Friidrett med ny infoside for mediene

Karsten Warholm på sportsjournalistenes jubileumsfest 10. mai. FOTO: Bjørn Delebekk, VG.

Norges Friidrettsforbund har opprettet en egen informasjonsside beregnet på media. Du finner den på https://www.friidrett.no/om-nfif/presse/

Her vil vi forsøke å legge ut relevant informasjon nyttet til akkreditering, kontaktinfo, kvalifiseringskrav og kriterier etc.

Første store stevne som kommer opp i Norge er Bislett Games torsdag 16. juni. Her er akkrediteringsfristen 9. juni.

Hvis det er noe du savner så ta kontakt med undertegnede.

Morten Olsen
Kommunikasjonsrådgiver Norges Friidrettsforbund

Mobil: +47 95 87 55 66

Mail: morten.olsen@friidrett.no
www.friidrett.no

Nordisk møte om undersøkende journalistikk og Qatar

Bak fra venstre: Spontan-gjest Trygve Sundbø (!), Thorkell Gunnar Sigbjörnsson (Island), Reidar Sollie (styret), Petter Nilsson (Sverige), Petra Thoren (Sverige), Maarja Värv (Estland), Karin Hanstensen (styret), Nina Jakonen (Finland) og Edda Sif Palsdottir (Island).
Foran: Tomas Siminn (Island), Gunnar Grindstein (styret) og Regine Leenborg Anthonessen (styret). Stedet var Norske Studenters Roklubb på Bygdøy i Oslo.

9. og 10. mai var Norge vertskap for nordisk kongress for sportsjournalister. Dette var innholdet.

MANDAG var MBL (Mediebedriftenes landsforening) vertskap for første bolk:
Hva gjør vår internasjonale organisasjon AIPS med russiske og hviterussiske sportsjournalister. De har trukket seg fra styret i AIPS, men er det uproblematisk å ekskludere journalister. Svaret er nei. Med oss på link fra Lausanne var AIPS-president Gianni Merlo.
Og hvordan håndteres russiske utøvere i de forskjellige land? I noen idretter får de delta, i andre ikke.
Del 2 handlet om VGs prisvinnende sportsjournalistikk. Anders K. Christiansen fra VG-sporten presenterte bahgrunnsjobben rundt Idrettsovergrepene, som vant sportsjournalistprisen i Norge i fjor. Nå er den samme serien med i årets finaleheat i AIPS-regi.
Christiansen snakket om hvordan saken oppsto, hvordan den utviklet seg og kildearbeidet underveis. Og hav den har medført.


TIRSDAG samlet vi oss på Meet på Ullevaal stadion med to temaer:
Hvordan skal vi dekke VM i Qatar? NRKs arresterte journalist Halvor Ekeland og NRKs vaktsjef Hanne Marie Brevik fortalte om hvordan de håndterte situasjonen. Hva gjør man når en journalist forsvinner? Og i kjølvannet av dette. Hvordan skal rettighetshaverne legge opp VM-dekningen der både fotballkampene og alt som skjer rundt dem skal dekkes. Kan man ferdes trygt i Qatar.
Det ble en interessant meningsutveksling der vi også tar initiativ innen AIPS for informasjon om hva som venter de som skal dekke mesterskapet.
Del 2 handlet om kvinnefotballens føkende popularitet i Europa, men trege utvikling i Norge når det handler om publikum. Jon Mørland fra NFF-styret sitter også i UEFAs kvinnekomite og fortalte litt om tenkningen internt. Og orienterte også litt om den felles-nordiske søknaden til EM i 2025.

På kvelden var alle deltagerne med på forbundets 100-årsjubileum som tidligere er omtalt.

Frister for fotballandskamper

Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard har viktige oppdrag i begynnelsen av juni. FOTO: Stian Lysberg Solum / NTB

Det nærmer seg en intens periode for fotballandslaget. Husk at akkrediteringsfristene er rett rundt hjørnet. Her er oversikten.

På grunn av at det fortsatt kan være internasjonale restriksjoner i forbindelse med Covid-19-pandemien gjelder særskilte rutiner for akkreditering.

Norsk media er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med og ivareta alle forhold knyttet til smittevernregler og inn-/utreise til de forskjellige landene. Akkrediteringsforespørselen vil derfor kun gjelde akkreditering for selve landskampen(e).

Forespørsler skal sendes inn her

A menn

2. juni, SERBIA - NORGE
Spillested: Stadion Rajko Mitic, Beograd, Serbia
Kampstart kl. 20.45
Akkrediteringsfrist: 19. mai

5. juni, SVERIGE - NORGE
Spillested: Friends Arena, Solna, Sverige
Kampstart kl. 20.45
Akkrediteringsfrist: 19. mai

9. juni, NORGE - SLOVENIA
Spillested: Ullevaal Stadion, Oslo
Kampstart kl. 20.45
Akkrediteringsfrist: 31. mai

12. juni, NORGE - SVERIGE
Spillested: Ullevaal Stadion, Oslo
Kampstart kl. 18.00
Akkrediteringsfrist: 31. mai

A kvinner

25. juni, NORGE – NEW ZEALAND
Spillested: Ullevaal Stadion, Oslo
Kampstart kl. 17.00
Akkrediteringsfrist: 20. juni

29. juni, DANMARK - NORGE
Spillested: Energi Viborg Arena, Danmark
Kampstart kl. 18.00
Akkrediteringsfrist: 20. juni

U21 menn

3. juni, NORGE - KROATIA
Spillested: Marienlyst Stadion, Drammen
Kampstart kl. 18.00
Akkrediteringsfrist: 25. mai

10. juni, FINLAND - NORGE
Spillested: Veritas Stadion Turku, Finland
Kampstart kl. 17.00
Akkrediteringsfrist: 25. mai

14. juni, NORGE - ASERBAJDSJAN
Spillested: Marienlyst Stadion, Drammen
Kampstart kl. 18.00
Akkrediteringsfrist: 2. juni

Feiring fullført på tredje forsøk

Karen Marie Ellefsen, Regine Leenborg Anthonessen og Mette Bugge forteller om sine erfaringer. FOTO: Bjørn Steinar Delebekk, VG.

Forbundets 100 års-jubileum ble feiret på tredje forsøk tirsdag 10. mai.

Stedet var festlokalene til Norske Studenters Roklubb på Bygdøy, dit det ble flyttet fordi Sporten på Frognerseteren var opptatt. Men på denne tida av året fungerte stedet utmerket.

