Nyheter

Kvinnelandslagets program under fotball-VM

Landslagssjef Martin Sjögren sammen med nøkkelspillerne Guro Reiten og Caroline Graham Hansen. FOTO: Terje Pedersen/NTB scanpix

Landslagssjef Martin Sjögren sammen med nøkkelspillerne Guro Reiten og Caroline Graham Hansen. FOTO: Terje Pedersen/NTB scanpix

VM-sluttspillet i fotball for kvinner starter i Frankrike fredag 7. juni.

Her finner du linken til medieprogrammer dag for dag både i dagene før det begynner og i gruppespillet i mesterskapet. Ved eventuelt avansement kommer det ny informasjon.

NFF minner om programmet for treninger og pressetreff under VM.

Det er enkelte endringer i programmet. Legg merke til ny treningsbane under oppholdet i Nice. 

Se hele programmet her:

https://www.fotball.no/tema/medieservice/2019/kvinnelandslagets-program-i-vm/ 

Idrettstingets mediekritikk

Berit Kjøll i det hun skjønner at hun har slått Sven Mollekleiv med to stemmers overvekt. FOTO: Geir Olsen/NTB scanpix

Berit Kjøll i det hun skjønner at hun har slått Sven Mollekleiv med to stemmers overvekt. FOTO: Geir Olsen/NTB scanpix

Er mediene en stressfaktor for idrettens ledere? Mye tyder på det. Men den er også til god hjelp.

Av Reidar Sollie

Å høre på innleggene under Idrettstinget på Lillehammer var en fascinerende øvelse, sett fra vår side.

Mediene ble omtalt i mange sammenhenger, både som støttespiller, som dokumentasjon på enkeltsaker og som hoggestabbe. Her er litt av det vi fanget opp:

Avslutningen var vel den mest spesielle da den nye idrettspresidenten Berit Kjøll hadde stormet jublende opp på scenen og ville samle sitt nye styre.

  • - Også kan journalistene gå nederst i salen, der dere hører hjemme. Nå er det vi som skal sette dagsorden!, utbrøt hun.

  • - Var ikke det litt morsomt da, sa hun til undertegnede da seansen og det dramatiske valget var over.

    Minnerik var også kulturminister Trine Skei Grande sin åpningshilsen der hun kom inn på medienes dekning av idretten. Der hun mente en klar kvinnediskriminering kommer til syne.

  • - Etter at Ada Hegerberg vant mesterligafinalen, har det vært 1161 oppslag om Ole Gunnar Solskjær og 755 om Ada Hegerberg. Vi snakker om verdens beste kvinnelige fotballspiller mot en som ble nummer seks i Champions League, sa hun.

  • Hun trakk også fram noen andre eksempler.

  • Vi har ikke fått faktasjekket antall oppslag og hvilken tidperiode hun snakket om, og sjetteplassen i mesterligaen regner vi med var en forsnakkelse om Premier League.

  • Samme kulturminister henviste samtidig til Aftenpostens grundige gjennomgang i uka før tinget som pekte på hvordan kostnadene øker i barne- og ungdomsidretten.

  • Avtroppende idrettspresident Tom Tvedt henviste også til diverse medieoppslag som støtte for aktuelle problemstillinger, samtidig som han pekte på tusenvis av negative medieoppslag som en av årsakene til at han kanskje ikke ville bli gjenvalgt.

  • - Var medieoppslagene årsaken til at Tvedt tapte, ble undertegnede spurt på Søndagsrevyen etter tinget.

  • - Ja, det var medvirkende, svarte jeg, fordi evnen til å kommunisere til offentligheten er en vesentlig del av jobben som idrettspresident.

  • Berit Kjøll lover å viderefølge praksisen om full åpenhet. Men hvordan vil hun takle mediene når kritiske oppslag kommer?

  • Dagen etter Idrettstinget kunne VG og Dagens Næringsliv fortelle om bruken av konsulenter og kommunikasjonsbyrå får å få henne valgt. Hun snakket i hvert fall åpent om det. Etterpå. Hva hadde skjedd hvis tinget hadde fått den informasjonen på forhånd???

  • Det blir ikke mindre interessant å følge norsk idretts ledelse etter dette….

Praktisk informasjon om Idrettstinget

Kulturminister Trine Skei Grande og idrettspresident Tom Tvedt skal begge i aksjon på Idrettstinget fredag. FOTO: Vidar Ruud/NTB scanpix

Kulturminister Trine Skei Grande og idrettspresident Tom Tvedt skal begge i aksjon på Idrettstinget fredag. FOTO: Vidar Ruud/NTB scanpix

Fredag åpnet Idrettstinget på Lillehammer. Her er praktisk informasjon for mediene.

