klokken 10.45-11.15 Mediemøte på hjørnet av parken via a vis El Corte Inglés

Rolf Arne Odiin til minne

En historieforteller om norsk idrett
Rolf Arne Odiin har gått ut av tiden. Han døde 12. november, 77 år gammel.
Med Rolf Arnes bortgang har en genuin sportsjournalist lagt ned sin penn, og den var i virksomhet gjennom 40 år i Verdens Gang.
Han startet i avisen som fotograf, men gikk også over i den skrivende rollen tidlig og var med å utvikle den tabloide og populære presentasjonsformen som gjorde VG til landets dominerende sportsavis. Jeg husker hvordan han satt på hotellrommet sitt og leverte ferdig pakke hjem før den digitale revolusjonen endret hele mediehverdagen. Framkalling av film og bilder på badet, sende via en valse som brukte sju minutter på et sort/hvitt -bilde, skrive teksten samtidig, ringe inn den og til slutt sende over en skisse til uttegning.
Som kollega delte han villig sine arbeidsmetoder.

Langrenn ble hans viktigste idrett og han fulgte nasjonalsporten fra alle vinkler fra Gjermund Eggen til Vegard Ulvang og fulgte det norske toppidrettseventyret på nært hold over hele verden.
I tillegg skrev han en rekke idrettshistoriske bøker, blant annet Holmenkollens historie. Roing var idretten han helst fulgte i sommersesongen og også her bidro han med boka «Gull og smerte».


Han tok et avbrekk som korrespondent i London på 90-tallet før han vendte tilbake til sportsredaksjonen.
Han engasjerte seg også i den internasjonale sportsjournalist-organisasjonen AIPS der han ble leder for skikommisjonen, som sørget for at pressens arbeidsforhold i mesterskap i ski og skiskyting ble ivaretatt. Her sørget han for en rekke sosiale og faglige samlinger som leder av organisasjonen Forum Nordicum.
Etter at han gikk ut av yrkeslivet stilte han opp som frivillig pressemedarbeider i Holmenkollen og leverte nyhetsartikler om norsk idrett til AIPS.


Heldigvis etterlater han seg et stort arbeid både i tekst og foto som alle kan lære av.
Vi takker en god kollega for et langt og innholdsrikt samarbeid, sender våre tanker til hans etterlatte og lyser fred over hans minne.

Reidar Sollie

NRK-journalister arrestert i Qatar: - Uakseptabelt

Halvor Ekeland (t.v.) og Lokman Ghorbani kommer onsdag hjem fra Qatar. FOTO: NRK/NTB

NRK-journalistene Halvor Ekeland og Lokman Ghorbani er på vei hjem fra Qatar etter å ha vært arrestert og tilbragt nesten 30 timer på glattcelle.

De landet onsdag morgen i København.

Ekeland opplyser til NRK at de ble fratatt kamerautstyr og annet utstyr av politiet i Qatar, og at de ikke har fått med seg noe av dette utstyret hjem.

Det er sterke reaksjoner på arrestasjonen av journalistene. Fotballpresident Terje Svendsen har kalt det “uakseptabelt”.

Generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund mener Norge bør protestere mot arrestasjonen.

Det er fortsatt uklart hva som er bakgrunnen for arrestasjonen. Det er ikke tatt ut tiltale mot de to journalistene som var i Qatar for å lage reportasjer rundt mesterskapet som er ett år unna.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt sier til NRK onsdag morgen at det har vært omfattende kontakt mellom NRK og UD og myndighetene i Qatar.

  • Jeg ble lettet da jeg fikk melding om at de var løslatt, sier Huitfeldt til NRK.

    Reidar Sollie er leder av Norske Sportsjournalisters Forbund og sier også at hendelsen er uakseptabel.

  • - Vi vil ta dette videre via vår internasjonale organisasjon AIPS og få oppmerksomhet rundt hvilke forhold det er for pressefriheten i Qatar, sier han.

  • De to NRK-journalistene kommer til Oslo onsdag og skal da i interne møter i NRK for å gå gjennom det som har skjedd.