Et sted mellom 80 og 90 gjester benket seg i festsalen der dette sto på programmet i tillegg til tre retters middag, kaffe og åpen bar:

Velkomsthilsen til standen fra TV2s Frode Grytten. Video.

Velkommen til bords, hedring av våre avdøde medlemmer siste år og vandringen fra sportsjournalistikk til journalistikk om sport de siste 100 år ved Reidar Sollie.

En videodokumentar om sportsjournalistenes mangfoldige liv og virke, produsert av Jan Petter Saltvedt og Håvard Bergheim, NRK.

Kvinnelegendene i sportsjournalistikken. En samtale på scenen med Karen Marie Ellefsen og Mette Bugge, ledet av styrets Regine Leenborg Anthonessen.

Kommentator-øyeblikk. En samtale på scenen med Arne Scheie og Arve Fuglum som kommenterte Norge-Brasil i 1998 for tv og radio. Fuglums bok “Gull til Norge” er det nærmeste vi kommer en historiebok om norsk sportsjournalistikk. Den er full av anekdoter fra en fascinerende lang epoke.

Gunnar Grindstein, Reidar Sollie og Egil Olsen i munter passiar på scenen. FOTO: Bjørn Steinar Delebekk, VG.

Hedersgjesten Egil Drillo Olsen. Omtalt i norske medier siden 1958, organiserte protest fra landslagsspillerne mot VGs spillerbørs da den ble innført i 1970. Siden kommentator for både NRK og TV2. Samtale på scenen om geografi, spillerbørs og sportsjournalister med Reidar Sollie og Gunnar Grindstein. 80 år gamle Egil Olsen skulle ha taxi neste morgen klokka 05 for avreise til England.

Hilsen fra Norsk Redaktørforening ved leder Eirik Lysholm, tidligere sportsjournalist i Nordlandsposten, BA og VG:

Karsten Warholm kunne endelig motta sin pris for 2021. Reidar Sollie og Regine Leenborg Anthonessen.

Utdeling av Årets Idrettsnavn, kåret av sportsjournalistene i fjor til Karsten Warholm for sitt OL-gull på 400 meter hekk. Skulle fått denne prisen i desember, men utsatt på grunn av korona. Samtale på scenen med Regine Leenborg Anthonessen. Løpet hans foto-dokumentert ved Bjørn Steinar Delebekk.

Surprise-pris til forbundets leder Reidar Sollie med tale og overrekkelse fra styrets nestleder Gunnar Grindstein.

Hilsener fra våre kollegaer i Island (Tomas Siminn) og Sverige (Petra Thoren) som hadde deltatt på den nordiske kongressen vi arrangerte parallellt. Hilsener og gaver fra Finland og Estland ble overrakt på møtet før festen.

Drillo grilles om geografi av toastmaster Fin Gnatt. FOTO: Bjørn Steinar Delebekk, VG.

Takk for maten og annen moro ved Discovery, nå NeNts Jonas Berg-Johnsen.

Jubileumsquiz gjennomført, produsert og ledet av NRK-pensjonist Arnfinn Fagerli. Vinnerlaget dro med første buss!

Vi vil også nevne noen av gjestene som var invitert fordi de har vært på begge sider av bordet, som avtroppende generalsekretær i NFF, tidligere sjefredaktør i NTB og sportsjournalist i Moss Avis, Pål Bjerketvedt.

Kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, tidligere vaktsjef og programleder i NRK; som også ledet forbundets 80-års-jubileum for 21 år siden!: Espen Graff.

Og mannen som styrer alle akkrediteringer norsk presse trenger til OL, også pressesjef for håndballandslaget menn, Olympiatoppens presseattasje Lars Otto Bjørnland, med fortid i sporten i Dagbladet.

Også to tidligere ledere av Sportsjournalistenes Forbund var på plass: Tor Aune (også pressesjef for OL på Lillehammer) og Bjørn Taalesen.

Det hele ble elegant ledet av kveldens toastmaster Fin Gnatt.

Teknikken underveis ble styrt av Håvard Sollie.

Og sist, men ikke minst. Logistikken med to utsettelser og puslespill med alle av- og påmeldinger ble suverent håndtert av Karin Hanstensen.

Bussene 00.30 og 01.30 fikk forsamlingen trygt tilbake til Oslo sentrum.

Karsten Warholm ble prisvinner for tredje gang. FOTO: Bjørn S. Delebekk, VG.










Nordisk sportsjournalist-møte i Oslo

Aleksander Bolsjunov kommer ikke, men hvordan skal man håndtere russiske utøvere når landet deres har okkupert et annet land? Boikott til evig tid? Foto: Annika Byrde / NTB

Hvordan håndterer vi russiske idrettsutøvere? Hvordan dekker vi VM i Qatar? Det er to av temaene under nordisk kongress for sportsjournalister i Oslo 9-10. mai.

Disse kongressene prøver vi å gjennomføre annethvert år, og de går på rundgang mellom de nordiske land. Norge skulle arrangert sin i fjor, men den ble av naturlige grunner utsatt på grunn av pandemien, Vi gjorde et nytt forsøk i desember, men også den ble rammet av pandemien.

Nå håper vi vi lykkes!

Her er programmet som er sendt ut våre internasjonale deltagere:

NORDISK KONGRESS 2022

Velkommen!

 

The nordic meetings was first time organized in Oslo in 1954. In the first ten year it was organized every year, lasting up to five days.

In the 80s the schedule was changed to every second year, and organized by Sweden, Denmark, Finland, Iceland and Norway. In 2009 Estonia was included in the group. 

The motivation for these meetings is to meet and exchange experiences in a part of the world that share much of the same values and principles. And maybe learn a bit from each other.

The three last meetings were held in Helsinki in 2015, Reykjavik in 2017 and Stockholm in 2019. This years meeting should be held one year ago, but was postponed due to corona.

But here we are!

MONDAY MAY 9

From 15.00: Check in at the hotel. (possible earlier too probably)

16.00: Welcome to Oslo! A short walk to Pressens Hus (House of Media), five minutes walk from the hotel. Trine Ohrberg, head of information Pressens Hus.

16.30: Internal Nordic matters. War in Europe, how to treat the Russians in sports. The discussions inside AIPS. Short update from Denmark, Estonia, Finland, Sweden and Norway. (Iceland too when they arrive about 17.00). Also possible comments from AIPS President Gianni Merlo, if he can join us from Lausanne.

17.15: Coffee break.

17.30: a. The best of Norwegian sports journalism last year. This was the winner in Norwegian media.  Presented by the journalist behind the story, Anders K. Christiansen, VG Sport.

b. Access to sources in post-covid-times. Our own experiences.