Til akkreditert presse på Idrettstinget

Idrettstinget starter fredag 24. mai, og Norges idrettsforbund ser frem til å ønske media velkommen til spennende dager på Lillehammer.

Vedlagt følger en del praktisk informasjon.  

Program: 
Detaljert program ligger tilgjengelig her: https://www.idrettsforbundet.no/om-nif/idrettstinget/artikler/program-idrettstinget/

Transport: 
Vi har satt opp busstransport som korresponderer med følgende tog:
Fredag 24. mai:
Tog som ankommer Lillehammer stasjon kl. 09.37, 10.40, 11.40 og 12.38. 
Søndag 26. mai: 
Avgang med buss fra Lillehammer hotell 30 min før avgang med følgende tog: 
Tog fra Lillehammer stasjon kl. 14.15, 15.07 og 16.14.  

Overnatting:
All akkreditert presse som har bestilt overnatting skal ha mottatt en e-post med informasjon om hvor dere har fått rom. Har dere spørsmål om overnatting, bes disse rettes til Kaja Græsholt i NIF. Kaja.Graesholt@idrettsforbundet.no

Registrering: 
Ved ankomst Lillehammer hotell ber vi media om å registrere seg ved NIFs innsjekk i resepsjonen for å få utdelt medieakkreditering.

Arbeidsplasser: 
Akkreditert media har reserverte plasser i Tingsalen. Det vil også være et eget presserom tilgjengelig på Lillehammer hotell (konferanserom Mjøsa). Rommet er tilgjengelig fra kl. 11.00 fredag 24. mai og hele helgen.  

Live stream:
Tingforhandlingene vil sendes direkte på idrettsforbundet.no 

Bildetjenester: 
Bilder fra Idrettstinget 2019 vil bli lastet opp på Idrettsforbundets Flickr-konto, og kan benyttes fritt til redaksjonell bruk mot kreditering.

Intervjuforespørsler:
Det blir lagt opp til felles pressekonferanse med det nye Idrettsstyret så snart valget er ferdig søndag 26. mai.

For intervjuønsker med det sittende idrettsstyret og NIFs representanter under Idrettstinget, bes media å ta kontakt med kommunikasjonssjef i NIF, Finn Aagaard på e-post, finn.aagaard@idrettsforbundet.no eller mobil; 91709391. Eventuelle intervjuer gjennomføres utenom de ordinære tingforhandlingene.

Ved spørsmål om Idrettstinget, vennligst kontakt kommunikasjonssjef Finn Aagaard.

NIF ønsker dere velkommen til Idrettstinget!

Norge og Sverige på topp i betalingsvilje

Martin Jönsson er redaksjonell utvikler i Dagens Nyheter. FOTO: Reidar Sollie

Martin Jönsson er redaksjonell utvikler i Dagens Nyheter. FOTO: Reidar Sollie

Hvem betaler for nyheter? Den viljen er størst i Norge og Sverige.

Det viste Martin Jönsson fra Dagens Nyheter oss under den nordiske kongressen for sportsjournalister i Stockholm denne uka.

Han er ansvarlig for den redaksjonelle utviklingen i mediehuset der sport IKKE er viktigste stoffområdet, men der alternativ sportsdekning gir resultater.

-      Vi har nesten sluttet å skrive om fotballkamper som er spilt. Det har ingen hensikt. Det blir ikke lest. Vi må finne historiene som ligger bak. Og det er vi blitt flinkere til, sa han.

For han viste til en markant vekst i lesertall og abonnenter på nett.

  • - Vi publiserer færre, men bedre historier. Og mandag morgen, det er en god tid for å lese nyheter på nett om det som skjedde i helgen, sa han.

 

Og for å sitere tallene vi innledet med:

Prosentdel av voksne lesere som i løpet av et år har betalt for å lese nyheter bak betalingsmur:

1.    Norge 30 %

2.    Sverige 26 %

3.    Australia og Hong Kong 20%

4.    Finland 18%

 -      Vi må finne betalingsløsninger som fungerer med ett kikk. Vi har daglige mål for nye abonnenter og lesertall. Artikler som ikke blir lest nok ligger i rødt, de som blir lest ligger i grønt, sa en ivrig Jönsson fra DN.

 Han fortalte også om strategien om å legge artikler åpne for å skape engasjement, for så å lukke dem bak betalingsmur.

Dagens Nyheter og Expressen holder til i samme mediehus på Kungsholmen i Stockholm, men det er tette skott mellom redaksjonene.