Agenda årsmøtet 2021

AGENDA ÅRSMØTE 23.11 2021 klokka 11.00 (digitalt). Styrt fra NTBs lokaler i Pressens Hus.

1.     Velkommen om det andre korona-året. Reidar

2.     Tema Beijing. Halvor Lea og presseattasjene om hva som venter dem som skal dekke OL i Beijing. Vi har også et håndball-VM rundt hjørnet og erfaringer fra Tokyo. Endrer de digitale løsningene journalistisken? Reidar og Erik i NTBs lokaler

3.     Sikkerheten på arenaene. Vi har et ferskt eksempel der en fotograf ble utsatt for uakseptabel oppførsel. Orientering fra Erik/Reidar.

4.     Infopunkter om forbundet:

A. Jubileum 2021. 14. desember 2021. Sporten, Frognersetra.

B. Årets sportsjournalist. AIPS Awards, bidrag fra Norge.

C. Avstemning årets idrettsnavn. Nettavstemning i desember.

5.     Årsberetning og regnskap.

Vi opplever tidenes største overskudd, som skyldes at alle styremøter holdes digitalt og ingen reiseutgifter til internasjonale møter. Dessuten har ingen styremedlemmer mottatt honorar i form av en årlig styretur.

6. Valg.

 Styret ser slik ut:

Leder: Reidar Sollie, Dagsavisen (ikke på valg).
Nestleder: Gunnar Grindstein, NRK (på valg).
Kasserer: Karin Hansensen, Østlandets Blad (på valg).
Sekretær: Regine Leenborg Anthonessen, NENT Group (på valg).
Styremedlem: Vegard Jansen-Hagen, TV 2 (ikke på valg).
Styremedlem: Carina Bredesen, VG (ikke på valg).
Styremedlem: Erik Johansen, NTB (på valg).

Valgkomiteen innstiller på gjenvalg av de fire kandidatene på valg, med den endring at Erik Johansen blir ny sekretær og Regine Leenborg Anthonessen blir styremedlem.

Valgkomiteen har bestått av Kjell-Eirik Mikkelsen, BA, Arild Andersen, NRK og Mattis Røhne (honnørmedlem, tidligere Hamar Arbeiderblad).

Valg av valgkomite og revisor:

Styret innstiller på gjenvalg av valgkomiteen.

Styret foreslår gjenvalg av Espen Hartvig, NTB som revisor.

Formell rekkefølge:

1.     Åpning og konstituering

2.     Valg av dirigent for årsmøtet.

3.     Valg av sekretær.

4.     Valg av stemmetellere

5.     Styrets beretning

6.     Revidert regnskap

7.     Fastsettelse av kontingent for 2022.

8.     Forslag til lovendringer.

9.     Innkomne forslag

10.  Valg av nestleder, sekretær, kasserer og styremedlemmer.

11.  Valg av valgkomite og revisor.

Temaer: årsmøte agenda

Styrets årsberetning 2020-2021

ÅRSBERETNING 2020-21

Her er styrets årsberetning til digitalt årsmøte tirsdag 23. november 2021.

1. Styret

Etter det digitale årsmøtet onsdag 25. november 2020 ble det nye styret i Norske Sportsjournalisters Forbund seende slik ut:

Leder: Reidar Sollie, Dagsavisen (gjenvalgt for to år).
Nestleder: Gunnar Grindstein, NRK (ikke på valg).
Kasserer: Karin Hansensen, Østlandets Blad (ikke på valg).
Sekretær: Regine Leenborg Anthonessen, VG (ikke på valg).
Styremedlem: Vegard Jansen-Hagen, TV 2 (gjenvalgt for to år).
Styremedlem: Carina Bredesen, Nettavisen (gjenvalgt for ett år).
Styremedlem: Erik Johansen, NTB scanpix (ikke på valg).
Valgkomiteen med Kjell-Eirik Mikkelsen, Mattis Røhne og Arild Andersen ble også gjenvalgt.
Revisor Sturla Sjem er gått bort og ny revisor er Espen Hartvig, NTB.