18.30: Return to the hotel.

19.30 Dinner at Olivia (Italian restaurant) in Oslo City.

 

TUESDAY MAY 10

09.30: Leaving for visit Norges Fotballforbund (NFF) at Ullevaal stadium.

10.00: The Qatar question. How has it been treated differently in the nordic countries?

Only Denmark is qualified from the Nordic countries. How will they cover the World Cup?

Last autumn two Norwegian journalists were arrested at work in Qatar. Halvor Ekeland joined us at the digital conference in December, and is available here. Hanne Marie Brevik, editor NRK Sports handled the critical situation from NRKs side. We will have a talk about their experiences and what to expect during the World Cup. Discussion leaded by Gunnar Grindstein from our board.

10.45: An audience of 91.000 people have been ringside at a single female football in Spain. In Norway the average number so far this season is 330 pr match. Why these big differences? How do we cover this sport in nordic countries. Bid for Euro 2025 in Norway, Sweden, Denmark and Finland.

Jon Mørland, member of UEFAs Women’s Football Committee and member of Norwegian FA’s board join us in a discussion about the challenges.

11.30: Lunch at the FA.

12.30: If needed, we can continue with internal matters, if not we return to the city centre.

Free time to work or look around in Oslo harbour.

 

18.20: Leaving for Roklubben at Bygdøy, close to the fjord and the 100 years celebration of our associtation. There we gather with members of our association and other guests.  There will be a dinner,  and history and development of covering sports. Much of this session will of natural reasons be in Norwegian language, but we will translate as far as its possible!

We walk to the bus transport from Oslo Central Station 18.30. Return to the hotel with buses 00.30 or 01.30. There is also an ordinary bus line connection between this site and the city centre.

 

WEDNESDAY MAY 11

Breakfast and hope you have time to check out the city centre before returning home!

In walking distance from the hotel is the brand new Munch Museum and the Opera House.

 

Main contacts regarding our meeting:

Reidar Sollie: reidar.sollie@dagsavisen.no. Mobile: 47-971 65 428

Karin Hanstensen: karin.hanstensen@oblad.no. Mobile: 47-934 61 430

 

DELEGATES:

Denmark: Jimmy Bøjgaard

Estonia: Maarja Värv

Finland: Nina Jakonen.

Iceland: Edda Sif Palsdottir, Tomas Por Pordarsson, Porkel Gunnar Sigbjörnsson.

Sweden: Petter Nilsson, Petra Thorèn.

Norway: Karin Hanstensen, Gunnar Grindstein, Regine Leenborg Anthonessen, Reidar Sollie.

Presentasjon av hopp-landslaget tirsdag

Landslagstrener Aleksander Stöckl og sportssjef Clas Brede Bråthen. FOTO: Geil Olsen / NTB

Hopplandslaget inviterer til pressetreff tirsdag 10. mai.

Her er innbydelsen fra sportssjef Clas Brede Bråthen:

Da er tiden inne for at Hopplandslaget for sesongen 22/23 skal offentliggjøres! I den anledning inviterer vi til pressetreff på Olympiatoppen, Sognsvann på tirsdag 10/05 kl 11:00. Hele landslaget stiller og det vil være åpent for intervjuer og fotografering!

Vi håper dette er av interesse og at vi sees! 

Med vennlig hilsen/Best regards

Landslagssjef NSF Hopp/National Teamleader Ski Jumping

Mob: +47 93 44 06 23

Presentasjon av landslagene i langrenn

Langrennssjef Espen Bjervig presenterer landslagene. FOTO: Terje Pedersen / NTB

Colosseum kino i Oslo tas i bruk for å presentere neste sesongs langrennslandslag.

Til redaksjonen

Skiforbundet langrenn ønsker media velkommen til uttak langrennslandslag sesongen 2022-2023:

Mandag 2. mai kl 14:00 i Colosseum Kino, Oslo.

Vi åpner Colosseum Kino for media fra kl 13:30 og dørene lukkes kl 13:55.

Program:

1400 – 1415 Presentasjon av samarbeidet med Craft - ny klesleverandør for langrennslandslagene

1415 – 1500 Presentasjon av Para Elite, Menn Elite, Equinor Rekruttlandslag og Kvinner Elite

1500 – 1600 Mediemingling med løpere, landslagstrenere og langrennssjef

  • Media kan følge programmet fra salen eller via vår stream fra kl 14:00 – 15:00, ta kontakt med undertegnede om dere ønsker å koble dere på denne.

  • NTB vil også ha en egen stream tilgjengelig fra kl 1415 som media kan koble seg på, kontakt NTB om det er ønskelig.

Vi ønsker tilbakemelding på hvilke redaksjoner som kommer, og hvor mange dere blir innen lørdag 30. april så vi har mulighet til å forberede medieminglingen, evt live-ønsker etter presentasjon osv. 

Velkommen og ta gjerne kontakt om dere har spørsmål!

Påmelding: gro.eide@skiforbundet.no

Nei til spillerbørs!

Egil Olsen har vært omtalt i norske medier siden 1958. Her under fotball-VM i Frankrike førti år senere. FOTO: Erik Johansen / NTB

Egil Drillo Olsen tok initiativet til oppropet på vegne av landslagsspillerne. VG hadde i 1970 innført spillerbørs i fotball. På jubileumsfesten tirsdag 10. mai får du historien av Drillo selv. Og masse andre kuriositeter fra hundre år med sportsjournalistikk.

Det blir en massiv kveld med løs snipp denne kvelden. Vi har plass til noen få bord til, så etternølerne må melde seg på i løpet av helgen, Da settes strek.

Av programmet:

*I 1921 stiftet noen menn i dress Sportsjournalistenes Klubb. Hva skjedde? Og når kom kvinnene?

*De kom på 70-tallet. To av de første var Mette Bugge og Karen Marie Ellefsen. Begge er med på festen. Og vi tar en samtale om kvinnenes inntog i sportsjournalistikken.

*Huske du pressekampene i fotball? Hva skjedde? Sportsjournalistene og NFF samarbeidet om prosjektet, men så begynte man å krangle om inntektene. Tidligere generalsekretær i NFF og tidligere sjefredaktør i NTB, Pål Bjerketvedt, har sittet på begge sider av bordet. Det blir noen anekdoter her også.