Expressen og Aftonbladet er sportssitene folk går til for å oppdatere seg på sport, Dagens Nyheter er det ikke. Derfor er dekningen endret.

-      Er det noen fra TT her (nyhetsbyrået), spurte Jönsson. (Det var det ikke).

-      Nei, for fellesstoff blir dessverre ikke lest. 67 prosent av stoff fra nyhetsbyrået blir ikke lest, sa redaktøren.

Hva leses på sport?

-      Breaking news, lokalt ,eksklusivt innhold, meninger og historier som er godt fortalt. Det er et enormt behov for lesing der ute, og det meste skjer på mobilen, sa han.

DN jobber også med å legge lengre artikler i lydbokformat. Da kan leserne lytte i stedet for å lese når der er på vei til jobb på tbanen.

 

 

 

 

 

 

15 prosent av Expressens tv-seere var norske

På besøk i Expressens studio. Fra venstre Eirikur Asgeirsson (Island), Martin Heinius (sportssjef Expressen tv), Gunnar Grindstein (Norge), Daniel Rooth (Sverige) og Flemming Olesen (Danmark). FOTO: Reidar Sollie

På besøk i Expressens studio. Fra venstre Eirikur Asgeirsson (Island), Martin Heinius (sportssjef Expressen tv), Gunnar Grindstein (Norge), Daniel Rooth (Sverige) og Flemming Olesen (Danmark). FOTO: Reidar Sollie

Sportsjournalistikken utvikles i mange kanaler. Expressen satser tungt på sin tv-dekning, men sliter med lønnsomheten.

 

I Expressens lokaler i Stockholm fikk nordiske sportsjournalister et innblikk i tv-satsingen. Martin Heinius er sjef for sportssatsingen, som er i et mindre format enn VGs her hjemme, men stigende.

Expressen TV har omlag 60 ansatte, fem av dem jobber med sport.

-      Målet er å etablere en sportskanal som går døgnet rundt, fortalte han.

Under store begivenheter der de ikke har rettigheter til selve øvelsene, lager de sendinger om det som skjer, slik VG gjør her hjemme.

-      2018 var et vilt år med OL i Pyeongchang og fotball-VM i Russland. I forbindelse med VM hadde vi kjøpt rettigheter til highlights fra SVT, disse ble sett av 33 prosent, mens over 50 prosent fulgte våre egenproduserte nyheter og videoinnslag, fortalte han.

Det lages i snitt 100 daglige videoer i Expressen og i år ble det satt nye rekorder under den siste uka av ski-VM.

-      Da satte vi rekord med 18 millioner videostarts siste uka. Langrenn er veldig populært. Og vi konstaterte med glede av 15 prosent av trafikken kom fra Norge, sa Heinius.

Foreløpig er ikke tv-satsingen stor butikk, utfordringen er å gjøre den mer lønnsom. Å hele tiden analyserer man publikum om hva de etterspør og hva de vil se.

Norden skifter sine ledere. Unntatt Norge

Det nordiske møtet ble holdt i Pressklubben i Stockholm sentrum. Sveriges Lisa Edwinsson ved enden av bordet, ledet møtet. FOTO: Gunnar Grindstein

Det nordiske møtet ble holdt i Pressklubben i Stockholm sentrum. Sveriges Lisa Edwinsson ved enden av bordet, ledet møtet. FOTO: Gunnar Grindstein

Samtlige nordiske land skifter ut sine ledere av sportsjournalistforbundene denne våren og sommeren. Det ble klart under denne ukas nordiske møte i Stockholm.

 

SVERIGE

Sverige måtte tone ned sin nordiske kongress i år på grunn av den økonomiske svindelen som har rammet dem og som ødela forbundets økonomi. Nå er saken avsluttet, vedkommende styremedlem har fått betinget fengsel og må betale tilbake omlag 330.000 kroner, noe vedkommende antagelig ikke er i stand til. For pengene er borte.

Men for leder Lisa Edwinsson har saken vært en stor påkjenning.

Det er medvirkende til at hun går av som leder for det svenske forbundet i begynnelsen av juni.

-      Ja, nå må jeg få tiden tilbake, sa Edwinsson på det nordiske møtet denne uka. . Hun jobber til daglig som reporter i Dagens Nyheter.

Likevel klarte svenskene å skape en effektiv og faglig god mini-kongress over et drøyt døgn i Stockholm.

Sverige har et solid styre, og man har kandidater til å overta vervet.

