Norske Sportsjournalisters Forbund

View Original

Samme medieopplegg for Toppserien og 1. divisjon

Opplegget for mediene blir det samme i Toppserien for kvinner og 1. divisjon (OBOS-ligaen) som i Eliteserien. Noe er justert etter oppstarten.

Rosenborg scorer mot VIF foran nesten tomme tribuner på Lerkendal. FOTO: Ole Martin Wold/NTB scanpix

Tilbakemelding fra medlemmer tyder på at fotballstarten stort sett har gått fint sett fra medienes side. Man opplever smidighet fra begge parter. I og med at klubbene likevel kunne benytte garderobene ble det ikke det forventede kjøret etter kampslutt med organisering av mixed sone.

Når denne stressfaktoren på tid ikke lenger var prekær så justerte NFF litt på organiseringen av mixed sone. Tillot således mediehus å sende live fra mixed sone hvis det var ønskelig. Forutsetningen i den sammenheng er som tidligere, enkle en-til-en live er ok, men hvis vi snakker om en live-produksjon i litt større skala så kan det kun skje dersom det ikke er til hinder for vanlige mixed sone aktivitet. I prinsippet må de da stå sist og vente til spillere har gjort seg ferdig med øvrig media i mixed sone.

Konsekvens av dette er at det tar litt lenger tid før spillerne kommer og da blir det knapp tid med at arbeidsrommene stenger en time etter kampslutt. De fleste klubbene har sett fleksibelt på dette, men ikke alle. Det er den biten vi har fått mest tilbakemeldinger om.

I Toppserien og OBOS-ligaen er det også 25 presseplasser utenom rettighetshaver og det er viktig at man akkrediterer seg fire dager før kamp. Hvis ikke fristen holdes, kan man bli avvist fordi alle på arenaen skal registreres med epost og mobilnumre. 

200 tilskuere er tillatt også for OBOS-ligaen og Toppserien. Dette følger av kampprotokollen.