*Det største øyeblikket. Norge - Brasil i fotball-VM i 1998 er kanskje den enkelthendelsen som i størst grad har samlet det norske folk foran tv. Arne Scheie kommenterte på TV, Arve Fuglum på radio. Begge er på plass hos oss. Sistnevnte har skrevet boka “Gull til Norge”, om sportskommenteringens historie. Vi spoler tilbake til Marseille 1998.

*Ingen fest for sportsmedia uten sportsquiz. Arnfinn Fagerli, fersk pensjonist fra NRK, har sydd sammen jubileumsquizen.

*NRKs Jan Petter Saltvedt lover en kompakt tv-versjon av hundre år med sportsjournalistikk. Blir han ferdig?

*Og: Hvis tidskoden stemmer får vi besøk av Karsten Warholm, som endelig vil få statuetten som Årets idrettsnavn, kåret av oss i fjor. Han skulle fått den på den planlagte festen i desember, men nå vil vi kanskje lykkes.

*Og hvis det skulle være ønsker om spontane innfall, er toastmaster fra TV2, Fin Gnatt, mottagelig for innspill.

I tillegg skal vi ha tid til tre retters middag, kaffe og avec og tid til kollegial mimring mellom gamle og nye kollegaer. Antrekk: Verdt en 100-åring med litt løs snipp.

Sted: Roklubbens selskapslokaler, Bygdøy. Adresse: Huk aveny 2. Oppmøte klokka 19.00. Men vi setter opp buss fra Oslo S klokka 18.30.

Vi er allerede rundt 70 påmeldte, men har plass til noen til.

Meld deg på til styret@sportsjournalistene.no

Disse mediene er allerede på plass: Aftenposten, Cross Media, Dagbladet, Dagsavisen, Discovery, Bergensavisen, Laagendalsposten, MX-podden, Nent, Nidaros, NRK, NTB, Oppland Arbeiderblad, Sarpsborg Arbeiderblad, Sport Media, VG, Tidens Krav, TV2, Østlandets Blad, en rekke frilansere og honnørmedlemmer, hvorav to tidligere NSF-ledere.

Velkommen!

Informasjon om fotball-VM i Qatar

Bilde fra en av VM-arenaene før den var ferdig. FOTO: Reidar Sollie

Norsk presse som planlegger å dekke fotball-VM i Qatar i november/desember, kan begynne forberedelsene nå.

Før man kan søke akkreditering må man ha registrert seg FIFAs mediehub.

Norge vil få tildelt sin kvote i mai. Den formidles til NFF, som overlater til NSF-styret å fordele plassene.

Så vil vi distribuere kodene man trenger for å bli akkreditert.

Derfor: Send allerede nå en melding til styret@sportsjournalistene.no om at dere ønsker akkreditering.

Her finner du informasjon om frister og kategorier.

Endelig akkrediteringsfrist er 31. juli.

Her er foreløpig informasjon fra FIFA:

Media Accreditation for the FIFA World Cup Qatar 2022TM

Tips and guidelines for media accreditation

April 2022

Interest in the FIFA World Cup Qatar 2022TM is already running high among media representatives. FIFA is receiving many enquiries as to when the accreditation procedure will begin and how it will be handled. The large number of requests suggests that demand will far exceed supply.

The media accreditation process for the FIFA World Cup Qatar 2022TM is expected to open in May 2022 and will close on 31 July 2022. In order for media representatives to be able to access and submit the online accreditation form, they will be required to have two important items; first, an approved FIFA Media Hub account and second, a unique accreditation control key that will be issued by you, as the member association, in accordance with the instructions given below.

The following information is essential for the media accreditation process:

1. FIFA Media Hub

A FIFA Media Hub account is absolutely essential in order to access the media accreditation form and media ticketing system. Access to the FIFA Media Hub is restricted and can only be gained by using an individual user ID and password. Media representatives who already have a Media Hub account will be able to update their profile if necessary and access the media accreditation form and media ticketing system.

Media representatives who have not yet registered to access the FIFA Media Hub may do so by completing the online registration form by visiting https://media.fifa.com and then clicking on “Login”.

It is important to note that the control key to access the online media accreditation form is NOT the same as an individual user ID needed to access the FIFA Media Hub.

2. General

Media accreditation will be managed on-line. Designated media representatives will only be able to access the online accreditation form via the FIFA Media Hub and complete it using a unique electronic control key.

As in previous FIFA World CupTM finals, the associations will be allotted a certain number of press and photographer accreditations. This quota will be based on experience from previous tournaments and, of course, on whether the association concerned has qualified for the FIFA World Cup Qatar 2022 finals. As some of the finalist teams will not be known until June, FIFA will not yet be releasing the full quota in some cases. As soon as the qualifying competition has been completed, further quotas will be allocated, where appropriate.

Quota management system

FIFA will be using a new online quota management system and accreditation procedures similar to those used in 2018. Comprehensive directions for using the quota management system, containing instructions as to which steps you, as the member association, must take to enable media representatives to submit their applications electronically, will be provided to you separately in May. At that time, you will also receive information on the quota allocated to you and how your member association’s media officer will assign and distribute the unique electronic control keys that each journalist and photographer will require to access and complete the online accreditation form.

3. Distribution

Each member association is strongly encouraged to work with its national sports journalists’ association or other professional organisations in the country regarding an equitable allocation of the quota to press reporters and photographers (see explanations below for categories).

1

Each member association’s media department is then responsible for registering the allocation in the quota management system, following the separate directions for use, and for distributing the unique accreditation control key to the chosen media representatives in accordance with the distribution process.

4. Categories

For the FIFA World Cup Qatar 2022, media representatives will be split into various accreditation categories (written press, photographers, non-rights holders, etc.). Furthermore, other categories for television personnel (commentators and especially technical staff) of the Media Rights Licensees will be accredited and managed directly by FIFA TV.

The categories and relevant organisations will be:

a) Written press

Press representatives who write for newspapers, magazines and other printed publications must apply for accreditation to their national football association via their publication. Qatari media representatives must request accreditation from the local entity Q22 via their publication. The contact email for Qatari national media accreditation matters is media-accreditation@2022.qa.

Correspondents working for foreign newspapers in Qatar must submit their request for accreditation to their national football association via the head editorial office in their home country.

b) Photographers

Photographers must submit their applications using the same procedure as the written press, to their national football association. Qatari photographers must request accreditation from the local entity Q22 via their publication.

c) International news and photo agencies

FIFA will be responsible for accreditation of the following international news and photo agencies: AFP, AP, Bloomberg, dpa, EFE, EPA, Getty Images, Jiji Press, Kyodo News, Press Association, Reuters, SID and Xinhua. In addition, Qatar News Agency will also be managed directly by FIFA.