2. Styremøter 

Det har i perioden vært avholdt fem styremøter og diverse  møter med  Norges Fotballforbund, Norges Håndballforbund og Norges Olympiske Komite. De siste har handlet om forberedelsene til OL i Tokyo. Alle møtene er holdt digitalt.

3. Medlemssituasjonen

Totalt er det nå 535 medlemmer i NSF, 17 flere enn i fjor. I tillegg har vi 83 honnørmedlemmer.Det er mulig dette er tidenes høyeste medlemstall. Det har betydning at vi har lettet på kravene for medlemskap for frilansere. Det er veldig mange sportsjournalister på tidsbestemte kontrakter.

4. Arbeidsforhold under koronasituasjonen

Som alle andre har også vår yrkesgruppe fått endret arbeidshverdagen sin betydelig under epidemien. De aller fleste har arbeidet fra hjemmekontor til situasjonen løsnet i høst.. Da mye av idretten stoppet opp i vår mistet også en rekke frilansere sin inntekt. Mange av disse har fått kompensert noe av dette gjennom myndighetenes krisetiltak. Totalt sett har krisen gått lite ut over bemanningen i redaksjonene, mange opplever økte lesertall, men nedgang i annonseinntekter. De fleste særforbund har lagt opp til digitale løsninger av pressekonferanser, men tilgangen til kilder har naturlig nok blitt endret.

5. Arbeidsforhold norsk toppfotball

Klubbene: Også denne sesongen har også gitt store utfordringer for mediene ettersom koronasituasjonen har påvirket både treninger, kamper og tilgjengelighet til spillere.. Deler av styret var i kontinuerlig dialog med NFF for å tilrettelegge arbeidsforholdene etter de kravene helsemyndighetene satte.

Noen klubber har vært strengere enn andre angående tilgang på treninger. Det vanligste er at man må melde inn hvem man vil intervjue dagen før. Det har ført til økende krav til logistikk fra begge parter.

Landslag:  Koronasituasjonen har også påvirket arbeidet med landslaget. I forbindelse med landskamper har man fulgt UEFA-protokollen som har hatt to meters avstand som regel og bruk av munnbind på alle pressekonferanser. Dette fortsatte i Uefa-regi også etter at de nasjonale tiltakene ble opphevet. Enhver form for mixed sone er fortsatt forbudt, det betyr at tilgangen på spillere har vært svært begrenset. Det er også slutt på pressetreff med spillere. Antall medieplasser på Ullevaal har vært det samme som i seriekampene, 25 presseplasser i tillegg til rettighetshaver. Men blant disse 25 skulle fem plasser settes av til gjestende lags presse. Til kampene mot Nederland på Ullevaal måtte styret bidra til fordelingen av plassene, da interessen var langt større enn hva man tillot. Til senere kamper med kvotene noe større.

På alle pressekonferanser på Ullevaal, både om uttak av tropper og pressemøter under samlinger, har det vært obligatorisk påmelding og adgangsbegrensning. Samtidig har all presse måtte bære munnbind under pressekonferansene.

På bortekampene var det kun plass til fem norske journalister, inkludert ikke-rettighetshaver tv. Dette løste seg greit ved at veldig få medier ønsket å reise. Fordelingene av plasser har fungert greit i samarbeid med NFF.

Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som landslagets nye presseattasje. Styrets leder har hatt dialog med ham, og han lover å jobbe for vanlig tilgjengelighet igjen når (hvis) pandemien går over.

6. Sommer-OL i Tokyo

OL i Tokyo ble utsatt fra 2020, men ble gjennomført i 2021 under svært strenge koronatiltak. Intet publikum på arenaene og mediene måtte via arrangørens app melde inn helseopplysninger hver dag. Det var heller ikke lov å bevege seg rundt i Tokyo sentrum, alle måtte være innenfor den såkalte OL-bobla.

Norges OL-operasjon måtte også tilpasses forholdene, det var eksempelvis ikke anledning for noen medier å dra på OL-utøvernes precamp ettersom det var ulovlig med innenlands flyreiser i Japan.

Vi arrangerte digitalt medlemsmøte med OL-attasjeene en drøy måned før lekene åpnet.