Sverige har omlag 350 medlemmer, de fleste har også AIPS-kort. Mats Olsson er sekretær i styret, han er frilanser, men jobber nå som pressetalsmann for OL i Stockholm i 2026. 24. juni avgjøres det hvor vinter-OL i 2024 skal gå, i Sverige eller Italia. I Sverige er sikkerheten på fotballarenaen for journalister og fotografer et stort tema. Man har rett og slett opplevd fysiske angrep.

 DANMARK

I Danmark gikk Andreas Kraul fra DR av som leder i mars etter å ha sittet som president i åtte år. Fotballreporteren fra Dansk Radio fortetter i styret, mens Jimmy Bøjgaard fra TV2 overtar som leder. Han deltok i Stockholm første dag før han måtte reise videre til ishockey-VM i Slovakia.

-      Jeg har mye å lære og gleder meg til å overta, sier Bøjgaard, som var på kongressen sammen med veteranen Flemming Olesen. Danskene har en solid økonomi og stabil medlemsmasse, men bare ett av styremedlemmene på sju medlemmer er kvinne.

 FINLAND

Finland får også ny leder, men vedkommende var ikke på kongressen. Der var veteranene Asko Tanhuanpää og Markus Karjalainen, en oppdatert journalist på langrenn som første kveld fortalte at det var en stor nyhet i Finland at Gjermund Eggen var død.

Finland har flest medlemmer i Norden, 1300 som er inndelt i A- og B-kategorier ut fra om de jobber 100 prosent som sportsjournalister eller ikke. Forbundet har deltidsansatt generalsekretær, noe som er mulig fordi de får 30.000 euro årlig for rettighetene til deres idrettsgalla. Men den summen skal det reforhandles om i år og kan minske. Medlemskontingenten i Finland er omlag 500 kroner.

 ISLAND

Islands Eirikur Stefan Asgeirsson gir seg også som leder. Det lille forbundet har 30 medlemmer, alle med base i Reykjavik, og de sliter med å finne arvtakeren. Torkell Gunnar Sigurbjörnsson var den andre journalisten fra Island i Stockholm. Island har ingen medlemskontingent, men er finansiert av sponsorer.

 NORGE

Og Norge: Reidar Sollie tar sin siste periode nå etter at han har vært leder siden 1998. Men som han sa på årsmøtet blir han sittende til over den nordiske kongressen i 2021 sammen med resten av styret. Nestleder Gunnar Grindstein var Norges andre representant i Stockholm. Norge har sammen med svenskene størst kvinneandel i styret, tre av sju medlemmer.

Nordisk kongress arrangeres annethvert år og Norge er altså neste arrangør i 2021. Dette kobles med forbundets 100 års jubileum samme år.

 AIPS

Norden ble enige om ikke å prioritere internasjonalt arbeid inn mot AIPS, man føler man får for lite igjen i forhold til ressursene man må bruke. Vi bestemte å prioritere det nordiske samarbeidet, dessuten sitter Flemming Olesen svært sentralt i AIPS finanskomite, med direkte innblikk i AIPS økonomi.

Det “opprører” Norden har bidratt til de siste årene ser vi har båret frukter, AIPS-kongressene er betydelig nedskalert og innholdet har mye mer fokus på sportsjournalistikk. Vi opprettholder våre gode forbindelser til meningsfeller av oss i Tyskland, Nederland, Belgia og Frankrike.

Av internsajonale spørsmål fikk Norge støtte i at pressekategoriene for akkrediteringer ved internasjonale mesterskap må endres. Uttrykket «skrivende presse» som fortsatt eksisterer, er lite relevant. De forskjellige forbundene har ulik praksis i forhold til opptak og formidling av levende bilder fra pressekonferanser og mixed soner.

Ellers er erfaringen fra Stockholm at den fysiske tilgangen til mediehus er utfordrende. Slusene inn til Dagens Nyheter og Expressen gikk stadig i svart da uvant mange gjester fra Norden skulle prøve å komme seg inn i det aller helligste. Vi lyktes til slutt!

 

VG vant pris for årets sportsdekning

Idrettspresident Tom Tvedt og VG-kommentatot Leif Welhaven har hatt mange diskusjoner. Her er de i åpenbart godlune. FOTO: Berit Roald/NTB scanpix

Idrettspresident Tom Tvedt og VG-kommentatot Leif Welhaven har hatt mange diskusjoner. Her er de i åpenbart godlune. FOTO: Berit Roald/NTB scanpix

Football Leaks, der VG var en del av et internasjonalt nettverk, ble kåret til årets sportsdekning under mediedagene i Bergen.

Her er juryens begrunnelse:

– Den største sportsnyheten noen har avdekket i året som gikk. Et imponerende arbeid. Dette er grave journalistikk på høyt nivå. Dekningen står som en påle og er godt krydret med Welhavens gode kommentarer. Dette er viktig for hele fotballverdenen, og VG evner også å ta den ned helt på lokalt nivå, skriver juryen.