Other national news and photo agencies must apply to their national football association.

d) Freelance media

Freelance media representatives must submit their applications using the same procedure as the written press, to their national football association. Qatari freelance media must submit their request for accreditation to the local entity Q22. FIFA Event Media Operations & Services (mediaoperations@fifa.org) will be responsible for international freelance journalists and photographers living and working in a foreign country.

e) Internet journalists and photographers

Accreditation for journalists who work for online editions of a newspaper or magazine falls within the quotas allocated to that newspaper or magazine for the general written press (see above). It is the responsibility of the publication in question to decide on the ratio of press reporters to internet journalists. Reporters and photographers who work for purely local/national websites must also submit their applications to their national football association. Major international news websites should contact FIFA Media Operations & Services (mediaoperations@fifa.org) for information on media accreditation.

f) Radio and television non-rights holders

Non-rights-holding broadcasters are radio and television companies without broadcasting rights for the FIFA World Cup Qatar 2022. For contractual reasons, and due to limited space, FIFA will only accredit a small number of organisations.

Accreditation for non-rights-holding broadcasters will begin later this year via the FIFA Media Hub. Applications will be subject to approval closer to the event. Further details on accreditation for non- rights-holding broadcasters will be communicated via a media advisory closer to the start of the process. For any questions regarding the accreditation of non-rights-holding broadcasters, please contact nrh@fifa.org.

g) Media Rights Licensees (radio, television, mobile and broadband rights holders)

FIFA TV will be responsible for Media Rights Licensees (rights-holding TV and radio stations). The FIFA Broadcaster Servicing team is in regular contact with the Media Rights Licensees and will inform them directly about the accreditation procedure and other accreditation-related matters.

5. Completion of form and deadlines

Media representatives who have been assigned a control key by their football association will be able to access the media accreditation form via the FIFA Media Hub (http://media.fifa.com). They must have an approved Media Hub account to access the accreditation form. Media representatives who have not yet opened a Media Hub account are strongly encouraged to do so at the earliest opportunity. Visit Media.FIFA.com and click on “Login” to access the registration form.

The closing date for accreditation applications is 31 July 2022. All applications will undergo a required security check by Qatari authorities.

As of the end of July 2022, FIFA will begin the process of sending accreditation confirmations followed by further information in due course (media representatives are encouraged to visit the Media Hub on a regular basis for information on media services).

6. Requesting tickets for the 48 group matches

The online media ticket application process to request tickets for the 48 group matches will also commence with the launch of media accreditation. Ticket requests will be handled exclusively through the FIFA Media Hub. Only media representatives who have already submitted a media accreditation form will be able to request tickets for up to two non-consecutive matches per day from the list of 48 group matches. Approvals will be subject to capacity availability.

7. Visas

Detailed information on the visa process will be provided to media representatives with the accreditation approval letter.

Thank you for your valuable cooperation.

FIFA Communications Division

Deadline for EM-sluttspill jenter og EM i England

Landslaget er på vei mot EM i England i sommer. FOTO: NTB

Norges Fotballforbund minner om at akkreditering til to mesterskap som kommer.

kkrediteringsfrister for Women’s EURO 2022 og Women’s U17 EURO 2022.

A-kvinner:

Norges kvinnelandslag er kvalifisert til EM-sluttspill 2022. UEFA Women’s EURO spilles i England i perioden 6. juli - 31. juli.

Alle henvendelser om akkreditering til mesterskapet skal skje direkte til UEFA Media Channel.

For informasjon, registrering og søknad i UEFA medieportal, se Media Accreditation | Inside UEFA | UEFA.com

Akkrediteringsportalen er åpen i perioden 4. april til 2. mai.

J17: 

Norges J17-landslag er også kvalifisert til EM-sluttspill 2022. UEFA Women’s U17 EURO går av stabelen i Bosnia og Herzegovina i perioden 3. mai - 15. mai.

Norsk media som ønsker å akkreditere seg til J17-EM skal sende forespørsel direkte til arrangør:

LOS / Media Accreditation Manager: Dinko Ceko – dinko.ceko@nsbih.ba

NM-finaler i håndball

Vipers er klar for en ny NM-finale i håndball. FOTO: Tor Erik Schrøder / NTB

Her er nødvendig informasjon for dem som har planer om å dekke NM-finalene i håndball 14. mai.

NM-finalene 2021/22 spilles lørdag 14. mai i Jordal Amfi i Oslo. Akkrediteringen er åpen til og med tirsdag 10. mai.

Det er mulig å akkreditere seg til enkeltkamper eller alle finalene. Registrer akkreditering her.

Slik spilles finalene 2021/22:
Kl. 09.30 Tertnes – Aker Topphåndball (J20)
Kl. 11.30 Melhus – Charlottenlund (G20)

Kl. 14.15 Molde Elite – Vipers Kristiansand (kvinner)
Kl. 16.45 ØIF Arendal Elite – Elverum (menn)

Jon Herwig Carlsen til minne

Jon Herwig Carlsen i sitt rette element. FOTO: Stian Lysberg Solum / NTB

Jon Herwig Carlsen var allsidighetens mester. Nå har han forlatt oss. Han ble 84 år gammel.

Mange av NRK-stemmene fra det forrige århundret ble folkekjære formidlere fordi de skildret noen av de største øyeblikkene som samlet nasjonen. Og de gjorde det med kunnskap og innlevelse. Herwig Carlsen ble en læremester for mange.

Det som særpreget Jon Herwig Carlsen var hans evne til å folkeliggjøre alle de idrettene han kommenterte. Han satt på all detaljkunnskapen om utøvere og idrettens regelverk, men han brukte dem bare porsjonsvis der det var journalistisk nødvendig. For hele tiden satte han lytterens og seerens behov først. Toppidrett er underholdning og spenning kombinert med fagkunnskap.

Sammen med Kjell Kristian Rike skapte han et legendarisk kommentatorpar som skildret langrenn og skiskyting i flere tiår. Skiskyting gikk nærmest fra å ha en fraværende rolle i vintersport-menyen til å bli en av de mest populære idrettene i NRKs sendeflater. Det skal duoen Rike/Carlsen ha sin del av æren for.

Der Rike var den evige pessimist som humørfylt pekte på alt som kunne gå galt, var Herwig Carlsen den folkelige optimisten som så muligheten i enhver nedtur. Slik skapte de en egen dynamikk i sendingene. Rike gikk bort i 2008. Året før fikk duoen Gullrutens hederspris.