I juni fikk norsk presse tilbud om vaksine fra IOC via Olympiatoppen. Dette tilbudet kom da det fortsatt var vaksinekø i Norge, derfor ble det oppfattet som noe kontroversielt. Tilbudet måtte håndteres raskt, noen redaksjoner takket nei, andre takket ja.

Avviklingen i Tokyo gikk rimelig greit, sett i ettertid. Men mange pressefolk fortalte om utmattende dager.

8. Fotball-EM 2020

Også fotball-EM ble flyttet fra 2020 til 2021 og akkrediteringsfristen gikk ut i januar i fjor. Norsk presse som var akkreditert fikk endret sine planer der det var behov.

9. Samarbeid i Norden

På grunn av pandemien har det ikke vært noe formell kontakt med våre nordiske kollegaer. Den planlagte nordiske kongressen i Oslo 10-11. mai, koblet til jubileet, ble utsatt til desember. Så får vi se om det lar seg avvikle. Island, Sverige, Finland, Danmark og Estland har meldt sin ankomst. Programmet er klart og basen blir Thon Hotel Astoria i Oslo sentrum. Møtene vil bli holdt i Pressens Hus og på Ullevaal Meet. Våre nordiske kollegaer er også invitert til jubileumsfesten på Sporten ved Frognerseteren tirsdag 14. desember.

10. AIPS-møter

På grunn av pandemien ble det ingen tradisjonell AIPS-kongress i 2021. Sollie har deltatt på tre digitale møter i regi av AIPS der Europa har diskutert sine saker. Mye har handlet om pandemien og begrenset tilgang til kildene.

11. AIPS Awards

For første gang i historien gikk et norsk mediehus til topps i AIPS Awards. Det var Dagbladets reportasjeserie om følgene av fluorsmøring med fokus på dødsfall som gikk ti topps i kategorien nyheter.

Les mer her:  https://www.sportsjournalistene.no/nyheter/dagbladet-til-topps-i-aips-awards

Bent Jakob Oksnes tok i mot prisen på den digitale seremonien som ble styrt fra Italia. Dette var også første gang flere norske mediehus hadde sendt inn bidrag. Journalistisk arbeid fra 139 nasjoner ble vurdert i åtte kategorier.

12. Årets sportsjournalist

I et ønske å  få mer fokus på sportsjournalistikkens innhold ønsket styret å innføre premiering i god journalistikk fra og med 2021. Vi innfører i første omgang to hovedkategorier: årets sportsjournalistiske arbeid og årets sportsfotografiske arbeid (også video). Vi gikk bort fra begrepet Årets sportsjournalist fordi erfaringsmessig er de fleste graveproskjekter et lagarbeid

I tillegg gis det mulighet til å kunne dele ut diplomer til arbeid som reportere/fotografer som har utmerket seg utover dette. Alle våre nordiske kollegaer har denne form for utmerkelse som setter større fokus på innholdet i den journalistikken vi produserer hver dag.

Prisutdelingen ble lagt til et mediedagene i Bergen og på samme dag som sportsjournalistikk sto på dagsorden, torsdag 30. september, ble prisene delt ut. VG vant kategorien årets sportsjournalistiske arbeid med serien “Idrettsovergrepene”. Alle vinnerne og mer om seremonien kan du se her:

https://www.sportsjournalistene.no/nyheter/rets-vinnere-ble-kret-i-bergen

Vi opplevde seminaret og festligheten i Bergen som en suksess og det kan fort skje at dette blir en årlig foreteelse.

13. Medlemskortet

Som kjent er alle medlemmene i NSF nummerert og det er stor interesse for dette. Man rykker opp kun etter ansiennitet og hvor lenge man står i yrket. Listen ligger oppdatert på våre hjemmesider. Favørene med fribilletter ble tatt bort på alle norske pressekort for noen år siden, men kortet skal fortsatt garantere for plass på pressetribune hvis man har behov for det, og man kan også få plass på vanlig tribune hvis man søker om det på forhånd. Det viktigste med kortet er at det skal fungere som et arbeidsverktøy som garanterer arbeidende media adgang.