På årsmøte til NSF i fjor høst var VGs Leif Welhaven tilstede og redegjorde for omfanget og hvordan redaksjonen jobbet med det omfattende materialet.

Vi andre sportsjournalister gratulerer VG med prisen!

Her er fotballjentenes VM-oppkjøring med pressetider

Landslagssjef Martin Sjögren sammen med Caroline Graham Hansen og Maren Mjelde. FOTO: Geir Olsen/NTB scanpix

Landslagssjef Martin Sjögren sammen med Caroline Graham Hansen og Maren Mjelde. FOTO: Geir Olsen/NTB scanpix

Det nærmer seg fotball-VM for kvinner i Frankrike. De norske jentene møtes i Oslo der oppkjøringen starter.

Her er hele programmet fram til VM-starten.

20. – 24. mai, Oslo

Thon Hotel Storo
Trening på Ullevaal Stadion (medietreff etter trening):

21.mai klokken 11.00
22.mai klokken 11.00
23.mai klokken 10.00

Spillerne får fri etter lunsj 23. mai og frem til 26. mai.

26. – 30. mai, Moss

Støtvig Hotel
Trening på Melløs
Treninger (medietreff etter trening):

27.mai klokken 11.00
28.mai klokken 11.00
29.mai klokken 18.00 (kamp mot guttelag)

Avreise til Frankrike, 30. mai kl. 1635

30/5 – 3. Juni, Amiens

Hotel Mercure Amiens Cathedrale
Trening på La Licorne Facilities
Treninger (medietreff i etterkant av økta)

31.mai klokken 11.30
1.juni klokken 11.30
2.juni klokken 20.00: Sør-Afrika – Norge, Stade Moulonguet
3.juni klokken 11.30 (Restitusjon for de som har spilt kamp)

Avreise til Reims etter trening denne dagen.

Reims - 3.juni - 9.juni

Hotell: Novotel Reims Tinqueux
Treningsbane: Centre de Vie Raymond Kopa Terrain no4, Bethany

Treninger:
4. juni: Ingen trening (fridag)
5. juni klokken 11.30
6. juni klokken 11.30 (Stengt trening, åpnes opp for media i etterkant)
7. juni klokken 11.30
Klokken 20.00: Internasjonal pressekonferanse med Martin Sjögren og en spiller (kamparena)
8. juni klokken 21.00: Norge - Nigeria
9. juni
 klokken 11.30 Trening
Avreise til Nice etter trening

Nice – 9.juni - 13.juni

Hotell: Beachcomber French Riviera
Treningsbane: Stade Louis Perdigon, Grasse

Treninger:
10. juni klokken 11.30 (stengt trening, åpen for media i etterkant)
11.juni klokken 11.30
Klokken 20.00: Internasjonal pressekonferanse med Martin Sjögren og en spiller (kamparena)
12. juni klokken 21.00: Frankrike - Norge
13.juni
 klokken 11.30 (restitusjon for de som spilte)
14.00: Medietreff på hotellet med innmeldte spillere. 
Avreise til Reims

Reims – 13.juni - 18.juni 

Hotell:Grand Hotel Continental
Treningsbane: Stade Municipal, Bezannes

Treninger: 
14. juni: Ingen trening
15. juni klokken 11.30 (stengt trening, åpen for media i etterkant)
16. juni klokken 11.30
Klokken 20.00: Internasjonal pressekonferanse med Martin Sjögren og en spiller (kamparena)
17. juni klokken 21.00: Norge - Sør-Korea

Medieansvarlig A-kvinner er Terje Skeie. Han kan kontaktes på 95925553 / terje.skeie@fotball.no

Uttak av troppen til fotball-VM

Dette var laget som kvalifiserte Norge til VM i fjor høst. FOTO: Cornelius Poppe/NTB scanpix

Dette var laget som kvalifiserte Norge til VM i fjor høst. FOTO: Cornelius Poppe/NTB scanpix

Fotball-VM for kvinner spilles i Frankrike i juni. Torsdag offentliggjøres troppen.

Landslagssjef Martin Sjögren offentliggjør VM-troppen torsdag 2. mai klokken 10.00.

Norges Fotballforbund inviterer til pressekonferanse i forbindelse med uttak av kvinnelandslagets VM-tropp.