Jeg fikk gleden av å bli kjent med fagmannen Herwig Carlsen rundt århundreskiftet. Det som slo meg var hans grundige forberedelser uansett hva han skulle kommentere. Seiling, roing, padling, ishockey og motorsport var alle idretter som han formidlet med stor innlevelse fordi han kjente idrettenes egenart og dramaturgien i dem.

Han startet i NRK som trafikkmedarbeider og det er god underholdning å spole tilbake til programmene der han var landets skolemester i trafikksikkerhet. Overgangen til sport skjedde sømløst. Fortellerevnen og timingen viste seg å være en perfekt kombinasjon.

Hans aller siste renn som NRK-kommentator var kvinnenes fellesstart i skiskyting i Khanty-Mansijsk 18. mars 2012. Han takket ydmykt for seg og ønsket minst mulig oppmerksomhet om avskjeden.

Jeg vil minnes en varm kollega som alltid var levende interessert, høflig og omtenksom og med et smittende humør som som både var en glede og inspirasjon. Man ble rett og slett i godt humør ved å være sammen med mennesket Jon Herwig Carlsen.

Reidar Sollie
(leder Norske Sportsjournalisters Forbund)

Skildringer i 100 år. Bli med på fest

Alvorlige menn vil åpenbart ha svar fra daværende landslagssjef Nils Johan Semb. Bildet er fra Ullevaal stadion i 2003. Det blir muntrere stemning på Bygdøy 10. mai. FOTO: Tor Richardsen / NTB

Tirsdag 10. mai skal vi endelig markere hvordan journalistikk om sport har utviklet seg siden den spede starten på 1920-tallet.

Skal vi være litt pompøse kan vi jo si at sportens betydning er en del av den store fortellingen om Norge.

Dette startet med beskrivelser i korte og lange referater i først noen spredte sportsmagasiner laget av frivillige på tidlig 1900-tall, deretter spredte det seg til dagsavisene som forsiktig begynte å bry seg om et nytt stoffområde.

Det skjøt fart med innføringen av radio på 1920-tallet, så kom tv for fullt på 60-tallet, de første nettavisene så dagens lys på 90-tallet og i dette årtusenet eksploderte det med sosiale medier og et utall sjangere der vi fortsatt føler at vi er midt i en digital revolusjon.

 

Fotografiet og det levende bildet har vært en helt vesentlig faktor hele veien. Det er fascinerende å se den teknologiske utviklingen fra OL i 1952 i Oslo til OL i 1994 på Lillehammer til dagens situasjon. Har teknologien gjort journalistikken bedre?

 

I starten var denne journalistikken fullstendig mannsdominert. Først på 70-tallet ble de første kvinnene ansatt. Og utviklingen har gått tregt. Hva er situasjonen i dag?

 

Både NRK og TV2 har hjulpet oss med å synliggjøre utviklingen og dette og mye annet skal vi innom denne kvelden som vil bli en samling i vår beste tradisjon, med løs snipp og mye humør.

Og selvfølgelig: En lag-quiz som handler både om sport og journalistikk!

 

Så velkommen på jubileumsfesten som vi gjør et tredje forsøk (!) på å arrangere 

Tirsdag 10. mai i  Roklubbens selskapslokale på Bygdøy fra klokka 19.00.

Mange har allerede meldt seg på, men vi har plass til flere rundt våre runde lagbord.

 

Meld deg på ved å sende en mail til styret@sportsjournalistene.no

Tre retters middag med tilbehør og alt sammen er gratis for medlemmene. Det settes opp buss fra Oslo S, vi anbefaler ikke å svømme fra Rådhusbrygga. Men alt dette kommer vi tilbake til.

Og har du forslag til innspill på denne festen, send dem til samme adresse.

Vi oppdaterer med nyheter rundt jubileumskvelden når vi vet litt mer.

Velkommen!

 

 

 

VG i finaleheatet i AIPS Awards

Vinneren i AIPS-konkurransen kåres i mai.

VGs artikkelserie fra i fjor om overgrepene i idretten, er med i finaleheatet i AIPS Awards, der vinneren blir kåret i mai.

Artikkelserien gikk til topps i den norske kåringen i fjor og ble presentert på den store sportsjournalist-konferansen i Bergen i september.

Konkurransen på verdensbasis er tøff der hele 173 nasjoner har sendt inn bidrag. Men prosjektet viser fram journalistikk om sport på sitt beste.

Også to norske fotografer er med videre: Odd Andersen og Vegard Trøtt.

Her er det store finaleheatet som etterhvert skal skrumpes ned til ti, så til tre finalister.

Vi minner om at Dagbladet vant denne kåringen i fjor!

Her er oversikten fra AIPS:

The AIPS Sport Media Awards are pleased to announce the shortlist for the Writing Best Colour Piece category.

The shortlist represents the second judging stage and is based on the most selected works performed by the AIPS Executive Committee members. 

 

Here are the selected works, in alphabetical order of country.

 

WRITING BEST COLOUR PIECE

 

Nadjib Djoudi (Algeria), Tizi Ouzou, Douira and Baraki stadiums... the other side of sports corruption - Akher Saa

Julian Linden and Craig Lord (Australia), Troubled Waters - The Daily Telegraph

Teddy Katz (Canada), Sport turns darkness into light for Syrian refugee athlete - Paralympic.org

Gabrielle Tétrault-Farber (Canada), Exclusive - Olympics-Belarusian sprinter says she was taken to airport against her wishes, will not return home - Reuters.com

Wufei Yu and Will Ford (China), 172 runners started this ultramarathon - 21 of them never came back - Runner's World

Hugo Mario Cárdenas López (Colombia), Dirty ball - Diario El País

Jean-Michel Brochen (France), Didier Deschamps: ‘At night, when you are a coach, there are people in your head’ - L'Equipe

Achim Dreis (Germany), On the mat - FAZ

Peter Wenig (Germany), Blind trust - 2020magazin.de

Pradip Saha (India), The fall of Sushil Kumar and Indian wrestling - The Morning Context

Malachy Clerkin (Ireland), After a devastating acid attack, Tega Agberhiere has sights set on the top - Irishtimes.com

Lorenzo Longhi (Italy), Nobody ever cheers for the referee - Quattrotretre.it

Filippo Maria Ricci (Italy), Iñaki Williams, the Ghanian basque  - Sportweek-La Gazzetta dello Sport

Flavio Vanetti (Italy), ‘Thanks to Luna and Madhi I made peace with the Games. But I'm not going back as an athlete’ - Corriere della Sera