14. Økt kvinneandel

Det har som vanlig vært mye debatt om sportsjournalistikkens innhold i år, og kjønnsbalansen er et evig tema. Det ser ut til at vi nå øker fra 10 til 12 prosent kvinneandel. Men det er fortsatt langt fram

15. 100 års jubileet

Forbundet fyller 100 år i 2021 og vi planla nordisk kongress og jubileumsfest i samme slengen fra 10 til 12. mai. Hotell ble bestilt i Oslo og Sporten på Frognerseteren ble utpekt som festlokale. Men koronasituasjonen medførte at begge prosjektene måtte utsettes til desember.

Nå er både kongressen og festen planlagt og i god rute. Koronaårene 2020 og 2021 har begrenset våre utgifter så mye at vi har solid nok økonomi til å gjennomføre arrangementene.

16. Økonomi

Forbundet går i år med tidenes største overskudd på 407.309 kroner. Hovedgrunnen til det er at vi også i år ga avkall  på årets styretur av helt naturlige årsaker. Den fungerer som honorar for styremedlemmene der alt arbeid er basert på frivillighet. Men det er et faktum at alle styremedlemmene nå har jobbet uten noen form for honorar i tre år.

17. Årets idrettsnavn 2020

Erling Braut Haaland vant avstemningen ganske suverent og ble første individuelle fotballspiller siden Tom Lund i 1981 som vant prisen. På grunn av pandemien ble statuetten aldri delt ut og da den endelig skulle deles ut i forbindelse med en landskamp ble hovedpersonen skadet. Men han skal få den! Prisen har vært delt ut siden 1948 da skihopperen Petter Hugsted vant.

15. november 2021

Styret

Digitalt møte: Hvordan dekker vi OL i Beijing?

Det blir tungt smittevern rundt plan andre Heidi Weng under vinterens OL. Foto: Torstein Bøe / NTB

Hvordan blir smittevernet i Beijing? Enda strammere enn i Tokyo? Hvordan kan vi dekke OL hjemmefra? Dette er noen av temaene på årets digitale årsmøte.

Alle som akter å dekke OL i Beijing i vinteren eller er opptatt av hvordan koronaen påvirker jobben vår, bør bli med på årsmøtet i forbundet

TIRSDAG 23. NOVEMBER klokka 11.00 - digitalt.

Ved siden av de faste poster som årsberetning, regnskap og valg, blir hovedtemaet hva som venter de mange journalistene som skal til Kina til vinteren. Eller dekke OL på annet vis.

Vi har med oss presseattasjeene som skal til Beijing, anført av teamleder Halvor Lea. Han har også ansvaret for mediehåndteringen under det kommende håndball-VM i Spania i desember.

Meld deg på til styret@sportsjournalistene.no

så får du tilsendt link til årsmøtet.

Styret ser akkurat nå slik ut:

Leder: Reidar Sollie, Dagsavisen (ikke på valg).
Nestleder: Gunnar Grindstein, NRK (på valg).
Kasserer: Karin Hantsensen, Østlandets Blad (på valg).
Sekretær: Regine Leenborg Anthonessen, NenT (på valg).
Styremedlem: Vegard Jansen-Hagen, TV 2 (ikke på valg).
Styremedlem: Carina Bredesen, VG (ikke på valg).
Styremedlem: Erik Johansen, NTB (på valg).

Valgkomiteens innstilling: Gjenvalg på alle fire på valg, men Erik Johansen blir ny sekretær, mens Regine Leenborg Anthonessen blir styremedlem.

Agenda for årsmøtet finner du her: https://www.sportsjournalistene.no/nyheter/agenda-rsmtet-2021

Årsberetning for 2020-21 finner du her: https://www.sportsjournalistene.no/nyheter/styrets-rsberetning-2020-2021

Vi minner også om 100-års-jubileet TIRSDAG 14. DESEMBER klokka 19.00 på Sporten, Frognerseteren. Det blir en real festkveld, gratis for våre medlemmer. Blant annet med 100-års-quiz både om sport og journalister.