Sted: The Hub, Telenor-senteret. Snarøyveien 30E, Fornebu.
Tid: 2. mai klokken 10.00

Landslagssjef Martin Sjögren, fotballpresident Terje Svendsen og administrerende direktør i Telenor Norge Petter-Børre Furberg vil være på podiet, i tillegg til at flere av spillerne er tilstede under seansen, som også vil bli streamet på fotball.no og Fotballandslaget på Facebook.

Sendingen vil også være tilgjengelig for alle nettaviser. For teknisk informasjon om dette, kontakt Gina Ringerike: gina.ringerike@telenor.com / 94828578


VM-troppen i ishockey

Petter Thoresen har plukket ut dem som skal spille VM for Norge. FOTO: Berit Roald/NTB scanpix

Petter Thoresen har plukket ut dem som skal spille VM for Norge. FOTO: Berit Roald/NTB scanpix

VM i ishockey nærmer seg og torsdag tas VM-troppen ut.

Norges Ishockeyforbund ønsker velkommen til pressekonferansetorsdag 2. mai, kl. 14:00
@ Get hovedkontor (kantinen), Maridalsveien 323, 0872 Oslo 

14:00 Velkommen
- Telias bærekraftsatsning

14:10 Landslagssjef Petter Thoresen presenterer VM-troppen

14:30 Mingling og 1:1 intervjuer

Ved spørsmål bes ta kontakt med Kristoffer Holm: kh@hockey.no / +47 918 27 528

Presse-evaluering av ski-VM i Seefeld

Hans Christer Holund vant den siste øvelsen i ski-VM, 50km for menn. FOTO: Terje Pedersen/NTB scanpix

Hans Christer Holund vant den siste øvelsen i ski-VM, 50km for menn. FOTO: Terje Pedersen/NTB scanpix

Ski-VM i Seefeld var vinterens største norske mediebegivenhet innen sport. Hvis du var der: Svar gjerne på denne evalueringen om medienes arbeidsforhold.

Her er invitasjonen fra Norges Skiforbund:

Norges Skiforbund ønsker tilbakemelding fra deg i forbindelse med medieopplegget vi hadde under VM i Seefeld. Denne undersøkelsen/tilbakemeldingen tar deg kort tid å svare på, og er viktig for oss når vi skal planlegge fremtidige medieopplegg i mesterskap.

 

Gå til undersøkelsen

https://response.questback.com/isa/qbv.dll/ShowQuest?QuestID=5337943&sid=s35ZyKFzrY

 

Påmelding til Idrettstinget på Lillehammer

Her er informasjonen mediene trenger for å dekke Idrettstinget 2019 på Lillehammer der det skal velges nytt idrettsstyre.

Sven Mollekleiv er innstilt som ny idrettspresident. Valgkomiteens leder Anne Irene Myhr t.v. FOTO: Gorm Kallestad/NTB scanpix

Sven Mollekleiv er innstilt som ny idrettspresident. Valgkomiteens leder Anne Irene Myhr t.v. FOTO: Gorm Kallestad/NTB scanpix

Hvor: Scandic Lillehammer Hotell
Når: Fredag 24. - søndag 26. mai

Overordnet informasjon og program. 

Påmelding

Frist for påmelding er fredag 12.april 2019. I påmeldingen er det viktig å velge riktig deltakerkategori, media bes velge kategori presse/media. Merk at hele Lillehammer Hotell er forhåndsreservert av Norges idrettsforbund. Media som ønsker overnatting, må bestille rom direkte via vår påmeldingslenke. 

Meld deg på her.




Kick-off for Eliteserien på Ullevaal

Det blir mye nytt i Rosenborg denne sesongen. FOTO: Ned Alley/NTB scanpix

Det blir mye nytt i Rosenborg denne sesongen. FOTO: Ned Alley/NTB scanpix

Tirsdag 26. mars samles alle trenerne i Eliteserien til mediemøte på Ullevaal stadion. Samme kveld spilles Norge - Sverige.

Her er invitasjonen fra NFF:

Media ønskes velkommen til «avspark» for Eliteserien 2019. Vi har samlet alle Eliteserie-trenere og kapteiner på Ullevaal Stadion tirsdag 26. mars. Det vil bli «stasjoner» for hvert lag hvor det blir mulighet for å gjøre enkeltintervjuer.

Dato: Tirsdag 26. mars

Tid: 14.45 – 16.00

Sted: Ullevaal Stadion, Meet, M6 - 3.etasje (inngang via Thon Hotels)

Enkel bevertning

Meld gjerne fra at du kommer ved å sende en påmelding til akkreditering@fotball.no. Alternativt fås akkreditering også ved ankomst MEET-resepsjonen samme dag, fra kl. 14.15.