Roy Tomizawa (Japan), The challenge and significance of Tokyo2020: Inspiration, gut check and a dream to bring the world  together - Tokyoupdates.metro.tokyo.lg.jp

Christel Saneh (Lebanon), Cathy Freeman: Running for her people - Worldathletics.org

Dana Johannsen (New Zealand), The mystery of Mrs Muir - Stuff.co.nz

Anders Christiansen (Norway), Sexual abuse in Norwegian sports: How the system didn't protect the kids - Verdens Gang

Dariusz Faron, Marek Wawrzynowski (Poland), Remember you are nobody - Wirtualna Polska

Jose Encarnacion (Puerto Rico), Camarero racecourse: A money machine that runs with injured and mistreated horses - Centro de Periodismo Investigativo 

Andreea Giuclea (Romania), How to stand up on your own - Lead.ro

Brenden Nel (South Africa), An Olympic champion without a medal - Newframe.com

José Ignacio Pérez Hernández (Spain), The man in chains to whom football helped to survive - Marca

Natalie Berry (UK), Olympic climbers are learning from monkeys - Wired.co.uk

Ben Collins (UK), Zaid Ait Malek: The stowaway who became a Spanish ultrarunning star - Bbc.com

Nick Hope (UK), Refugee Paralympian Ibrahim Al Hussein's remarkable journey from war-torn Syria | Tom Daley: Triumph, trauma and a boy's Olympic dream that came true - Bbc.com

Ivy Nyayieka, Christina Macfarlane, Jo Shelley (UK), Running As Equals: The elite athletes fighting for acceptance - Edition.cnn.com

Sana Noor Haq (UK), ‘Every risk that I took, it's all worth it': Abbas Karimi fled Afghanistan at age 16, now he's representing the refugee - Edition.cnn.com 

George Ramsay (UK), How Maya Gabeira overcame a life-threatening accident to surf two record-breaking waves - Edition.cnn.com

Suzanne Wrack (UK), ‘This is our final’: the team who led athletes’ escape from Afghanistan - Theguardian.com

Eryn Mathewson (USA), Marathon Effort - Edition.cnn.com

Dvora Meyers (USA), Time for the end of the teen gymnast - FiveThirtyEight.com

WHAT HAPPENS NEXT – The three remaining voting stages will be conducted by the Jury - 12 respected members from the sport media industry representing the five continents. They will first select the top 10 (finalists) and then the top 3 (podium nominees) 

The final ceremony will take place in May in Europe, date and location still to be confirmed following the evolution of the pandemic.

To know more about the judging method and the AIPS Sport Media Awards 2021, click here

OBS! Vi minner også om den norske konkurransen som har innleveringsfrist innen utgangen av denne måneden!

Les mer om den her: ›https://www.sportsjournalistene.no/nyheter/den-beste-sportsjournalistikken-send-inn-ditt-bidrag




Akkreditering EM fotball for kvinner

Ada Hegerberg og Julie Blakstad på landslagstrening på Ullevaal stadion. FOTO: Heiko Junge / NTB

Akkrediteringen for sommerens EM-sluttspill i fotball for kvinner er nå åpnet digitalt.

Vinduer er åpent fra 4. april til 2. mai. Mesterskapet spilles i England i juli og Norge er i gruppe A sammen med England, Østerrike og Nord-Irland.

Norges første kamp spilles på St. Marys Stadium i Southampton torsdag 7. juli.

Merk at alle som søker akkrediteringer må være registrert i UEFAs Media Portal.

All informasjon om dette og akkreditering finner du i denne linken:
Media Accreditation | Inside UEFA | UEFA.com


 

Landslaget og mediene

Erling Braut Haaland (t.v.) og landslagskaptein Martin Ødegaard etter kampen mot Armenia på Ullevaal stadion i mars. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Vårt største fotballnavn skjermes for pressen. Her er en kronikk om temaet.

 

At Erling Braut Haaland ikke vil møte mediene av og til, er til å forstå. Men den internasjonale trenden der de største klubbene skjermer spillerne, må vi forhindre i Norge. Det kommer offentligheten til gode.

Det er mange fagre ord om åpenhetskultur i norsk idrett. I det begrepet ligger også medienes tilgang til sine kilder. Under korona-pandemien ble det innført mange begrensninger, som var helsemessig begrunnet. Det ble selvfølgelig respektert av alle parter.

Men nå må vi videre.

 

I forbindelse med de siste fotballandskampene ble det tidlig annonsert at Erling Braut Haaland ikke ville være tilgjengelig for mediene en eneste gang under samlingen. Det var et lite stykke norsk mediehistorie. Lignende skjerming har aldri skjedd før. Og det fikk nyhetsmessig oppmerksomhet.

Landslagssjef Ståle Solbakken ga en grundig begrunnelse. Den kom etter at mediene spurte etter den. Braut Haaland hadde selv bedt om å få slippe pressemøter og ønsket var knyttet til alle spørsmålene som ville komme rundt et mulig klubbskifte, en overgang som er av global interesse. Det ble begrunnet med at det kunne oppstå unøyaktige oversettelser som kunne skape misforståelser i andre lands medier.

 

Mediene kan leve med at verdens mest etterspurte mannlige spiss, som for første gang er norsk, ikke vil snakke i noen dager. 

Vår oppgave er å lage journalistikk, uavhengig av hvem som snakker. 

Men vi advarer mot signaleffekten. Det er flere spillere som kan meddele at de ikke ønsker å snakke med mediene, av forskjellige årsaker. Det må alltid landslagsledelsen vurdere. 

 

På de norske pressemøtene i forbindelse med kampene mot Slovakia og Armenia kom det en spiller i tillegg til landslagssjefen på de daglige pressemøtene. Det store flertallet av troppen var aldri tilgjengelige. Dette lover NFFs mediesjef skal endre seg når pandemien er over. Og nå er den vel det.

Til sammenligning: Da Sverige skulle spille to helt avgjørende kvalifiseringskamper for å komme til VM i Qatar, var tilgangen til spillere mye enklere enn i Norge. Sverige prøver å bevare den samme kulturen som hos oss, selv om de har hatt en av verdens mest omtalte spillere i sin midte i flere tiår.

 

Folk er forskjellige. Vi har spillere som elsker oppmerksomhet og som liker samtalen med journalister de har opparbeidet et tillitsforhold med. Andre er mer beskjedne. Dette er helt naturlig. Men rundt fotballandslaget handler det om å ivareta en kultur som er basert på gjensidig respekt. Og om evnen til å ufarliggjøre møtene med mediene. Har man dårlige erfaringer, må det tas opp.