Meld deg på også til den her: styret@sportsjournalistene.no

Håndballjentenes generalprøve

Håndballjentene nærmer seg nytt mesterskap. FOTO: Stian Lysberg Solum / NTB

Håndballjentene spiller turnering i Bergen før avreise til VM i Spania. Her er medieopklegget.

Akkreditering til pressetreff og kamper

Håndballjentene spiller Intersport Cup i Åsane Arena 25. - 28. november. I forkant holdes det pressetreff med spillere og trenere. Husk påmelding/registrering innen mandag 22. november kl. 12.00.

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av smittefaren kreves det munnbind og to meters avstand til utøverne på pressetreff og etter kampene. Hurtigtest må tas ved ankomst arena hver kampdag. Vis gjerne forsiktighet generelt i Bergen, unngå store folkemengder og andre potensielle smittefarer av hensyn til lagene som skal rett ut i mesterskap.

Pressetreff 24. november 

Da vil spillere og trenere vil være tilgjengelig for mediene. Oppmøte på Scandic City i Bergen. Eksakt tidspunkt er ikke avklart, men det vil bli innenfor tidsrommet kl. 13-15. Vi kommer tilbake til tidspunkt så snart dette er klart.

Påmelding til kommunikasjon@handball.no innen 22.11. kl. 12.00. Husk å oppgi e-postadresse, telefonnummer og hvilke spillere/trenere du ønsker å snakke med, se innkallingen til turneringen for detaljer.

Her er innkallingen til Intersport Cup og VM

Slik spilles kampene i Intersport Cup:

Torsdag 25. november
Kl. 18.15 Norge – Nederland
Kl. 20.30 Russland – Sør-Korea

Lørdag 27. november
Kl. 14.30 Nederland – Russland
Kl. 16.45 Norge – Sør-Korea

Søndag 28. november
Kl. 13.30 Sør-Korea – Nederland
Kl. 16.45 Norge – Russland

Akkreditering til kampene registreres innen 22.11. kl. 12.00  handball.no. Bekreftelse på akkreditering sendes ut 23. november. 

Dersom du bare planlegger å være til stede på deler av turneringen, vil vi gjerne vite hvilke dager slik at andre kan benytte plassen din når du ikke er i hallen. Send oss info om dette på kommunikasjon@handball.no

Velkommen til håndballfest i Intersport Cup 2021!

Mediemøte på Beitostølen

En godt beskyttet Therese Johaug på medietreffet på Beito i fjor. Slik blir det i år også. FOTO: Terje Pedersen

Ny langrennssesong nærmer seg og som vanlig åpner det med en mediedag på Beitostølen. Også denne gang blir det strenge smittevern-restriksjoner.

Her er invitasjonen fra Norges Skiforbund:

Til redaksjonen:

Skiforbundet langrenn inviterer til mediedag før nasjonal langrennsåpning

Torsdag 18. november 2021 kl 1230 i Beitohallen, Radisson Blu Beitostølen

Kvinner EliteMenn Elite AllroundMenn Elite SprintPara Elite & Rekrutt og Equinor Rekruttlandslag er tilstede samt trenere og ledere.

Vennligst meld fra hvem som deltar og intervjuønsker (løpere og trenere) innen torsdag 11.11 til gro.eide@skiforbundet.no

Grunnet smittesituasjonen i Norge er vi naturlig nok opptatt av helseansvaret vi har overfor alle deltakere på mediedagen. Vi vil derfor begrense antall personer i Beitohallen og rigge denne tilnærmet lik som i fjor, slik at media sitter ved tildelte bord og løpere/trenere beveger seg rundt for intervjuer. Vi opprettholder kohorter som til enhver tid ikke skal være nærmere enn to meter.

Påmeldte medier vil etter fristen få tilsendt mail med detaljer og intervjuplan. Vi setter pris på at tilbakemeldingsfristen overholdes da dette er viktig for oss med tanke på planlegging

Takk for at dere alle ivaretar smittevern. Alle som deltar på mediemøte skal stille friske og symptomfrie med rene, såpevaskede hender, dere medbringer antibac, holder TO meters avstand og bruker munnbind inne.