Dersom du i tillegg er akkreditert for landskampen Norge – Sverige tilbyr NFF arbeidsrommet for fotografer til disposisjon for skrivende og fotografer frem til dørene åpnes for landskampen. Inngang til arbeidsrommet vil da være via vanlig presseinngang på Ullevaal Stadion (fra kl. 16.00).

Sett av dag og tid. Benytt muligheten nå når alle trenere og kapteiner fra Eliteserien 2019 er samlet på Ullevaal Stadion. Velkommen til AVSPARK på Ullevaal Stadion.

Kontaktperson NFF: Jon Jamessen, jon.jamessen@fotball.no, 91348182

Kontaktperson Fotball media: Hallbjørn Saunes, hallbjorn.saunes@fotball.no, 99299275


Akkreditering VM friidrett i Doha

Jakob Ingebrigtsen blir en interessant norsk deltaker i VM i Doha. FOTO: Heiko Junge/NTB scanpix

Jakob Ingebrigtsen blir en interessant norsk deltaker i VM i Doha. FOTO: Heiko Junge/NTB scanpix

VM i friidrett arrangeres i Doha i Qatar i september og oktober i høst. Dette mesterskapet blir kvotestyrt, det vil si at norsk presse får en egen kvote.

Mesterskapet går fra 27. september til 6. oktober og all akkreditering skjer online. Men for å komme inn i systemet må man få en kode fra oss.

Medier som vil dekke VM (ikke radio og tv) må melde fra til forbundet så snart som mulig og innen senest 1. mai slik at vi eventuelt kan be om større kvoter hvis nødvendig.

Akkrediteringsfristen til arrangøren er 24. mai.

Send ønske om antall journalister/fotografer til denne adressen: sportsjournalistenesforbund@gmail.com

Viktig informasjon om Tokyo-OL

Lars Otto Bjørnland håndterer akkrediteringene for Norges Olympiske Komite. FOTO: Vidar Ruud/NTB scanpix

Lars Otto Bjørnland håndterer akkrediteringene for Norges Olympiske Komite. FOTO: Vidar Ruud/NTB scanpix

De mediene som ønsker såkalt ENR-akkreditering til OL i Tokyo i 2020, altså for ikke-rettighetshavende som ønsker levende bilder, må henvende seg direkte til IOC innen 15. mars.

IOC skiller fortsatt mellom radio- og tv-organisasjoner og andre mediehus når det gjelder akkrediteringer utenom rettighetshaverne. I praksis betyr det at medarbeidere fra NRK og TV2 må søke akkrediteringer denne veien. Og også andre mediehus som ønsker å produsere levende bilder fra akkrediterte områder.

Det er Lars Otto Bjørnland som håndterer akkrediteringene i Norge for Norges Olympiske Komite, i samarbeid med Norske Sportsjournalisters Forbund. Men akkrediteringer for ikke rettighetshavere må altså gå direkte til IOC.

Her er teksten fra IOC om hvordan man går fram.

Olympic Games Tokyo 2020  - Non Rights Holding Accreditation (ENR) application process

 

 

The IOC would like to inform you that the application form for non-rights holding television and radio organisations to apply for ENR accreditation to cover the Olympic Games Tokyo 2020 is available now from 24 January to 15 March 2019 .  We invite NOCs to inform interested ENR organisations of the information below: 

 

Applications must be submitted online between 24 January to 15 March 2019  

 

Late applications - those received after 15 March 2019 - will not be considered. Please note that there are limited numbers available so an application is not a guarantee of accreditation. The IOC will contact organizations who have submitted an application by email by the end of April 2019 to advise them whether their application was successful.

Address and further information on applying for ENR accreditations:

 

www.olympic.org/accred2020

 

 

Mediedag med VM-løperne

Emil Iversen fikk snakke mye med kong Harald under NM på ski. FOTO: Terje Pedersen/NTB scanpix

Emil Iversen fikk snakke mye med kong Harald under NM på ski. FOTO: Terje Pedersen/NTB scanpix

Tirsdag 12. februar er det mediedag for mange av utøverne som skal delta i ski-VM i Seefeld.

Her er budskapet fra presseansvarlig for langrenn, Gro Eide:

Media inviteres til å møte løpere som skal til VM i Seefeld under precamp på Sjusjøen.
Tirsdag 12. februar 2019 kl 1200-1400 på Swenorhytta (ved Kiwi), Sjusjøen Setergrend 4724a.

Morgenøkta starter ca 0900 og varer til ca 1200 – jentene avslutter litt tidligere enn gutta.

 Løperne som er tilstede på mediedag er:

Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Kari Øyre Slind, Tiril Weng, Lotta Weng, Kristine Stavås Skistad, Martin Johnsrud Sundby, Emil Iversen, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe og Sindre Bjørnestad Skar.