Forholdet mellom det norske fotballandslaget og norske medier har historisk sett vært ganske sunt. Vi har stort sett fått tilgang til dem vi ønsker. Endringen har vi sett etter at flertallet av spillerne representerer internasjonale klubber med en annen kultur. 

 

Det er en tidskabal som skal gå opp og tv-rettigheter spiller også en rolle for hvem som får tilgang til hva. Fotball på dette nivået er en del av en stor underholdningsbransje der spillerne er de viktigste aktørene. Mediene er landslagets arm ut til folket, via TV, radio og nett. Dagsrevyen har eksempelvis rundt 600.000 seere daglig.

 

Men verdien i denne bransjen svekkes hvis aktørene skal leve i en lukket verden. Norge har nå to av verdens største mannlige fotballnavn, Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard. Men Ullevaal stadion fylles ikke opp for å se dem prestere. Påfølgende lørdag kom det over 80.000 tilskuere på Borussia Dortmunds hjemmebane for å se blant andre Braut Haaland i aksjon.

«Erling sitter her på neste samling», sa Ståle Solbakken på siste pressekonferanse da nettopp dette ble et tema under samlingen. Hvorfor det ble et tema: Fordi det ble laget journalistikk rundt det.

 

Kulturbærere er viktige for et hvert miljø. Ståle Solbakken har vært en del av det lenge og kjenner mekanismene rundt forholdet aktive spillere/trenere og presse etter å ha vært en del av det i flere tiår.

 

Når journalister lufter denne problemstillingen i offentligheten, er vi som regel sjakk matt. I opinionen vinner ofte spillere eller utøvere som det norske folk ønsker skal prestere. Journalister sutrer. Men vi merket en liten endring rundt saken til Braut Haaland. Kan han virkelig ikke en gang stille opp på tv og beskrive scoringene sine, ble det spurt i sosiale medier.

 

Norsk presse regnes som ryddig og ansvarlig, i hvert fall i forhold til den britiske som det ofte henvises til. Lukkethetskulturen som har fått bre seg i Premier League har åpnet rommet for spekulasjoner og dårlig journalistikk, som også norske medier har forsømt seg på å sitere for mye. Dette har også endret seg.

Nå er kravet i de fleste redaksjoner etterrettelig journalistikk basert på kunnskap og relevante kilder. Den vanlige leser og seer må få et realistisk bilde av den fotballindustrien de daglig lar seg underholde av. Når penger og makt får fritt spillerom bak lukkede dører, får vi slike utslag som at VM i fotball faktisk kan havne i Qatar. Dette beklager ikke minst Norges Fotballforbund.

 

Vi ønsker at forholdet mellom aktører og journalister skal være så naturlig som mulig. Med gjensidig respekt og praktiske løsninger, er det fullt mulig å få til.

 

Styret i Norske Sportsjournalisters Forbund

ved leder Reidar Sollie

Program for kvinnelandslaget i fotball

Ada Hegerberg gjør comeback i landslaget og møter mediene mandag 4. april.

Ada Hegerberg er tilbake i landslaget. Til pressemøtet denne uka er det påmelding.

Kvinnelandslagets samling i forbindelse med kampene mot Kosovo og Polen starter førstkommende mandag.

Mandag vil det være pressekonferanse med Martin Sjögren, Maren Mjelde og Ada Hegerberg. Her ønsker vi at media melder seg på i forkant. Til pressemøtene i forbindelse med treningene, kan man melde inn hvem man vil intervjue.

Klikk her for påmelding

Oversikt over programmet i forbindelse med samlingen vil bli oppdatert fortløpende her:

https://www.fotball.no/tema/medieservice/2022/kvinnelandslagets-program-til-kamper-mot-kosovo-og-polen/ 

Kick-off for Eliteserien på Ullevaal

Mandag 28. mars samles alle Eliteseriens trenere og kapteiner på Ullevaal stadion til medietreff. Husk påmelding!


Alle kapteinene og trenerne samles på Ullevaal mandag 28. mars. Foto: NTB

På dette «avsparket» vil du møte trenere, kapteiner og andre profiler for alle lagene i Eliteserien og dermed ha mulighet til å gjøre intervjuer, foto og opptak som din redaksjon kan benytte – både i forbindelse med seriestarten, men også kunne tanke opp materiale som dere kan bruke utover sesongen.

  • Sted: Ullevaal stadion i Meet M6 (3. etasje på langsiden mot ringveien. Inngang fra Thon hotell til resepsjon i 3 etasje)

  • Dato: mandag 28. mars

  • Tid: Kl 1445 til 1600


Påmelding skjer via linken: https://app.bwz.se/ntf/b/v?event=53&ucrc=42DFED3569

Hilsen Norsk Toppfotball(NFF

Mediemøte med skiskytterne

Marte Olsbu Røiseland kom hjem med mye i bagasjen fra OL i Beijing. FOTO: Heiko Junge / NTB

Avslutningen av verdenscupen i skiskyting skjer i Holmenkollen. I den anledning inviteres det til pressemøte med det norske laget.

Til mediene,

Norges Skiskytterforbund inviterer til mediemøte med skiskytterlandslaget foran verdenscupavslutningen i Holmenkollen kommende uke. Mediemøtet blir tirsdag 15. mars klokken 13.00 i bakhagen/atriet utenfor Scandic Fornebu (se bildet under), Martin Linges vei 2.

Vennligst meld fra hvem som kommer og intervju-ønsker til halvor.lea@olympiatoppen.no innen mandag 14. mars klokken 12.00.

De som skal konkurrere i Holmenkollen vil være laget som nå er i Otepää, to kvinner og to menn fra IBU-cup, samt Martin Uldal, som beste junior i junior-VM.

Vennlig hilsen,

Halvor Lea

Pressemøte med Solbakken

Ståle Solbakken tar ut årets første landslagstropp. FOTO: Stian Lysberg Solum / NTB

Årets første fotballandskamper nærmer seg og landslagssjefen inviterer til pressemøte.

Tid: Tirsdag 15. mars klokken 11.00.
Sted: Colosseum, Ullevaal Stadion

Landslagssjef Ståle Solbakken presenterer troppen til herrelandslagets hjemmekamper mot Slovakia 25. mars og Armenia 29. mars.

U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud vil også presentere U21-landslagets tropp til EM-kvalifiseringskampen mot Østerrike 29. mars.

Pressekonferansen streames på NFF TV.