Års- og medlemsmøtet også i år digitalt

Det er fortsatt mange restriksjoner for journalister og fotografer. Her fra fotballandslagets samling i Spania tidligere i år. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Vi inviterer til årsmøte TIRSDAG 23. NOVEMBER klokka 11.00 digitalt.

Vi har både nordisk kongress og 100-års jubileum rett rundt hjørnet, og vi har avviklet en vellykket samling i Bergen.

Men vi må også avvikle vårt vanlige årsmøte med gjennomgang av det siste årets aktiviteter og regnskap. Og ikke minst: valg av noen styremedlemmer.

Saker som man ønsker diskutert: Hvordan kommer vi oss ut av korona-klemma? Vil restriksjonene vi har opplevd bli litt for varige, eller kan vi vente lettere tilgang til kildene igjen?

Og det er et nytt OL rundt hjørnet, vinterleker i Beijing i februar 2022.

Andre saker du ønsker å ta opp. Spill dem inn til adressen under.

Vi kjører et effektivt møte fra klokka 11.00, slik som i fjor, og må også dure gjennom et valg.

Styret ser akkurat nå slik ut:

Leder: Reidar Sollie, Dagsavisen (ikke på valg).
Nestleder: Gunnar Grindstein, NRK (på valg).
Kasserer: Karin Hantsensen, Østlandets Blad (på valg).
Sekretær: Regine Leenborg Anthonessen, NenT (på valg).
Styremedlem: Vegard Jansen-Hagen, TV 2 (ikke på valg).
Styremedlem: Carina Bredesen, VG (ikke på valg).
Styremedlem: Erik Johansen, NTB (på valg).

Har du kandidater du ønsker å spille inn?

Leder av valgkomiteen er Kjell-Eirik Mkkelsen, Bergensavisen. E-post: mikkel@ba.no

Meld deg på årsmøtet her, så får du tilsendt link etterhvert:

styret@sportsjournalistene.no

Pressemøte om håndballjentenes VM-uttak

Thorir Hergeirsson offentliggjør VM-troppen. FOTO: Vidar Ruud/ NTB

Det nærmer seg VM i håndball i Spania og 9. november er det pressekonferanse med laguttak.

Håndballjentenes VM skal i år spilles i Spania fra 3. desember. Landslagssjef Thorir Hergeirsson presenterer den norske troppen tirsdag 9. november hos hovedsponsor Gjensidige i Schweigaardsgate 21 i Oslo.

Pressetreffet gjennomføres som tidligere år med lunsj fra kl. 11.00, mens presentasjonen starter kl. 11.30. Etter planen vil det også være spillere til stede ved laguttaket

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av smittefaren kreves det munnbind og to meters avstand til spillere og trenere.

Påmelding til kommunikasjon@handball.no<mailto:kommunikasjon@handball.no> innen mandag 8. november kl. 10.00. Vi ber om navn, funksjon og e-postadresse for de som vil delta på laguttaket.

Velkommen!

Siste frist til AIPS-kåring

4. november er deadline for å sende inn bidrag til AIPS Awards. Som kjent vant Dagbladet denne kåringen i fjor i konkurranse med bidrag fra over 100 nasjoner.

En oversikt over hvordan denne konkurransen organiseres, og hvordan du sender inn bidrag kan du lese om her.

Det kan sendes inn bidrag i åtte kategorier. Hvilke kan du lese om her.

Vi oppfordrer mediehusene som var med i Norges Awards i Bergen nylig om å sende inn sine presentasjoner. Og gjerne andre etternølere også. Vinnerbidragene honoreres med 10.000 dollar.

Som sagt: Fristen er 4. november, så det haster litt!

Du er invitert til 100-års-fest! Quiz og mimring!

Radioreporter Rolf Kirkvaag intervjuer kombinertløper Simon Slåttvik under OL i Oslo i 1952. FOTO: NTB

Radioreporter Rolf Kirkvaag intervjuer kombinertløper Simon Slåttvik under OL i Oslo i 1952. FOTO: NTB

I desember er det hundre år siden Norske Sportsjournalisters Forbund ble stiftet i Oslo.