 I tillegg er avtroppende landslagssjef Vidar Løfshus, hovedtrener herrer allround elite Eirik Myhr Nossum og hovedtrener kvinner elite Ole Morten Iversen tilstede på Sjusjøen og tilgjengelig for intervjuer.

 Vennligst meld intervjuønsker til gro.eide@skiforbundet.no snarest ogsenest fredag 8. februar 2019

 Det blir enkel servering ☺

 PS – Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg er i Seiser Alm på precamp og er tilgjengelig for media fredag 15. februar. Ta kontakt med undertegnede for eventuell avtale med jentene i Seiser.

 

Siste runde med Per Jorsett

Per Jorsett der han faktisk jobbet, som revisor i Bykreditt. FOTO: Ivar Aaserud/NTB scanpix

Per Jorsett der han faktisk jobbet, som revisor i Bykreditt. FOTO: Ivar Aaserud/NTB scanpix

Per Jorsett ble 98 år gammel. Han holdt orden på rundetidene helt til slutt.

De fleste mennesker blir kjent for profesjonen sin, ikke hobbyen. Da jeg satt i stua til Per Jorsett på Ullern for fem år siden, syntes han det selv var et paradoks: – Jeg var jo aldri fast ansatt som sportsjournalist!

Men det er NRK-stemmen fra 60- og 70-tallet som sitter igjen. Den gangen nasjonen kunne gå av skaftet for en rundetid på skøyter under 31 blank, holdt Per Jorsett roen, uansett hva som skjedde foran øynene hans. For det viktigste var å holde orden. For skøytestatistikerne måtte ha orden. Og riktige tall i skjemaene sine.

Når det kom «to bak Maier», ble vi beroliget. Vi ble stort sett beroliget av Per Jorsetts sonore røst. Gikk det helt galt, tok han det også med fatning.

For han var jo revisor. Det var nesten 50 år i «Den østenfjelske Bykredittforening», senere Vital, han fikk Kongens fortjenstmedalje for.

Da han begynte som frilanser i «Sportsmanden» etter krigen, kom OL i Oslo veldig raskt. Men for å komme inn og se «Hjallis» avsluttende 10.000 meter på Bislett måtte han kjøpe billett. Han var jo «bare» frilanser.

Idrettsgallaen hedret han og makker Knut Bjørnsen med hedersprisen i 2005. Slik er det jo ikke lenger. Det er lenge siden det bare var noen få utvalgte stemmer som snakket til nasjonen.

Han engasjerte seg i Norske Sportsjournalisters Forbund som kasserer og sekretær i en årrekke. Til 60-års-jubileet skrev han vår historie. Men det tok tid før han ble medlem. - Det måtte opp til avstemning i styret i NSF fordi jeg bare var frilanser, fortalte han under vårt lunsjmøte.

Men Per Jorsett holdt såpass orden at han for sju år siden sendte sin egen nekrolog til NRK. Han hadde skrevet så mange av dem, at sønnen Ole-Jacob foreslo at han også kunne skrive sin egen. Ifølge den skulle han bli 106 år gammel.

Det viser hvilken ambisiøs plan han hadde. Men selv for Per Jorsett ble det en siste runde. Et varmt, støttende og lojalt menneske som etterlater seg barn barnebarn, oldebarn og tippoldebarn, kan hvile i fred.

Reidar Sollie

Medieplan for ski-VM i Seefeld

thers.jpg

Dag for dag-programmet for ski-VM i Seefeld er klart.

I vedlagte informasjon finner du nødvendig fakta om når og hvor pressemøtene er, kontaktinfo til de norske medieansvarlige og hvilke kanaler som brukes til kommunikasjon underveis.

 

Les medieinformasjonen på skiforbundet.no

https://www.skiforbundet.no/media/mediearrangementer/vm-seefeld---medieinformasjon/

 

 

Medieopplegget for VM i alpint i Åre

Aksel Lund Svindal kjører sine to siste renn i Åre og vil nok få litt oppmerksomhet. FOTO: Cornelius Poppe/NTB scanpix

Aksel Lund Svindal kjører sine to siste renn i Åre og vil nok få litt oppmerksomhet. FOTO: Cornelius Poppe/NTB scanpix

Norges Skiforbund har sydd sammen dag-for-dag programmet under VM alpint i Åre i februar.

Journalister og fotografer som skal dekke VM, oppfordres til å registere seg i Whattsapp.

All informasjon og kontaktdetaljer finner du her:

https://www.skiforbundet.no/media/mediearrangementer/vm-alpint-i-are/