Hundre år etter inviterer vi deg som medlem til en ekte 100-års-feiring

TIRSDAG 14. DESEMBER klokka 19.00

på Sporten ved Frognerseteren i Oslo.

Der vil det bli kollegialt samvær, munter mimring, sportsjournalistikkens utvikling fra de første avisnotiser og hese brøl i radio til dagens omfangsrike dekning på de fleste plattformer. 

 Det vil bli servert en treretters middag, vi vil se både framover og bakover og når journalister møtes må vi jo ha en jubileums-quiz for lag. Ved vårt forrige jubileum for ti år siden var det VG-sporten som gikk av med seieren. Kan de utfordres?

Begivenheten er gratis for deg som medlem.

Det eneste vi ber om er antrekk verdt en 100-års-jubilant.

PS. Vi arrangerer en nordisk kongress mandag og tirsdag, derfor får vi også besøk av noen av våre nordiske kollegaer denne kvelden.

 OBS. NSFs stiftelsesdato er 15. desember, som selvsagt vil bli markert ved midnatt.

 Vi har plass til drøyt 100 personer ved bordene, så her er det først til mølla! Nå nærmer vi oss 80 påmeldte, så det begynner å bli trangt.

PS2. For den som ikke vil ta t-banen i vintermørket setter vi opp felles busser fra Oslo sentrum. Det er bestilt to busser som frakter festdeltakerne fra Oslo S til restaurant Sporten. Bussene går fra Oslo S Trafikktorget parkering, Trelastgata kl. 18.30. Se kart:

Bussene går fra markeringen på kartet.

To busser returnerer til Oslo S fra restauranten kl. 01.00 og 02.00.

Siste T-bane fra Frognerseteren og ned til sentrum 00.28. T-banen har 15-minutters avganger før midnatt.

Påmelding med navn og eventuelle allergier innen 15. november til:

styret@sportsjournalistene.no

Velkommen til fest!

Vennlig hilsen

NSF-styret.

Årets vinnere ble kåret i Bergen

Karen-Marie Ellefsen fikk sportsjournalistenes ærespris under konferansen i Bergen. FOTO: Marit Hommedal.

Karen-Marie Ellefsen fikk sportsjournalistenes ærespris under konferansen i Bergen. FOTO: Marit Hommedal.

30. september delte Norske Sportsjournalisters Forbund ut sportsjournalistikk- og sportsfoto priser for 2020 under Sportskonferansen på Media City Bergen.

Det var første gang denne konferansen ble holdt og det var første gang vi hedret journalistisk arbeid spesifikt om sport.

Karen Marie Ellefsen og Bjørn Steinar Delebekk fikk begge hederspris. VG vant konkurransen årets sportsjournalistiske arbeid for saken «Idrettsovergrepene».

Og bildene til TV2s Daniel Sannum Lauten i web-reportasjen "Stjernenes kamp" ble kåret til Årets sportsfotografiske arbeid.

Årets sportsjournalistiske arbeid: 

«Idrettsovergrepene» VG

Hederlig omtale:

“De 25 største” - Adressavisen

“Idrett på timeplanen” - Namdalsavisa

“Vitenskapen bak medaljen” - NRK

Årets sportsfotografiske arbeid:

«Stjernenes kamp» - Daniel Sannum Lauten, TV 2

Hederlig omtale:

«Gull i sikte» - Bjørn Steinar Delebekk, VG

«Lagbilde i coronatider» - Knut Espen Svegaarden og Bjørn Steinar Delebekk, VG

«90 minutter i Bodø» - Bjørn Steinar Delebekk, VG

Årets nyhetsdekning:

“Mats (18) ble lam i ishockeyulykke” Budstikka

Ole Christian Nymoen, Simen Waagsether, Kjetil Olsen Vethe og Kjersti Sortland, leder.

Hederspriser:

Karen Marie Ellefsen

Bjørn Steinar Delebekk

Se opptak fra seremonien på våre facebook-sider.